Oliveo 9 streeft naar het linker rijtje

De ambities van Oliveo 9 spatten eraf. Het team van Kees Hogervorst wil dit jaar eindigen in de veilige en stabiele omgeving van het linker rijtje in de reserve achtste klasse zondag. Dat betekent dat minimaal een zesde plaats zal moeten worden bereikt. En dat zal niet meevallen. Het bijna 35 jaar bestaande elftal won de laatst gespeelde wedstrijd dan wel met 1-3 van DHL, maar de twee wedstrijden ervoor werd van Full Speed en DVC verloren, terwijl voor de winterstop op 18 december de ambities nog reëel leken.
 
Want op die dag speelde het negende thuis tegen Den Hoorn. Ed van der Burg, Jeffrey Reicholdt, Paolo Bartolomeo en natuurlijk Jack Haket zorgden voor 4 klokgave doelpunten, terwijl tegenstander Den Hoorn 9 daar niets tegenover kon stellen.
 
Het negende is het grootste elftal van de club. Op de foto ziet u er zo’n 23 staan met een enkele gastspeler en dan ontbreken er nog 7. Ook multicultureel staat het negende hoog op de lijst: één Portugees, één Engelsman, twee Moldaviërs, één Oekraïner en één Angolese Nederlander zijn van de partij. Het multiculturele gezelschap wordt gecompleteerd door één Hagenees (John Tijssen) en één Nootdorper (Jacco van der Sande) die zich zonder integratieproblemen weten te ontfermen over een glas bier.
 
Kees Hogervorst is in seizoen 1982-83 met voetballen begonnen in het toenmalige zestiende. Hij organiseerde een elftal bij elkaar waarvan de meesten nog nooit een bal geraakt hadden. Fred van der Burg, die overigens wel een bal kon raken, zijn broer Paul en Johan van der Meer behoren samen met Cees tot de mannen van het eerste uur. Keeper Johan van der Meer is kortgeleden op doktersadvies gestopt.
 
“Van nul komma nul voetbal zijn we gekomen. Pas 15 jaar na het begin zijn we in de laagste klasse kampioen geworden. Daarna hebben we altijd in de subtop gespeeld, maar de laatste twee jaar wordt het wat minder. Vandaag liep het lekker. We hadden een stevig middenveld”, zo sprak Kees na de 4-0 winst op Den Hoorn.
 
Buiten het voetballen om heeft het elftal op 17 maart een jaarlijks uitje met het team van zaterdag 2. Vorig jaar hebben ze Volendam onveilig gemaakt. Wat het dit jaar wordt, is nog niet bekend, maar Jan Smit is alvast gewaarschuwd. Een gezellige en mooie traditie is de kraamvisite met het hele elftal als één van de spelers vader is geworden. Het bezoek wordt dan op zondag na een wedstrijd om vijf uur afgelegd. John van den Burg bestelt dan voor iedereen Chinees eten en dat wordt gezamenlijk in de drukte en hectiek tijdens het kraambezoek opgepeuzeld. 
 
Ambities of niet. De gezelligheid blijft erin. Al bijna 35 jaar.
 
 
Staand van links naar rechts:
Paul van der Burg, Patrick Coenen, Ed van der Burg, Peter Zeestraten, Robert Hogervorst, Stefan van den Akker (assistent-scheidsrechter), John Ruijgt (aanvoerder), Martijn Dokkuma, Jeffrey Reicholdt (zat. 2) John Thijssen, Frank Tutty, Kees Hogervorst
 
Zittend van links naar rechts:
Jack Haket, Paolo Bartolomeo, René van Leeuwen, Mike Rodenburg, Fred van der Burg, Hans van den Bosch
 
Afwezig: Jamy Greeve, Martin de Ruyter, Cerial Sital, Henry Rodenburg, Daniel Oliveira, Jordi van der Lans