Lotte Kramer zet volgende KNVB-stap

Als enig meisje in de JO13-1 doet Lotte Kramer fysiek en technisch niet voor de jongens in haar team onder. Sterker nog, de KNVB heeft haar na een zestal selectietrainingen zelfs geselecteerd voor het overstijgende team MO-13 van Zuid-Holland/Noord-Holland/Utrecht. Wat een prachtige prestatie!
 
Deze KNVB-trainingen vinden elke dinsdagavond plaats in Weteringbrug, vlakbij Roelofarendsveen. Lotte traint dan samen met andere geselecteerde meisjes tot en met 13 jaar uit de districten Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht. ‘Ik kreeg in september eerst een uitnodiging voor de selectie Zuid-Holland. Dat was elke zondag trainen of een wedstrijd spelen bij vv Floreant in Boskoop. Begin dit jaar werd ik uitgenodigd om door te schuiven naar de selectietrainingen in Weteringbrug. Bij Oliveo speel ik vooral rechtsmidden, bij de KNVB-trainingen wisselt mijn positie nog. Ik leer er echt heel veel van.’
 
Haar talent en de trainingen bij Oliveo hebben haar zo ver gebracht en dat is heel bijzonder. Sinds haar zevende is Lotte al bij onze vereniging te vinden. ‘Ik heb voetballen altijd heel leuk gevonden vanwege het spelen met de bal. Met een vriend (Matthijs) ging ik mee naar Oliveo en zelf ben ik toen ook lid geworden.’ Zo is ze van jongs af aan gewend om met jongens te voetballen, wat ze heel normaal vindt.
 
Vanwege haar goede prestaties heeft hoofdtrainer Brian de Jong haar geselecteerd voor de JO13-1 waarin ze het heel goed doet. Met de Oliveo-trainingen op maandag en woensdag, een extra training van Oliveo op vrijdag, de KNVB-training op dinsdag én Oliveo-wedstrijden op zaterdag is Lotte wel vijf dagen per week op het voetbalveld te vinden. Daarnaast maakt ze goede vorderingen in de brugklas van het Erasmus College in Zoetermeer. En wat doet ze naast huiswerk maken en tv kijken? ‘Buiten voetballen met vrienden.'
 
Een carrière als profvoetballer ziet Lotte zeker zitten, al wil ze wel wat tijd voor zichzelf overhouden. Feyenoord, Real Madrid en FC Barcelona zijn haar favoriete clubs! Aangezien de Nederlandse damesteams in de eredivisie beperkt zijn, kiest ze in dat geval voor Ajax. Voorlopig geniet ze van haar mooie stappen bij de KNVB-jeugdselectie. Al is ze soms best een beetje zenuwachtig om zo hoog te spelen. En dat kunnen we ons goed voorstellen!
 
Lotte Kramer