Sponsor van de maand februari – PLUS Sabine Zondag

OLIVEO is (gelukkig!) als club vele mooie sponsoren rijk. Deze sponsoren verdienen het om eens in het zonnetje gezet te worden. In dezelfde maand waarin het plaatjesalbum van OLIVEO uitkomt aandacht voor de sponsor die verantwoordelijk is voor deze plaatjesactie: PLUS Sabine Zondag.
 
 
Vanaf 11 februari kunnen alle leden van OLIVEO weer plaatjes sparen. En dit keer geen eredivisie voetballers of internationals. Nee, dit keer kan iedereen zijn eigen plaatje en die van alle team- en clubgenoten sparen. Vanaf zaterdag krijg je bij PLUS Sabine Zondag namelijk OLIVEO voetbalplaatjes bij je boodschappen. Ook in 2011 werd dit al eens gedaan, toentertijd een doorslaand succes voor zowel OLIVEO als de PLUS. Eigenaar Sabine Zondag rekent ook dit keer weer op veel blauw-witte supporters en leden in de winkel.
 
Sinds deze zomer is Sabine eigenaar van de PLUS aan het Hazelaarplein in Pijnacker. Zij nam de winkel over van haar vader Ton Zondag. Voor de oer-Pijnackenaren onder ons waarschijnlijk ook nog wel van de Edah Zondag zoals vroeger aan de Oostlaan en later ook op het Hazelaarplein. Overigens niet zo vreemd dat Sabine de winkel overnam. Vanaf jongs af aan loopt ze al rond in de winkel van haar ouders, ‘’de winkel voelde een beetje als een tweede thuis voor me’’, aldus de 26-jarige inwoonster van Pijnacker. Maar voordat ze de winkel overnam, heeft Sabine een lange weg afgelegd. Eerst een Bachelor in Small Business en Retail management behaald en aansluitend nog een Master in ondernemerschap en consultancy. Tel daarbij op een (jaar durende) interne opleiding bij PLUS Retail - de landelijke overkoepelende organisatie van PLUS - en men kan concluderen dat Sabine dus niet onbeslagen ten ijs kwam als nieuwe eigenaar van de supermarkt. Tijdens dit jaar keek ze onder meer in ‘de keuken’ bij de PLUS in Bergschenhoek en Rotterdam waar ze nog meer ervaring op deed. ‘’Het was interessant om te zien hoe andere eigenaren aankijken tegen het ondernemerschap en het was een nuttige tijd’’, aldus Sabine.
 
Nieuwe winkel
Nadat Sabine haar vader eerst al ongeveer een half jaar had vervangen als bedrijfsleider, was het in de zomer van 2016 zover. Ze werd na enkele goede gesprekken met PLUS Retail de nieuwe eigenaar van de winkel in Pijnacker. Als startsein werd de hele winkel vernieuwd, dus de zaak moest enkele weken dicht voor de verbouwing. Op woensdag 26 oktober was het eindelijk zover. Na weken van werk werd de vernieuwde winkel heropend. 
 
De nieuwe winkel is fris en modern. De klantvriendelijkheid waarom de PLUS al bekend stond, staat nog steeds hoog in het vaandel. Verder is er een ambachtelijke slagerij aan de winkel toegevoegd en vind je nog meer versproducten. Vleeswaren en kaas worden in de winkel gesneden voor een zo vers mogelijk product. Ook vind je tegenwoordig een verse bonbonafdeling in de winkel. Wat niet nieuw is, maar wel het vermelden waard: bij de PLUS in Pijnacker koop je voornamelijk groenten (zoals paprika en komkommers) uit Pijnacker en omstreken. In de winkel vind je zoveel mogelijk lokale producten. De lokale betrokkenheid van de winkel komt dus in meer terug dan alleen sportsponsoring.
 
 
Ook voor het bezorgen van je boodschappen kun je terecht bij PLUS Sabine Zondag en daarnaast kun je tegenwoordig ook je boodschappen afhalen bij een speciaal afhaalpunt van de winkel. Je boodschappen worden in de auto gezet, je betaalt en kunt zo weer op pad. Tot slot zijn er ook zelfscankassa’s toegevoegd aan de winkel. 
 
Lokale binding
Sabine zelf heeft altijd bij DSVP gespeeld. ‘’Dit kwam doordat DSVP toen al een florerende meisjes-/damesafdeling had en OLIVEO niet’’, vertelt Sabine over het begin van haar voetballoopbaan. Bij DSVP speelde ze jarenlang in de jeugd en ook nog zes jaar in het eerste dameselftal, ‘’een hele leuke tijd die ik niet had willen missen’’. Het plezier dat Sabine zelf heeft gehad, gunt ze ook aan andere teamsporters en een stukje maatschappelijke betrokkenheid vindt ze erg belangrijk. Vanuit de PLUS was Ton al jaren sponsor bij zowel DSVP als OLIVEO en Sabine neemt deze sponsoring dan ook graag over. ‘’Wij houden thuis echt van voetbal, we gingen bijvoorbeeld ook vaak met het hele gezin naar Feijenoord’’, vertelt de geboren Rotterdamse over de affiniteit van het gezin met voetbal. 
 
Mocht u uw boodschappen reeds bij PLUS Sabine Zondag halen: blijven doen. Mocht u dat nog niet doen? Loop de komende weken dan eens de winkel binnen om te kijken naar het resultaat van de verbouwing. U moet wel, want u wilt toch ook uw eigen plaatje in het boek hebben?!
 
Voor meer informatie kunt u de winkel ook online volgen. Via deze link komt u op de website. Verder kunt u de winkel ook volgen via Facebook (PLUS Sabine Zondag) en op Twitter (@PLUSsupermarkt)