Van de bestuurstafel – februari 2017

Het jaar is nog maar net op gang, maar er is alweer genoeg te melden van de Bestuurstafel. Zoals het feit dat de contracten met de trainersstaf voor het nieuwe seizoen voor het grootste deel rond zijn. Zowel bij de senioren als bij de jeugd hebben we alle contracten met een seizoen verlengd; alleen voor de E- en F-categorie zoeken we nog een hoofdtrainer omdat zowel Colin Zweerts (F) als Etienne Keijenberg (E) te kennen heeft gegeven na dit seizoen te gaan stoppen.

Na een zeer geslaagd trainingskamp in het zonnige zuiden is de competitie voor ons eerste en tweede elftal weer begonnen. Beide teams hebben inmiddels hun koppositie af moeten staan, maar er zijn nog voldoende wedstrijden te gaan om dat recht te zetten.


27 januari hadden we de jaarlijkse voetbalquiz. De organisatoren, Andy van Eeden, Harry Kerklaan en Mark Kik hadden ook voor deze tiende editie weer een groot aantal vragen bedacht om de voetbalhersenen te pijnigen. Aan het eind van de avond won Sparta naar voren (Leo Suijker en Leon Woutersen) en dat was niet voor de eerste keer. Felicitaties aan de winnaars en een groot compliment aan en voor de organisatie!

Deze week is de aftrap van de voetbalplaatjesactie, die we samen organiseren met PLUS Sabine Zondag. Een mooie uitdaging om het album met Oliveo hoofden vol te sparen; dat wordt de komende weken dus boodschappen doen bij de PLUS (en de pannenspaaractie bij de AH is toch bijna afgelopen…). Overigens een voorbeeld van een ‘project’ dat er zo maar weer even bijkomt, en waar een aantal bestuursleden lekker druk mee is (geweest).

Relatief goed nieuws van het kunstgrasfront: het RIVM heeft nogmaals bevestigd dat velden die voldoen aan hun normen niet schadelijk zijn voor de gezondheid, en ons eigen onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat onze kunstgrasvelden ruim binnen die normen vallen. Toch blijft er iets knagen, reden waarom we met de gemeente de gesprekken over de gebruikte infill van onze kunstgrasvelden zullen blijven voortzetten.

We hadden inmiddels een eerste bespreking met de Bouwcommissie over de aanstaande grote verbouwing van de keuken in onze kantine. We hebben als planning dat die na de zomerstop klaar zou moeten zijn, waarmee de laatste fase van de kantineverbouwing is afgerond. Een zomerstop die overigens langer gaat duren, omdat de KNVB na overleg met de clubs heeft besloten in september met de bekertoernooien te beginnen en pas eind september met de reguliere competities. Een zeer verstandig besluit dat meer ruimte biedt voor een goede voorbereiding op het seizoen en op completere teams als er voor het echie gaat worden gespeeld.

18 februari 2017 is een dag om te markeren in de agenda. Op die dag wordt het jaarlijkse Oliveo feest gehouden. De kaartverkoop loopt als een dolle, de artiesten line up is afwisselend en veelbelovend, de licht- en geluidseffecten worden weer spectaculairder dan vorige edities: we kunnen daarom met een zeer gerust hart melden dat we een geweldig feest gaan beleven! En ook hier onze conclusie dat de organisatie staat als een huis. Sebastiaan van Ruijven, Kevin Klarenbeek en Mike van der Pol kennen inmiddels het klappen van de zweep, en worden ondersteund door een aantal ‘jonge Oliveo honden’ die langzaam maar zeker de fakkel kunnen gaan overnemen. Mooi om te zien dat dat ontstaat zonder dat we daar als bestuur veel aan hoeven te doen. Complimenten!

Met sportieve groet,
John Weijgertse en Ruud Schalkwijk