Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 ook ‘winterkampioen’ na nieuw huzarenstukje

‘Waar eindigt dit?’ is een terechte vraag die iedereen zich stelt die iets te maken heeft met Oliveo 2. Het team heeft zich namelijk stevig aan kopt genesteld in de reserve hoofdklasse. Op zich niks nieuws onder de zon, want de afgelopen weken bleef de equipe van het succesvolle trainersduo Taal en De Nennie knappe resultaten boeken. Maar aangezien de winterstop toch een soort mijlpaal is en Oliveo tegen alle verwachtingen in nog steeds aan kop staat, is het moment daar waarop we concluderen dat een podiumplek aan het einde van de rit echt tot de mogelijkheden behoort.

Oliveo 2 tart al weken ongeveer elke voetbalwet die er maar bestaat. Zondag werd hier een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd (met een wederom sterk gewijzigd team) door 3-1 te winnen van VFC. Trainer Taal had dus wat personele kopzorgen. En zondagochtend kwam daar nog een extra zorg bij doordat Joey Klijn na een urenlange nachtelijke achtervolging niet op tijd wist te arriveren aan de Sportlaan. Hierdoor verschenen er maar liefst twee Onder-19 junioren aan de aftrap. In de volgende opstelling werd de strijd aangebonden met VFC: Van der Elst, Van der Zanden, Jansen, Van Eeden, Woutersen, Den Hoed (Ruigrok), Van der Leur, Schreur, Van der Spek, Bon(Klijn), Van der Pol

De kenmerkende vliegende start was ook zondag al na vier minuten spelen een feit. Van der Leur bediende Den Hoed met een prachtige steekpas en de laatstgenoemde schoot het leer in de bovenhoek buiten het bereik van de keeper. De mannen van trainer Taal leken hierna toch wat zenuwen in de benen te hebben. Het spel was namelijk de eerste vijftien minuten behoorlijk rommelig. VFC domineerde in deze fase en had het meeste balbezit. Oliveo stelde hier voornamelijk strijd tegenover, veroverde veel ballen maar was het projectiel vaak net zo snel weer kwijt. De ‘0’ was ook zondag weer onze vriend en de ‘dubbeldekker’ werd geparkeerd. Bijzonder knap aangezien het middenveld van vorige week zondag centraal achterin stond. Hoewel VFC een licht veldoverwicht had, waren de grootste kansen voor Oliveo. Luuk Woutersen kreeg de beste kans nadat hij in stelling werd gebracht door de rechtsback van de bezoekers en vanaf dichtbij zijn geluk mocht beproeven. Helaas lag de doelman van VFC in de weg waardoor de marge niet werd vergoot. Ondanks nog enkele mogelijkheden voor zowel Oliveo als VFC werd de rust bereikt bij een 1-0 stand.

Na de thee nam Oliveo meer initiatief in de wedstrijd. Gesterkt door de 1-0 voorsprong werd VFC getrakteerd op wat gevaarlijke aanvallen. Wederom was Woutersen dichtbij, ditmaal met gevaarlijke afstandsschoten. Waar Oliveo vergat om effectief de trekker over te halen, bracht VFC de spanning terug in de wedstrijd. Een afgeslagen corner belandde voor de voeten van een Vlaardinger die geen moment twijfelde en de 1-1 binnen schoot. De zebra’s rechtten de rug na deze domper en gingen opzoek naar een nieuwe voorsprong. Beide ploegen roken nu de overwinning en de open eindstrijd die werd gevoerd, was het aankijken zeker waard. Buitenspelers Klijn en Van der Spek waren een nachtmerrie voor de backs van VFC en het duurde dan ook niet lang totdat de thuisploeg wederom de voorsprong pakte. Na knap werk van Van der Spek kon Klijn volledig vrij de 2-1 binnen schuiven. Hierna kreeg VFC twee goede mogelijkheden op een nieuwe gelijkmaker. Met kunst en vliegwerk (de bal raakte in één actie de lat en de paal) hield Van der Elst verder zijn doel schoon. Uiteindelijk werd de wedstrijd vlak voor tijd in het slot gegooid door Den Hoed die zijn tweede van de dag maakte.

 

Door de volgende overwinning kunnen de Pijnackenaren in ieder geval tot januari genieten van de eerste plek! Met een hapje en een drankje werd het winterkampioenschap gevierd! Inmiddels wordt de vergelijking met Leicester City volledig terecht gemaakt. En een enkele gefrustreerde trainer van een bepaalde opponent betichtte het blauw-witte collectief al van ‘minimale kwaliteit en maximaal resultaat’. Misschien een verkapt compliment…maar wat ons betreft meer een negatieve kwalificatie voor het leuke countervoetbal dat Oliveo 2 vaak speelt. De betreffende trainer kan natuurlijk altijd bij Oliveo terecht voor een masterclass ‘teambuilding’! Er zijn tenslotte meerdere wegen die naar Rome leiden, waarvan de countermachine van Taal en De Nennie er eentje zou kunnen zijn!?

De winterstop lonkt en alle atleten zullen deze weken nodig hebben om weer op krachten te komen. Er sneuvelden namelijk langzaam maar zeker steeds meer pionnen in het tactische masterplan van Taal en De Nennie. Op 13 januari reist Oliveo 2 af naar Torremelinos om daar het tactische plan nog wat bij te schaven zodat er hopelijk in 2017 net zoveel potjes worden gewonnen als in 2016! 

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2