Oliveo 1 | Oliveo wint de topper tegen FC Zoetermeer

Vorige week was de ploeg van Martin de Mooij vrij en zag het ODB eenvoudig winnen bij Full Speed. Hierdoor pakte de Hagenaren de koppositie weer terug, echter wel met 1 wedstrijd meer gespeeld. Voor Oliveo was de opdracht dus vrij eenvoudig: winnen bij FC Zoetermeer. Makkelijker gezegd dan gedaan want FC Zoetermeer blijkt over veel aanvallende kwaliteiten te beschikken. Gelukkig beschikt Oliveo over een hechte defensie getuige de 8 tegengoals in 10 wedstrijden. Een interessante ontmoeting dus op voorhand.

Opstelling: Martijn Duijvestijn. Wessel Kleij, Tom van Hagen, Dewie van Wichen, Leon Woutersen. Mark Milolaza, Lex Visser, Jeffrey Paanakker. Robin Hoogland, Niels van Duinen (70e min. uit), Niels Bentvelzen.

Wissels: Brian de Jong, Frank van der Zwan (70e min. in), Robbert Brouwer, Coen van Elst.

Paanakker brak de ban al na 40 seconden! 

Oliveo ging vol vertrouwen richting FC Zoetermeer, wetende dat het een titelkandidaat op grote achterstand kan zetten. Daarnaast waren de Oliveanen ook goed voorbereid op deze belangrijke wedstrijd. Hoofdtrainer De Mooij hield een uitgebreide voorbespreking waarbij het accent lag op het stoppen van de aanvallers bij FC Zoetermeer. In de opstelling waren om die reden de beide ‘backs’ van plaats gewisseld. Verder een opvallende plaats voor Duijvestijn die de geblesseerde Ruijrok verving. Duijvenstijn zou deze middag een heldenrol vervullen. In de spits was een plekje gereserveerd voor Van Duinen.

Voordat de toeschouwers een plekje hadden gevonden in het najaarszonnetje was het al raak voor Oliveo. De eerste aanval belandde via enkele schijven bij Paanakker. Hij twijfelde geen moment en schoot de bal vanaf een meter of 15 keurig in de hoek. Een droomstart waardoor Oliveo achterover kon leunen en Zoetermeer wel moest komen. De thuisploeg had hierdoor wel het meeste balbezit maar wist niet gevaarlijk te worden. De lange bal die gehanteerd werd was keer op keer een prooi voor Van Hagen of Van Wichen. En mochten de buitenspelers gezocht worden stonden daar Woutersen en Kleij klaar om hen af te stoppen. Op het middenveld was het verdedigende blok met Milolaza en de uitblinkende Visser een plaag voor FC Zoetermeer.

Duijvestijn was goed op dreef en pakte ook een penalty! 

Oliveo kwam er enkele keren gevaarlijk uit via de hardwerkende Hoogland of via de technisch begaafde Bentvelzen. Even leek Oliveo voor rust de marge te verdubbelen. Bentvelzen ging goed door op rechts en legde keurig de bal terug op Van Duinen. Hij schoot beheerst binnen maar werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. FC Zoetermeer was ook dichtbij een gelijkmaker, maar een vrije trap werd onschadelijk gemaakt door Duijvestijn. Oliveo ging de 2e helft op jacht naar een extra doelpunt om zichzelf wat meer lucht te geven. Zoetermeer bleef namelijk aandringen maar Oliveo toonde zich een collectief waar niet doorheen te komen was. Dit tot frustratie van FC Zoetermeer dat overigens de gehele wedstrijd een harde fysieke strijd voerde. Oliveo liet zich niet gek maken en schuwde ook de duels niet. De leidsman hield het bij enkele vermaningen.

Rond de 60e minuut was daar eindelijk de 0-2. Een vrije trap van Kleij werd prima afgerond door Bentvelzen die de uitstormende doelman het nakijken gaf. Het werd nog spannend toen Zoetermeer een penalty kreeg. Maar penaltykiller Duijvenstijn pakte de inzet van ex-prof Moussa Kalisse fraai. Even later was daar wel de aansluitingstreffer en was het vooral verdedigen voor Oliveo. Met de ingebrachte Van der Zwan werd getracht de bal wat langer in de ploeg te houden. Hijzelf had de bevrijdende 1-3 op de schoen maar schoot op een verdediger. Die kwam er even later alsnog toen Bentvelzen een mooie assist van Van der Zwan verzilverde.

Milolaza vormde samen met Visser een goed verdedigend blok op het middenveld.

Het was een mooi voetbalgevecht waarbij Oliveo hard heeft gewerkt en een hoop energie in de wedstrijd heeft gestopt. Volgende week zondag is de laatste wedstrijd voor de 1e periode. Bij winst op De Ster kan Oliveo een klein feestje vieren en heeft het de periodetitel op zak. Op sportpark De Groene Wijdte is de aftrap om 14.00. Kom dus allemaal want de spelers kunnen de steun weer goed gebruiken!

 

Note:

Ondanks de vermelding van de fotograaf Dhr. De Best heeft deze te kennen gegeven juridische stappen te ondernemen wanneer wij zijn fraaie foto's plaatsen.

Dus voor deze fraaie foto's even naar haaglandenvoetbal.

Walter van den Bogaerdt