Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 blijft vriend en vijand verbazen en herovert koppositie

Met een magere oogst van één punt uit de laatste twee wedstrijden leek er wat zand in de blauw-witte machine te zijn gekomen. Overigens is dat geen schande met wedstrijden tegen de gehele top zes van de competitie, zo vlak voor de winterstop. De verwachting was dat de equipe van trainer Taal iets zou zakken in de rangschikking, met dit zware programma voor de boeg. Niets blijkt minder waar aangezien de zebra’s met een knappe overwinning op VVSB 2 de koppositie heroverden. Onder een waterig winterzonnetje werd het 0-3 in Noordwijkerhout.

Menig wedstrijd werd afgekeurd door de ingevallen vorst van zaterdag op zondag. Eenmaal aangekomen in Noordwijkerhout bleek veld vier in ieder geval ontdooid te zijn. Echter was dit een kunstgrasmat uit de categorie ‘chronisch hard’. Ingespeelde ballen maakte vreemde stuiters en een sliding behoorde eigenlijk niet tot de mogelijkheden. Middels een korte maar efficiënte warming-up wende de zebra’s aan het povere veld en rond 12:30 (wat een luxe) werd er afgetrapt in de volgende opstelling: Van der Elst, Van der Zanden, Van Adrichem, Brouwer, Woutersen, Den Hoed, Van Eeden, Jansen, Van der Pol (Van de Leur) Schreur (Van Sloten), Klijn.

VVSB domineerde de beginfase van het duel. De middenvelders van de thuisvereniging bleken bijzonder beweeglijk en met een spits die veelvuldig inzakte probeerden de ‘paarsen’ een gaatje te vinden in de Oliveo-defensie. De Pijnackenaren hielden echter relatief eenvoudig stand. Het veldspel was he aanschouwen niet waard, wat waarschijnlijk mede veroorzaakt werd door de harde borstel waarop gespeeld werd. Het gebrek aan mooie combinaties werd ruimschoots gecompenseerd door de flinke dosis inzet die door beide ploegen aan de dag werd gelegd. De duels die verbeten werden uitgevochten leverde vooral aan Oliveo zijde flink wat schade op. Jansen werd tegen een dug-out aan geslingerd en liep een bloedneus op en even later werd Van der Pol tegen de grond gewerkt binnen be beruchte lijnen waardoor hij zijn pols dusdanig blesseerde dat hij niet verder kon. Zo moest één van de twee wissels van Oliveo al vroeg in het duel worden ingezet.

De eerste helft speelde zich vooral af in het middengebied en kansen waren dan ook schaars. VVSB drong als eerste aan maar een inzet van de vlugge spits kon doelman Van der Elst niet verontrusten en even later lag Van Adrichem in de weg bij een flinke mogelijkheid voor diezelfde aanvaller. Oliveo kreeg voor de thee de grootste mogelijkheid nadat Klijn strak voorzette maar er voor het vijandelijke doel geen enkele blauw-witte het laatste zetje kon geven. Zo werd er gerust met een brilstand.

Oliveo kwam frisser uit de kleedkamer dan VVSB. Hoewel verschillende spelers van de bezoekers na rust eerder het veld op gingen om de stramme spieren los te gooien, bleek de tweede helft volledig voor de zebra’s. VVSB werd langzamerhand moedeloos van het schier ondoordringbare collectief van Oliveo en op de counter bleef de ploeg ontzettend gevaarlijk. Na een beginfase waarin het spel op en neer golfde trok Oliveo het duel langzaam naar zich toe. Voordat er gescoord werd, grossierde de blauw-witten eerst nog in het verprutsen van kansen. Den Hoed kon zo doorlopen naar het vijandelijke doel maar werd niet gecoacht en beproefde zijn geluk met een schot. Even later mocht Van de Leur aanleggen in het zestienmetergebied maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman. Er was uiteindelijk een strafschop voor nodig om de ban te breken. Schreur werd gecaramboleerd in het vijandelijke strafschopgebied en de leidsman legde de bal hierdoor op de stip. Brouwer raakte hard en laag doel en zette Oliveo op een 0-1 voorsprong.

VVSB nam meer risico na deze achterstand en stuurde de centrale verdediger mee naar voren. Uit de extra druk die volgde waren slechts twee mogelijkheden noemenswaardig voor de gastheren. Eerst redde keeper Van der Elst prima op een inzet in de korte hoek en een moment later werd VVSB gevaarlijk uit een vrije trap van af de rand van het doelgebied. De inzet ging ruim over en dus bleef het doel van de Pijnackenaren schoon. Oliveo wist met de geboden ruimte wel raad getuige de eindspurt waarbij Onder-19 junior Raoul van Sloten nog zijn debuut maakte. Met deze frisse kracht in het veld werd VVSB verder opgejaagd. Klijn was de absolute leider van het slotoffensief en creëerde zijn eigen kans door opportunistisch te jagen op de verdediging. Nadat hij het leer ontfutseld had omspeelde hij de keeper en schoof binnen. Na deze treffer werd ook de 0-3 nog voorbereid door Klijn. Met een mooie voorzet bracht hij Van de Leur in stelling die via een mooie volley zijn naam op het scoreformulier bracht.

Zo werd de volgende overwinning een feit. Met nog één wedstrijd te gaan tot de winterstop is Oliveo weer lijstaanvoerder. Bij een goed resultaat tegen VFC volgende week, kan de ploeg zelfs winterkampioen worden! Komt dat zien!

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2