Oliveo 1 | Oliveo is koploper na eenvoudig zege op REMO

Na de overwinning van vorige week en het verlies van ODB ruikt Oliveo opeens de koppositie. Koploper ODB moest op bezoek bij Kethel Spaland dat vorige week verassend Zoetermeer versloeg. Oliveo moest op bezoek bij hekkensluiter REMO wat geen probleem moet opleveren. Wat trainer De Mooij vooraf al voorspelde kwam uit voor Oliveo. Winst voor Oliveo en, verassend, verlies voor ODB. Sinds de komst van de hoofdtrainer heeft Oliveo nog niet bovenaan gestaan. Wie weet wat dit voor moois voorspeld…?!

Opstelling: Brian Ruijgrok. Leon Woutersen, Brian de Jong, Dewie van Wichen, Wessel Kleij. Mark Milolaza, Lex Visser, Jeffrey Paanakker. Robin Hoogland, Frank van der Zwan (80e min uit), Niels Bentvelzen.

Wissels: Joey Klein (80e min in), Danny van Ruyven, Joey den Hoed.

Milolaza, hier op archiefbeeld, aan de wandel met de bal. 

Op sportpark De Verademing (wat het overigens niet is) moest Oliveo aantreden tegen hekkensluiter REMO. Een kat in het nauw maakt soms rare sprongen getuige de verassende aftrap. Het eerste schot op goal werd namelijk gelost vanaf de middenlijn wat een eenvoudige prooi was voor keeper Ruijgrok. De verdedigende stelling van REMO werd geduldig geprobeerd te doorbreken. Een uitgelezen kans hiervoor was een penalty binnen 10 minuten na een handsbal, maar deze werd te zacht ingeschoten. De kansen stapelde zich achter elkaar op, maar het duurde tot de 35e minuut voordat een mooie combinatie werd afgerond. Paanakker was het eindstation en schoot de bal beheerst in de hoek.

4 keer kon de meegereisde aanhang juichen. Sowieso fijn dat er zoveel publiek ook bij uitwedstrijden aanwezig is! 

In de 2e helft was het opnieuw Oliveo dat bleef aandringen bij het goal van REMO. De thuisploeg ging overigens wat opportunistischer spelen en keeper Ruijgrok moest wat ballen uit het goal ranselen. Aan de andere kant maakte Oliveo de 0-2 via Van der Zwan. Milolaza ging goed door op rechts en gaf voor waar de spits de bal hard tegen de touwen schoot. Niet veel later werd het door diezelfde Van der Zwan 0-3. Bentvelzen liep op de keeper af en kon de bal eenvoudig breed leggen. Oliveo verzuimde daarna een flinke marge op te bouwen. Ongeveer vijf(!) 1-op-1 situaties werden tegen de keeper aangeschoten.

Van Wichen zorgde voor het slotakkoord met een verwoestde vrije trap! 

Ondanks dat Oliveo met 0-3 voor stond sloop er wat paniek in de ploeg. REMO ging wat feller spelen en liet zich ook verbaal gaan. Hier reageerde de Oliveanen op wat enkele onnodige gele kaarten en vrije trappen met zich meebracht. Uiteindelijk was het verdediger Van Wichen die de wedstrijd definitief op slot gooide. Een vrije trap werd vanaf 30 meter met een streep binnen geknald. En zo doet Oliveo goede zaken en staat het waar het wil staan: bovenaan! Nu 2 weken rust waarna het nog Zoetermeer en De Ster voor de winterstop treft. 

Overig clubnieuws van Oliveo 1