Oliveo 1 | Oliveo wint spannend duel van Gr.Willem 2 VAC

Een echte topper op het programma tussen 2 clubs die hoog in het linke rijtje staan. Voor de bewoners van ‘De Roggenwoning ’ een duel wat gewonnen moest worden om de aansluiting met de topploegen te behouden. Voor Oliveo was het ook noodzaak om te winnen om de druk op ODB wat op te voeren. Wetende dat de koploper een lastige thuiswedstrijd tegen GSCESDO op het programma heeft. Trainer Martin de Mooij heeft de spelers deze week op scherp gesteld. Tot aan de winterstop mag er geen puntverlies geleden worden wil Oliveo de doelstelling dit jaar gaan halen!

Opstelling: Brian Ruijgrok. Leon Woutersen, Tom van Hagen, Dewie van Wichen, Wessel Kleij. Mark Milolaza (45e min uit), Lex Visser, Jeffrey Paanakker (80e min uit). Robin Hoogland, Niels van Duinen (60e min uit), Niels Bentvelzen.

Wissels: Brian de Jong (45e min in), Didier Jansen (80e min in), Frank van der Zwan (60e min in).  

Van Duinen begon in de basis vandaag na zijn goede optredens in het 2e elftal. 

Het is 2 seizoenen geleden dat Oliveo voor het laatst tegen Gr. Willem heeft gespeeld. De uitwedstrijd werd toen met 2-1 verloren en dus een mooie kans om revanche te nemen. De Mooij bracht een wijziging aan, en gaf de kans aan de topscoorder van het 2e elftal Niels van Duinen. De sfeer zat er tijdens de bespreking vooraf al goed in en er werd dan ook vol goede moed richting Wassenaar gereden. De omstandigheden waren op zijn zachts gezegd niet goed. Een oud kunstgrasveld wat meer weg had van een hockeyveld in combinatie met regen.

Dat Gr. Willem hier meer ervaring mee heeft was duidelijk in de beginfase. Het was de thuisploeg die het balbezit had en geduldig zocht naar een opening in de defensie. De aanvallers werden gezocht maar keer op keer stuiterde de bal keihard richting de achterlijn. Ook Oliveo was onzuiver in de eindpass en had moeite bij de goal te komen. Eigenlijk gebeurde er weinig tot dat aanvoerder Milolaza hard op zijn knie getackeld werd en de toon gezet was. Hierna was het Visser die op zijn beurt een speler van Gr. Willem ongelukkig blesseerde. Grootste kans was voor de thuisploeg die de bal ontfutselde van Ruijrok bij een uittrap. Tot opluchting van iedereen ging de bal er niet in.

Milolaza moest geblesseerd het veld verlaten in de rust. 

Na rust 2 ploegen die graag wilde winnen en ook de fysieke duels niet uit de weg gingen. Na een klein opstootje en een paar gele kaarten was het duel echt los. Met het inbrengen van Van der Zwan ging Oliveo op jacht naar de voorsprong. De eerste grote kans was voor Paanakker die na een overstapje de bal vanaf 8 meter door de keeper overgetikt zag worden. In de 70e minuut kreeg Visser het op zijn heupen en beloonde een goede wedstrijd met een goal van wereldklasse. Vanaf een meter of 30 schoot hij uit de stuit de bal stijf in de kruising. Gr. Willem ging fanatiek op jacht naar de gelijkmaker maar de verdediging, met een goed ingevallen De Jong, stond niets toe.

Visser (links) schot met een wereldgoal Oliveo op voorsprong!

Dat Oliveo ook kan counteren bleek uit de 0-2. Een lage corner van Gr. Willem werd richting Bentvelzen geschoten die de bal simpel breed gaf aan Van Hagen. Samen met Van der Zwan liepen ze vrij op de keeper aflopen. Het was Van Hagen die met een droge schuiver de bal binnenkantpaal binnen schoot. En zo boekt Oliveo een nuttige en mooie overwinning. Misschien niet de hele tijd met goed voetbal, maar als je het kan opbrengen om 100% te geven en te blijven doorzetten kunnen ook dit soort wedstrijden gewonnen worden!

Bentvelzen zette de vlugge counter van Oliveo op naar de 0-2. 

Het meegekomen publiek heeft een spannende 2e helft gezien met een hard werkend Oliveo. Hopelijk zijn zij er volgende week als de uitwedstrijd bij REMO op het programma staat. Met slechts 1 punt staan zij onderaan en zullen er dan ook alles aan doen om de punten daar te houden. De aftrap is om 14:30 op sportpark ‘De Verademing’. 

Overig clubnieuws van Oliveo 1