Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 grijpt net naast periodetitel na volgende overwinning

Het tweede elftal moest de afgelopen even pas op de plaats maken. Om uiteenlopende maar aanwijzbare redenen waren de resultaten iets minder. Zo werd er ongelukkig gelijk gespeeld tegen HBS (penalty tegen in de 88e minuut) en werd er verloren van DHC in de competitie en van SJC in de beker. Geen reden voor paniek want na de flitsende seizoensstart staat Oliveo 2 er beter voor dan we vooraf ooit hadden mogen dromen. In de laatste speelronde van de eerste periode hoorde een periodetitel gewoon nog tot de mogelijkheden. Er moest wel eerst 'even' gewonnen worden van Quick 2. Hoewel deze ploeg met vijf punten ergens onderaan bungelt in de reserve hoofdklasse is het altijd een team om rekening mee te houden. Zo liet Quick 2 bijvoorbeeld al de tanden zien door te winnen van ODB 1, competitiegenoot van Oliveo 1. Oliveo was dus gewaarschuwd. 

Verder draaide de afdeling P&O weer overuren om de poppetjes op de juiste plek te krijgen. Allereerst nam assistent trainer Sam de Nennie de honneurs waar voor trainer Dirk taal. Dirk had plotseling iets onder de leden en werd zelfs kortstondig in het ziekenhuis opgenomen. Gelukkig gaat het inmiddels weer beter met Dirk! Daarnaast waren er ook weer diverse wisselingen tussen de drie selectieteams. Tegenover de afwezigheid van meerdere basisspelers de laatste weken stond gelukkig de terugkeer van 'tormacher' Niels die terugkeerde van een vakantie en Ludo die weer enigzins fit begint te worden. Ook Robbert Brouwer kwam deze speelronde de gelederen van Oliveo 2 versterken waardoor de volgende elf het veld in gestuurd werden.

Opstelling Oliveo: Martijn Duijvestijn, Luuk Woutersen, Ludo van Adrichem, Brian de Jong, Joey Klijn, Robbert Brouwer, Didier Jansen (Niels van Duinen), Joey den Hoed, Danny van Ruijven, Nuri James (Lars Richters), Rafael Schreur (Jeroen Andringa)

Zoals verwacht deed de stand op de ranglijst Quick 2 geen eer aan want deze ploeg liet vanaf minuut één zien over een behoorlijk aantal goede voetballers te beschikken. Oliveo werd teruggedrongen in de beginfase en moest vooral verdedigen. Dat de equipe van ad interim De Nennie verdedigen inmiddels tot kunst heeft verheven kan een understament genoemd worden en zo kwam er ook zondag geen muisje tussendoor. Vanuit de gesloten defensie werden de eerste counters gelanceerd. Uit één van deze tegenaanvallen kreeg de thuisploeg een vrije trap op de helft van Quick. Brouwer slingerde de bal in de doelmond waar Didier Jansen deze inzet met zijn hoofd promoveerder tot doelpunt. 

Jansen was de gevierde man met twee doelpunten

Quick was even uit het veld geslagen door deze vroege tegentreffer maar pakte daarna de draad weer op. De centrale verdedigers van de bezoekers strooiden met crosspasses, de één beter dan de ander. Toch was het wederom Oliveo dat tot scoren kwam. Didier Jansen (die op '10' mocht starten zondag) beloonde het vertrouwen van de trainer door ook de 2-0 tegen de touwen te jagen. Een voorzet waar een hoge stuit aan zet werd ineens op den slof genomenm door Jansen en waar dit soort ballen meestal op het parkeerterein van de Shell landen, belandde deze inzet in de bovenhoek. Een prachtgoal van de boomlange middenvelder. Zo ging Oliveo rusten met een riante voorsprong, enigzins tegen de verhoudingen in. Maar ook dit is geen verassing meer.

Het devies na rust was: het eerste kwartier doorkomen en daarna doordrukken. Een heerlijke open deur maar daardoor niet minder waar. Waar een jagend Quick werd verwacht, bleef het rustig voor het doel van keeper Duijvestijn. De handige linksbuiten van Quick zat in de tang bij de uitstekend spelende Woutersen en ook gelegenheidslinksback Joey Klijn kweet zich goed van zijn verdedigende taken. Enkele speldenprikjes van Quick konden Oliveo niet verontrusten en daarna was het tijd voor de terugkeer van goalgetter Niels van Duinen. Zijn terugkeer kon uiteraard niet voorbijgaan zonder doelpunt. Waar Quick met goed veldspel het heft weer in handen nam was het wederom Oliveo dat efficient was. Van Duinen lobde de bal met links over de keeper heen nadat hij in stelling was gebracht door een teamgenoot. Quick leek het hierna wel te geloven. Als slotoffensief werd de centrale verdediger nog naar het front gestuurd. Dit leverde pas diep in de blessuretijd de enige grote kans op voor de bezoekers. Gelukkig was doelman Duijvestijn scherp en zo kon ook hij zich nog onderscheiden in een degelijke wedstrijd van het tweede elftal. 

Zo kan de stand opgemaakt worden na de eerste periode en dat is er eentje om trots op te zijn. Een gedeelde eerste plaats met 17 punten, 17 doelpunten voor en met 5 doelpunten tegen de minste van alle teams in de competitie. Nu volhouden en dan gaan we nog zien waar het schip strandt dit seizoen voor dit hechte collectief! Volgende week een wedstrijd om de koppositie wanneer de winnaar van de eerste periode VOC naar Pijnacker komt. Om 11:00 wordt er afgetrapt dus wees op tijd voor 'het andere eerste'.

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2