Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 verliest ongeslagen status en koppositie

Met het late gelijke spel vorige week tegen HBS had Oliveo het periodekampioenschap nog in eigen hand. Er zou nog 2 wedstrijden gewonnen moeten worden om dit te bewerkstelligen. Allereerst de wedstrijd tegen DHC. Voor enkele spelers van Oliveo was het betreden van dit veld toch geen fijne ervaring gezien de degradatie 2 jaar geleden waar op ditzelfde veld meerdere malen werd verloren in de nacompetitie. Er moest nu maar eens een positief resultaat worden neergezet op dit veld.

Opstelling: Martijn Duijvestijn, Luuk Woutersen, Brian de Jong, Tom van Hagen, Max Kouwenhoven, Didier Jansen (Rafael Schreur), Joey den Hoed, Steven Vloemans (Donny Mulder), Danny van Ruyven, Mike van der Pol, Joey Klijn

Zoals te zien in de opstelling was topscorer van Duinen helaas op vakantie en moesten de doelpunten dus van iemand anders gaan komen. In het begin van de wedstrijd gingen beide ploegen redelijk gelijk op. De wedstrijd speelde zich veelal op het middenveld af en beide ploegen wisten geen echte kansen te creëren. Naarmate de 1e helft vorderde nam DHC iets meer de overhand in het balbezit en drukte Oliveo terug op eigen helft. Echter door het goede collectieve verdedigen kwam de thuisploeg niet verder dan een afstandschot en een vrije trap op een gevaarlijke positie die over werd geschoten. Er was veel ruimte voor de counter voor Oliveo, de ploeg wist echter sporadisch de counter goed uit te voeren en leidde vaak al vroeg balverlies. Enkele keren  wist de ploeg er met de  snelheid van Danny, Mike en Joey K toch uit te komen. Dit leidde eigenlijk maar tot 1 grote kans en die kon bij de 1e paal net niet worden binnen gewerkt. Daarnaast kreeg ook Oliveo nog een vrije trap mee op een gevaarlijke positie, maar net als aan de overkant ging deze bal niet tussen de palen.

In de rust concludeerde trainer Dirk Taal dat de ploeg zo door moest gaan en dat er op de counter zeker nog wel een kans zou komen. Ook werd al gezegd dat de ploeg die de 1e goal zou gaan maken waarschijnlijk met de winst ervandoor zou gaan.

In de 2e helft is het spelbeeld eigenlijk hetzelfde als in de 1e helft. DHC met een kleine overhand aan balbezit, maar geen van beide ploegen weet echte dreiging te creëren. Echter een kwartier voor tijd is er een moment van onachtzaamheid bij Oliveo. Een aanval via de rechterkant waarbij vele Oliveanen net een stap te laat waren leidt tot een voorzet die bij de 2e paal kan worden binnengeschoten.  Meteen daarna ging Oliveo 1 op 1 spelen en werd er aanvallend gewisseld. Rafael en Donny vielen in en moesten voor aanvallende impulsen gaan zorgen. Oliveo hanteerde de lange bal en probeerde  hiermee oorlog te maken achterin bij DHC. Dit leidde tot enkele kleine kopkansen en schermutselingen voor de goal van DHC. Er kwam nog één grote kans voor Mike, maar die schiet de bal met links te onrustig in waardoor deze geen doel treft. Uiteindelijk in de laatste minuut kan DHC nog profiteren van de ruimte die Oliveo laat door het aanvallende spel. Via een goed uitgespeelde counter kan de spits koeltjes afmaken en meteen hierna fluit de goed leidende scheidsrechter af.

Al met al een teleurstellende wedstrijd voor Oliveo. Het was een wedstrijd die zich vooral op het middenveld afspeelde met weinig kansen. Zoals gezegd in de rust, wie de 1e goal maakt zal deze wedstrijd naar zich toe trekken. Door de overwinningen van VOC, VFC en VVSB vindt Oliveo zich nu op de 4e plaats met 14 punten uit 7 wedstrijden. Volgende week speelt Oliveo voor de 2e ronde in de beker uit tegen competitiegenoot SJC om 11:30.

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2