Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 verslaat tegenstander opnieuw in 1e helft.

Vorige week heeft u kunnen lezen hoe het sprookje van Oliveo 2 alsmaar mooier wordt. Na de 2 kampioenschappen op rij heeft de ploeg nu ook in de reserve Hoofdklasse de winning mood te pakken. Na 3 wedstrijden staat de ploeg met 7 punten op de 4e plaats. Gekscherend werd er al geroepen dat het jammer is dat de ploeg bij een kampioenschap niet nog een niveau meer zou kunnen stijgen. Maar laten we niet te hard van stapel lopen en eerst maar eens kijken hoe de wedstrijd tegen RKAVV gaat lopen.

Opstelling: Martijn Duijvestijn, Ludo van Adrichem, Brian de Jong, Tom van Hagen, Max Kouwenhoven, Didier Jansen (Jos van de Leur), Joey den Hoed, Joey van Eeden (Danny van Ruyven), Mike van der Pol (Tony van Unen), Niels van Duinen en Steven Vloemans.

Het spelbeeld was vanaf het begin vergelijkbaar met dat van vorige week. RKAVV liet Oliveo het balbezit en zette de blauw-witten pas rond de middenlijn onder druk. Hierdoor kon Oliveo het balletje achterin rondtikken en rustig naar een opening zoeken. RKAVV verdedigde echter compact en hield Oliveo over het algemeen op afstand van hun doel. Slechts enkele keren kon de equipe van Dirk Taal erdoorheen snijden, alleen op die spaarzame momenten was de eindpass niet scherp genoeg. Identiek met vorige week was het een vrije trap van Max die de ban brak voor de Oliveanen. Hij draaide een vrije trap perfect op het hoofd van Niels. Niels kopt in 1e instantie nog op de keeper, maar in de rebound laat hij diezelfde keeper kansloos.  

Vanaf dan komt de wedstrijd iets meer in evenwicht. Beide ploegen hebben afwisselend balbezit en zoeken naar een gaatje in de defensie van de tegenstander. Echter wanneer RKAVV een keer wat hoger druk gaat zetten op de verdediging van Oliveo, kan er razendsnel gecounterd worden. Steven draait knap weg bij zijn tegenstander en snelt naar de achterlijn. Hier trekt hij de bal voor, Niels stapt over de bal heen en Mike kan bij de 2e paal de 2-0 binnenschieten.

Nog voordat RKAVV is bijgekomen van deze treffer is het opnieuw raak. Opnieuw blijkt dat  standaardsituaties toch een wapen zijn van deze ploeg. Want bij een corner van Joey van Eeden fungeert Brian als bliksemafleider en kan  Joey den Hoed de bal binnentikken, 3-0!

In de rust wordt er door Dirk geconstateerd dat de ploeg als collectief weer geweldig speelt. De kansen die gecreëerd worden, worden afgemaakt en er wordt daadwerkelijk geen kans weggegeven.

Het spelbeeld is in de 2e helft is ook vergelijkbaar met dat van vorige week. Door de 3-0 voorsprong is het RKAVV dat veelal het balbezit heeft en Oliveo dat iets verder inzakt. Oliveo verdedigt echter zo goed en scherp dat RKAVV er maar niet doorheen komt. Slechts enkele schoten van grote afstand en een paar ongevaarlijke standaardsituaties waar de spelers van Oliveo duidelijk meer lengte hebben dan hun tegenstanders. De grootste kansen zijn nog voor Oliveo. Eerst komt Niels een teenlengte te kort om de bal voor de keeper weg te tikken en daarna is het Tom die na een mooie aanval via links de verkeerde keuze maakt. Hij besluit te proberen een 1-2 aan te gaan waar op doel schieten de betere optie was. Tegen het einde van de wedstrijd krijgt RKAVV nog een grote kans. Eindelijk weet de ploeg met een steekpass de verdediging van Oliveo te ontregelen, maar de rechtsbuiten schiet de bal voorlangs.

Opnieuw 3 punten dus voor de blauw-witten. Dit betekent 10 punten uit 4 wedstrijden en dit betekent ook dat de ploeg gestegen is naar de 2e plaats op de ranglijst. Een geweldige prestatie!
Volgende week speelt Oliveo 2 opnieuw uit, ditmaal om 11:30 uur tegen Laakkwartier 2

 

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2