Oliveo 1 | Oliveo boekt tweede thuisoverwinning

Na de zeperd tegen ODB was de opdracht zondag weer duidelijk voor de equipe van trainer Martin de Mooij: winnen van Full Speed. In het recente verleden waren de wedstrijden tussen de streekgenoten het aanzien meer dan waard. Vaak werd er niet gewonnen van Full Speed, vaak ondanks een overwicht van Oliveo. Waar Oliveo tegenwoordig op een overvolle selectie kan teren, heeft er bij Full Speed een kleine exodus plaatsgevonden. Dit zal er mede aan hebben bijgedragen dat de blauw-witten zondag beduidend minder moeite hadden met de bezoekers uit Delft met een 5-1 overwinning als gevolg.

In de beginfase leek het er nog niet op dat de uitslag groot zou gaan uitpakken. Oliveo creëerde mondjesmaat kansen en had een corner nodig om de ban te breken tegen de bezoekers. Van Wichen (die terugkeerde in de basis na een schorsing) kopte een strak aangesneden hoekschop van Mitchel Paanakker tegen de touwen. Diezelfde Paanakker slalomde even later even gelukkig als mooi langs drie Delftenaren alvorens hij ook de assist gaf bij de 2-0 van Mark Milolaza. Van dichtbij was het voor de middenvelder een koud kunstje om de bal het laatste zetje te geven en deze 2-0 betekende tevens de ruststand.

Vlak na rust kreeg Oliveo heel gemakkelijk de aansluitingstreffer om de oren. Verdedigend was de ploeg overal net een stap te laat waardoor de rechtsbuiten van Full Speed de 2-1 langs keeper Brian Ruigrok kon schuiven. Na enkele hachelijke momenten voor het eigen doel pakten de zebra’s de draad weer op. Full Speed gaf meer terrein prijs en Oliveo maakte hier dankbaar gebruik van. Eerst keurde de leidsman op aanraden van zijn assistent nog twee doelpunten onterecht af wegens buitenspel (zie video). Hierna liep de thuisploeg alsnog uit naar een 5-1 eindstand. Invaller Bijnsdorp bezegelde het lot van Full Speed door de 3-1 binnen te schuiven en ook Wessel Kleij en Niels Bentvelzen wisten zich nog op het scorebord te werken. Door de prima overwinning heeft Oliveo nu 6 punten na 3 duels. Volgende week reist de ploeg af naar Den Haag voor een duel met VCS.

Opstelling Oliveo: Ruigrok, Woutersen, Brouwer, Van Wichen, Mitchel Paanakker (De Jong), Visser, Milolaza, Jeffrey Paanakker (Van Eeden), Bentvelzen, Kleij, Hoogland (Bijnsdorp).

Overig clubnieuws van Oliveo 1