Oliveo 1 | Bekertoernooi ten einde voor Oliveo 1

Het laatste duel in de bekerpoule stond vandaag op het programma en tegenstander was Meeuwenplaat. Een grote onbekende voor Oliveo. Meeuwenplaat heeft een klein complex van 2 velden midden in een woonwijk en speelt inmiddels al een tijdje in de 3e klasse zondag. Oliveo wist dat het vandaag moest winnen om de volgende ronde te bereiken. Meeuwenplaat had immers een beter doelsaldo. Trainer de Mooij is nog altijd zoekende naar zijn ideale 11 voor dit seizoen. Ten opzichte van vorige week was de opstelling op 4 plaatsen gewijzigd.

Hoogland met een schouderblessure van het veld. 

Oliveo had geen idee wat het kon verwachten van Meeuwenplaat en dat gold andersom ook. Hierdoor ontstond een wat afwachtend begin van de wedstrijd. Oliveo had wel het balbezit maar had moeite om bij de goal te komen. Daarentegen was Meeuwenplaat in de omschakeling gevaarlijk en zocht het snel de diepte. De handige middenvelder en rappe aanvallers zorgde voor gevaar. Langzaam drong ook Oliveo aan bij het goal maar tot echt gevaarlijke kansen kwam het niet.

Het spel ging redelijk heen en weer, maar zag er van beide kanten weinig verzorgd uit. Beide ploegen grossierde namelijk in foute inspeelpasses. Na een minuut of 25 konden de Oliveanen wel juichen. Hoogland werd onreglementair gestopt in het strafschopgebied. Een penalty en rode kaart was het gevolg. Dit tot groot ongenoegen van het thuispubliek welke op het balkon zat. Kleij schoot de bal onberispelijk in het goal. Jammer genoeg voor Oliveo moest Hoogland het veld ruimen met een schouderblessure. Paanakker kwam in het veld waardoor Kleij naar linksbuiten ging. Lang kon Oliveo niet van de voorsprong genieten. Na een vlotte counter wist de spits van Meeuwenplaat Ruijgrok te passeren met een schuiver. Even leek Meeuwenplaat zelfs brutaal een voorsprong te pakken, maar vlaggenist Dekker constateerde een buitenspelsituatie.

Van Wichen pakte rood, het is nu afwachten hoeveel wedstrijd schorsing dit wordt. 

In de rust teleurgestelde gezichten, maar met nog 45 minuten te gaan en tegen 10 man nog kansen genoeg om te winnen. Klijn en van der Pol kwam in het veld om de aanval te versterken en op jacht te gaan naar de voorsprong. Gaandeweg de 2e helft was Oliveo helaas niet bij machten om een treffer te produceren. En toen Van Wichen ook nog rood kreeg (hield een doorgebroken speler vast) moest Oliveo oppassen dat het niet ging verliezen. Meeuwenplaat kreeg nog 1 grote kansen maar schoot deze voorlangs. Door het beter doelsaldo gaat Meeuwenplaat door en moet Oliveo afscheid nemen van het bekertoernooi.

Het vlaggenschip van Oliveo kan zich nu volledig richten op de competitie. Nog 2 trainingen deze week en dan moet het team scherp en fit aan de competitiestart beginnen. Zoals wellicht bekend starten we thuis tegen GSC ESDO. Volgens insiders een serieuze kampioenskandidaat. Om 14:00 trappen we af op de Groende Wijdte. Komt dat dus zien!

Opstelling OLIVEO: Ruijgrok. Woutersen, Van Wichen, van Hagen, Kleij. Milolaza, Paanakker, Brouwer (c). Bentvelzen, Bijnsdorp, Hoogland

Wissels: Klijn, van der Pol, Paanakker.  

Overig clubnieuws van Oliveo 1