Oliveo 1 | Oliveo wint van TOGB2 en zo het 2e bekerduel

De eerste bekerwedstrijd werd overtuigend gewonnen door de mannen van trainer de Mooij. Zelf noemde hij het interessante wedstrijd. Met name doordat de basisopstelling weer op wat plekken gewijzigd is. In totaal hebben 31 verschillende spelers tot nu toe gespeeld in de voorbereiding. Vandaag geen nieuwelingen en de basisopstelling leek zelfs verdacht veel op die van vorig jaar. Zo langzamerhand worden de contouren zichtbaar. Tegenstander voor vandaag was TOGB 2 (zitten ook bij Oliveo 2 in de competitie), dat vorig jaar knap een periode pakte in de res. hoofdklasse.

Met het warme weer vond de scheids 2 drinkpauzes noodzakelijk.  

Op het afgesproken tijdstip was jammer genoeg nog niet iedereen aanwezig bij Oliveo. Hierdoor moest de trainer noodgedwongen een wijziging maken. Van Wichen ruimde het veld voor de aanwezige Luuk Woutersen. Leuk feitje hierdoor was dat de gebroeders Woutersen (Leon en Luuk) en Paanakker (Jeffrey en Mitchel) op het veld stonden. Met een heerlijk avondzonnetje was het zelfs aan de warme kant op sportpark De Groene Wijdte. Dan de wedstrijd. Na de aftrap van TOGB had Oliveo de bal al redelijk snel in bezit. En dit beeld veranderde nauwelijks tijdens de 1e helft. TOGB zakte in tot rand 16 en liet Oliveo het ‘werk’ doen. De Oliveanen speelde de bal geduldig rond en zocht naar dat ene moment om toe te slaan.

Een vaak gezien beeld tijdens de wedstrijd. Captain Brouwer aan de bal op zoek naar een opening. 

Na wat kleine speldenprikjes was het na 25 minuten spelen eindelijk raak. Het was J. Paanakker die met een puntertje raak schoot. Hier ging een prima combinatie aan vooraf aan de rechterkant. Van Hagen gaf de bal prima voor na een één-tweetje met Bentvelzen. Als TOGB de bal had, hanteerde het vooral de lange bal. Maar Oliveo heeft een aardige luchtmacht om dat tegen te houden. Toch was het zo’n lange bal waar het eerste echte gevaar van TOGB uit voort kwam. Woutersen en Brouwer gingen beide onder de bal door waarna een geel-zwarte kon doorlopen. Gelukkig stuitte hij op de prima keepende Duijvenstijn. Vlak voor rust verdubbelde Oliveo de voorsprong. Een middenvelder van TOGB liep iets te lang met de bal op het middenveld. Milolaza wist deze met zijn uitschuifbenen te onderscheppen en gaf direct mee aan Bentvelzen. Laatstgenoemde had wat afspeelmogelijkheden maar maakte slim gebruik van de achteruitlopende TOGB-ers. Met een droge schuiver in de hoek tekende hij de 2-0 aan.

De goed spelende M. Paanakker scoorde vandaag opnieuw. Naar eigen zeggen heeft hij nog nooit zoveel gescoord (2 tot nu toe). 

Na een lekker bakkie thee in de rust trad Oliveo met 1 wijziging aan voor de 2e helft. Woutersen werd vervangen voor Van Wichen. De eerste 10 minuten hadden een zelfde spelbeeld als voor rust. Oliveo dus veelvuldig aan de bal, en TOGB wat vanuit de omschakeling gevaarlijk probeerde te worden. Naarmate de wedstrijd vorderden ging TOGB meer en meer druk vooruit zetten. Hierdoor werd de opbouw wat vermoeilijkt waardoor keeper Duijvestijn, ongewenst, steeds meer in het spel werd betrokken. Gezegd moet worden dat behoudens een vrije trap de goalie geen bal tussen de palen heeft zien komen.

3 keer zagen we dit beeld tijdens de wedstrijd. U raadt het al: juichen!!! na een doelpunt.  

Oliveo maakt vlak voor tijd nog wel de 3-0. De sterk spelende Mitchel Paanakker kreeg de bal in de voeten en ging de combinatie aan met de ingevallen Bijnsdorp. Op 5 meter van de goal kon de bal beheerst worden binnengeschoven in de hoek. Al met al een prima overwinning voor Oliveo dat steeds beter in vorm begint te raken. Uiteraard moeten de schoonheidsfoutjes nog verdwijnen uit het spel maar het seizoen is pas net begonnen. Zondag speelt het 1e uit tegen Meeuwenplaat om 14.00. Winnaar van dit duel zal een ronde verder bekeren. Vooral voor Oliveo een welkome aanvulling op dit seizoen gezien de weggevallen teams in de competitie. Na dit bekerduel gaat het echt beginnen voor Oliveo. Op 4 september ontvangt het thuis GSC ESDO welke worden gezien als titelkandidaat.

Kleij met een Bergkampiaanse aanname.  

De foto's en het filmpje hieronder zijn gemaakt door onze huisfotograaf en cameraman David Dilling. David bedankt weer hiervoor! 

Link naar de foto's: https://www.amazon.com/clouddrive/share/Gjxz1WI6HKa0LSqKtisUSFBFqJUL7H0hdPsVJZtXPz0?v=grid&ref_=cd_ph_share_link_copy 

Opstelling OLIVEO: Duijvenstijn. Woutersen, Brouwer, Woutersen, van Hagen. Paanakker, Milolaza, Paanakker. Bentvelzen, Kleij, Hoogland. .

Wissels: van Wichen, den Hoed. Bijnsdorp, Klijn, Ruigrok, van Ruyven. 

Overig clubnieuws van Oliveo 1