Oliveo 1 | Oliveo rekent in 2e helft af met FC Blankenburg

Na de zeperd afgelopen zondag tegen en bij RKDEO stond er een midweekse oefenduel op het programma. De waslijst aan blessures was nog wat verder opgelopen dus weer een hoop nieuwe namen. Trainer de Mooij kan op deze manier ook goed verschillende spelers zien en testen. Oorspronkelijk zou er tegen BeFair gespeeld worden, maar er was een dubbele agenda. Daarom kwam het totaal onbekende FC Blankenburg (4e klasse zondag) uit Rozenburg op bezoek bij Oliveo.

Trainer de Mooij zag weer een hoop jongens aan het werk. 

FC Blankenburg heeft sinds dit jaar weer een senioren-team en staat dus nog in de steigers. Organisatorisch verliep het nog niet helemaal vlekkeloos, want rond half 8 druppelde de tegenstander pas binnen. Voor hun dus een korte warming-up. Trainer de Mooij had dit in de gaten en gaf dan ook opdracht de tegenstander op te jagen. Op de een of andere manier lukte het Oliveo niet om fatsoenlijke kansen te creëren voor het goal. En omdat het FC Blankenburg ook niet lukte bij de goal te komen werd er gerust met 0-0. Dit was niet wat de trainer en het publiek hadden gedacht. In de rust werden er 4 wissels in het veld gebracht waarna het spelbeeld veranderden.

Tony was dichtbij met een halve omhaal. 

Misschien dat FC Blankenburg wat vermoeid raakte, maar Oliveo drong steeds meer aan bij de goal. Mede doordat de laatste linie van FC vlak voor de middenlijn stond. Met de ‘luie’ bal achter de verdediging werd de druk eenvoudig opgevoerd. Het was invaller Bentvelzen die al snel voor de 1-0 zorgde. Hierna ging het snel met doelpunten. Bentvelzen omspeelde 3x de keeper en zorgde voor nogmaals 3 doelpunten. Kleij, die vorig jaar topscoorder werd, wist er nog 3 te maken. Ook de ingevallen van Unen wist nog bijna te scoren met een halve omhaal, maar zijn poging ging net naast. De goed fluitende Clemens Simonis vond het na 90 minuten welletjes en zo wint Oliveo dit oefenduel met 7-0.

Bentvelzen liet zijn klasse zien en scoorde 4x na de keeper te hebben omspeeld.  

Oliveo speelde niet goed, maar won door een redelijke 2e helft uiteindelijk verdiend. En zo zijn er weer wat wedstrijdminuten in de benen. Zondag begint het 1e aan het bekertoernooi met een thuiswedstrijd tegen HWD. De bezoekers uit Rotterdam komen dit seizoen uit in de 4e klasse zondag (bij o.a. FC Blankenburg). Om 2 uur trappen we af, dus kom allemaal kijken naar het vlaggenschip!

Opstelling OLIVEO: Duijvenstijn. van Oort, van Hagen, Brouwer, Woutersen. Milolaza, Paanakker, den Hoed. van Ruyven, Bijnsdorp, Kleij.

Wissels: van Unen, Klijn, van Eeden, Bentvelzen. 

 

Overig clubnieuws van Oliveo 1