Oliveo 1 | RKDEO maatje te groot voor OLIVEO

Zondag speelde OLIVEO de tweede en laatste wedstrijd bij RKDEO in het kader van het MEBU-toernooi. RKDEO bleek een maatje te groot voor de equipe van trainer De Mooij. Oud-Oliveaan Guy Luscuere zegevierde met 5-0 op het hoofdveld van RKDEO. Helaas was er weinig af te dingen op de flinke zege van RKDEO want de Nootdorpers waren vrijwel het gehele duel heer en meester. 

De ziekenboeg stroomde nog iets verder vol nadat Frank van der Zwan donderdag geblesseerd raakte tijdens de wedstrijd tegen HVV. Slechts nieuws dus voor De Mooij die weer flink wat konijnen uit de hoge hoed toverde. 

Opstelling OLIVEO: Duijvestijn, Leon Woutersen, Visser, Brouwer, Klijn, Milolaza, Paanakker, Trieling, Van Duinen, Kleij, Hoogland. 

Wissels: Van der Burg, Den Hoed, van Oort, Luuk Woutersen, van Ruijven

De wedstrijd was koud van start toen de Nootdorpers al mochten juichen. De boomlange spits van de thuisploeg scoorde nadat zijn ploeggenoot de bal had ontfutseld op het middenveld en strak voorgaf. Het duurde tot ongeveer de 25e minuut totdat RKDEO het overwicht verder in goals uitdrukte. Aanvoerder van Hagen van de thuisploeg plaatste zijn vrije trap precies op het hoofd van de centrale verdediger van RKDEO. Deze kon ongehinderd binnenkoppen, OLIVEO zag er zondag sowieso niet goed uit bij standaardsituaties want dit bleek niet de laatste kans van RKDEO te zijn. De rood-witten raakten voor rust ook nog de paal maar kwamen niet verder dan een 2-0 voorsprong. OLIVEO stelde hier een kopkans van Van Duinen tegenover waarvan de inzet te hoog was om doel te treffen.

OLIVEO wisselde net als RKDEO veelvuldig tijdens de rust. Het spelbeeld bleef onveranderd, RKDEO dicteerde en OLIVEO trachtte tegen te houden. Via Van Ruijven kregen de zebra's nog een goede kans op de aansluitingstreffer. Zijn volley van dichtbij belandde echter naast het doel in het vangnet. Rond de 60e minuut bracht RKDEO de marge op drie. De ingevallen Luuk Woutersen zag zich genoodzaakt om de rappe nummer 11 van RKDEO een halt toe te roepen in het zestienmetergebied. Scheidsrechter Voois bestrafte deze eindhalte met een strafschop voor de thuisploeg. Deze werd onberispelijk binnengeschoten door Tom Simonis. 

RKDEO nam wat gas terug na deze ferme voorsprong en dit zorgde ervoor dat OLIVEO zowaar nog wat mogelijkheden kreeg. Wederom mocht Van Ruijven aanleggen na een duel met de keeper. Helaas weer geen doelpunt. Een laatste kans voor de equipe van trainer De Mooij was voor de ingevallen Den Hoed die de bal eigenhandig veroverde maar te lang treuzelde om doeltreffend te zijn. RKDEO was in de eindfase een stuk efficienter en liep via Greeve en De Koning uit naar een 5-0 eindstand. Beiden treffers vloeiden voort uit een standaardsituatie. Werk aan de winkel!

Vanavond speelt OLIVEO thuis tegen 4e klaseer Blankenburg, hopelijk kan de ploeg zich herpakken. om 20:00 wordt er afgetrapt. Komt dat zien!