Oliveo 1 | Oliveo wint van HVV tijden het RKDEO-toernooi

Een nieuwkomer voor de Oliveo-selectie dit jaar is de komst van een mini-toernooi. Gastheer is RKDEO op het MEBU-toernooi waarbij ook Concordia, HVV en dus Oliveo aanwezig zijn. Oliveo speelt tegen HVV en RKDEO op respectievelijk donderdag en zondag. Gister was dus de eerste wedstrijd tegen de Koninklijke HVV uit Den Haag. Een tegenstander waar vorig jaar nog tegen geoefend werd en destijds verloren ging. Eens kijken hoe beide teams er nu voor staan. Trainer de Mooij moest flink puzzelen in zijn basisopstelling. De eerste trainingsweek heeft wat blessures achtergelaten (hamstring). Hierdoor konden onder andere Vloemans, Bentvelzen, Van Oort en Van Adrichem niet meedoen. Elk nadeel heeft zijn voordeel want hierdoor kregen andere spelers de kans zich in de kijker te spelen. Een meevaller was de terugkeer van goudhaantje Kleij.

Opstelling OLIVEO: Duijvenstijn. Van de Burg, Woutersen. Brouwer (C), Van Bragt. Milolaza, Paanakker, Hoogland. Van Ruijven, Van der Zwan, Kleij.

Wissels: Woutersen, Klijn, Visser, Trieling, van Duinen. 

Kleij (topscoorder van vorig seizoen) was weer van de partij. 

Na dat alle officiële handelingen verricht waren (spelerspasjes voor een oefenwedstrdijd???) kon het balletje gaan rollen. Oliveo wachtte niet af en nam gelijk het initiatief. Met name aan de rechterkant was Van Ruijven gevaarlijk met zijn snelheid. Helaas waren zijn schoten en voorzetten niet gevaarlijk genoeg om tot een voorsprong te komen. HVV had het moeilijk met de opbouw van Oliveo. Van der Zwan werd veelvuldig gezocht en dat was het sein voor zijn manddekker om maar eens wat beuken er in te gooien. Tegen het spelbeeld in was het wel HVV dat de 1-0 maakte. HVV’er Stefan Roos ging buitenom en gaf een voorzet op het hoofd van de inkomende Jaap Donker. Hierna kon HVV uitlopen naar meer doelpunten maar was het onzorgvuldig in de eindpass. Nog een tegenvaller was het uitvallen van Van der Zwan na een flinke charge op zijn gehele rechterbeen. Wéér een blessuregeval en laten we hopen dat het meevalt. 

Met een voorzet van HVV'er Stefan Roos kwam Oliveo op 1-0 achterstand. 

In de rust werden er wat wissels ingebracht. Van Duinen was al voor Van der Zwan in het veld gekomen, en ook Kleij, Van de Burg, Woutersen en Van Bragt gingen er uit. Met wat vers bloed zocht Oliveo de aanval richting het goal van HVV en werd de druk wat opgevoerd. Dit resulteerde in een veldoverwicht en meer controle over de wedstrijd. De 1-1 was dan ook verdiend. Een prima aanval op links werd keurig afgerond door Van Duinen die met een goede loopactie richting de 1e paal was gekomen. 10 minuten daarna kwam ook nog de verdiende voorsprong. Brouwer mocht aanleggen voor een vrije trap en maakte slim gebruik van de ruimte naast de muur. Oliveo verzuimde om daarna de score uit te breiden. Afstandsschoten van Hoogland, Trieling en een solo van Klijn zorgde niet voor de marge van 2. HVV kwam nog wel in de buurt van de goal, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Dit kwam mede door het sterke optreden van Visser en Brouwer in het hart van de defensie.

Martijn Duijvestijn brengt redding zoals hij dat later ook bij de shoot-outs (4x!) deed. 

En zo eindigde de wedstrijd in 1-2 voor Oliveo. In dit mini-toernooi is de bekende shoot-out vanuit het hockey toegepast. Omdat beide ploegen een gele kaart ontvingen tijdens de wedstrijd mocht ieder het 4x proberen. Eindstand hierbij was 0-2 voor Oliveo omdat Hoogland en Paanakker scoorde (van Duinen en Visser misten) en keeper Duijvestijn heldhaftig optrede door 4 HVV’ers van scoren af te houden. Zondag de laatste wedstrijd tegen RKDEO en de winnaar hiervan wint het toernooi.

Mark Milolaza speelde een sterke wedstrijd op '6', en kan tevreden terugkijken. 

Overig clubnieuws van Oliveo 1