Oliveo Oliveo 2 | Oliveo sluit seizoen af met gelijkspel tegen SJZ

Na vorige week wat ongelukkig tegen de eerste nederlaag van het seizoen te zijn aangelopen was er afgelopen zondag de laatste wedstrijd tegen het laag geklasseerde SJZ. Even wat uitleg vooraf. Vier ploegen kwamen in aanmerking voor 2 PD plaatsen (Gona , Laakkwartier, Velo en SJZ). Situatie voor SJZ was dat zij van Oliveo moesten winnen én Laakwartier moest verliezen, alsdan speelden zij zich direct veilig.

Wij waren na het kampioenschap van plan de laatste wedstrijd in een “feestopstelling” te starten met Wesley op de goal en “Boer” in de spits. Toen echter de situatie onderin bekend werd vonden we het noodzakelijk dat we onze sportieve plicht te vervullen, en werd afgezien van het Spanje-Malta dan wel Duitsland-Oostenrijk scenario.

Door wat schorsingen, werken op 2e Pinksterdag en het feit dat ons 1e in theorie nog een vervangende periode kon binnenslepen waren er de nodige mutaties en konden we met succes een beroep doen op een 2-tal A-spelers zodat in de volgende opstelling werd gestart:

Brian Ruigrok, Luuk Woutersen, Brian de Jong, Joey van Eeden, Max Kouwenhoven, Kevin Jansen(45 min. Steven Vloemans), Didier Jansen, Maarten van der Zanden, Joey den Hoed, Donny Mulder en Wesley Voois(47 min Danny van Ruyven).

SJZ, met wat spelers vanuit het 1e (wats reeds uitgespeeld was), was na de 7-1 overwinning op HVV vorige week gesterkt in het vertrouwen dat er op de Groene Wijdte wat te halen viel. Zij gingen dan ook voortvarend van start hetgeen na 5 minuten al leidde tot een 1 tegen 1 situatie met Brian die deze kans vakkundig verijdelde. Oliveo had weliswaar het meeste balbezit maar tot echte kansen leidde dit niet. De 0-1 was dan ook niet echt onverdiend. Deze volgde in de 29ste minuut uit een vrije trap op 20 meter van de goal van Oliveo die zeer mooi met links in de rechterbovenhoek werd gekruld. Dit was ook gelijk de ruststand.
Steven was eindelijk weer fit bevonden en kon minuten gaan maken
 

Wesley wordt krijgt vlak na rust een publiekswissel

In de rust werd Kevin (enkelblessure) gewisseld voor de eindelijk weer herstelde Steven. De 2e wissel zou ook uitgevoerd worden, maar trainer Paanakker wachtte nog even met deze wissel tot de wedstrijd weer bezig was. Dit was omdat Wesley er na dit seizoen mee ophoudt. Hij had graag volgend jaar meegegaan naar de hoofdklasse, maar heeft teveel last van blessures in de wintermaanden en heeft zodoende besloten om er mee te stoppen.
 
 
 
Voois, we zullen al je rare streken stiekem toch wel gaan missen en hopen je ooit weer terug te zien op de velden bij Oliveo! Wij kunnen ons geen passender afscheid verzinnen dan deze foto!

Deze wissels, gecombineerd met het feit dat SJZ geen schim was van de ploeg van vóór de rust, leidde ertoe dat er zich de nodige kansen voor het doel van SJZ voordeden. Deze werden door de keeper wonderwel ofwel met zijn
 
voeten of zijn handen gekeerd. Gezien het beeld van de wedstrijd, en het missen van de kansen, was het dan ook niet verwonderlijk dat de gelijkmaker volgde uit een aan Oliveo toegekende strafschop. Een dieptebal op Donny die vervolgens foutief werd afgestopt werd uiteindelijk vanaf 11-meter verzilverd door Steven die de bal rustig in de rechterbenedenhoek schoof.
Paanakker geeft instructies aan zijn spelers.
Na deze 1-1 probeerde SJZ nog wel om te schakelen naar een meer aanvallende speelstijl. Dit mocht echter niet baten, sterker nog Oliveo had de wedstrijd uiteindelijk op basis van de kansen
  nog in haar voordeel moeten beslissen. Het bleef uiteindelijk 1-1 waarmee Oliveo wel kon leven. SJZ minder want die waren ongeacht het resultaat van Laakkwartier veroordeeld tot de nacompetitie. Pleister  op de wonden was dat Laakkwartier won bij VUC zodat zelfs winst bij Oliveo niet genoeg had gebleken.  RKDEO, Foreholte en DOSR spelen nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. SJZ en Gona gaan het degradatiespook bevechten, mogelijk tegen een ander Oliveo team namelijk Oliveo 3.

En Oliveo 2, dat gaat lekker van een lange welverdiende vakantie genieten na een uitstekend seizoen en een verdiend kampioenschap en daarmee promotie naar de hoofdklasse.

MOTM: Keeper Brian Ruigrok, die dit keer ook weer een tweetal 1 op 1 situaties in zijn voordeel beslechtte en de ploeg daardoor in de race hield om het gelijkspel eruit te slepen.
Speciale vermelding voor Tom van Hagen en Mike van der Pol. Zij hadden graag de laatste wedstrijd van het seizoen bij het 2e gespeeld, maar zonder morren schikte zij zich in hun lot toen ze bij het eerste op de bank moest plaatsnemen.

Eerder in dit verslag is er al afscheid genomen van Wesley, maar hij is niet de enige die Oliveo komend seizoen achter zich laat. Trainer Paanakker zal ook de Blauw-witte brigade verlaten na 3 seizoenen. Hij begon in 2013/2014 met een teleurstellend en heel onnodige degradatie uit de 1e klasse. Een jaar waarin zelfs 4 kansen in de nacompetitie niet voldoende waren. De doelstelling voor het jaar erna was uiteraard een kampioenschap. Die kwam er uiteindelijk ook, maar toch niet op de manier als je een kampioenschap voor je ziet. Op de laatste speeldag, zonder zelf gespeeld te hebben, dat is toch niet waar je op hoopt. Dit seizoen was de doelstelling handhaven, maar al in de eerste 3 wedstrijden van het seizoen bleek dat Paanakker een ploeg had neergezet die veel meer kon behalen dan die doelstelling. De ploeg bleef tot de voorlaatste speeldag ongeslagen, stond vanaf de 1e speeldag op de 1e plek en werd dan ook eer dan verdient opnieuw kampioen. Een seizoen en een kampioenschap dat we van ons leven niet meer gaan vergeten.
 
Peter, bedankt voor de afgelopen 3 jaren! We hopen dat we je volgend jaar nog vaak langs de lijn zien om ons aan te moedigen in de hoofdklasse. Wie weet, misschien worden wel voor de 3
e keer kampioen!

 
En hierbij willen we ook alle supporters bedanken voor dit seizoen, en tot volgend jaar, in de Hoofdklasse!
Uw verslaggevers Tom van Hagen en Peter Paanakker.

 

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2