Oliveo 1 | OLIVEO flink op schot in Waddinxveen

Waar ‘die grote rooie wigwam’ (tegenwoordig roze met geel) vroeger senioren zondag trainers van OLIVEO nogal wat angst aanjoeg is hij tegenwoordig alleen vervelend wegens het uitgedunde aantal parkeerplaatsen dat beschikbaar is. Hoe dat komt? Vroeger werden er tijdens de tentfeesten flink wat alcoholische versnaperingen genuttigd door menig speler van de selectie, iets waar de huidige generatie van OLIVEO minder mee van doen heeft ;). Dat leverde dus een fit en gretig veertiental op dat de punten uit Waddinxveen moest gaan meenemen. En dat ‘fit’ was nodig want onder ronduit zomerse omstandigheden was het reeds gedegradeerde ASW zondag de sparringpartner voor OLIVEO.

 

Rond het zelfde tijdstip bleek in Doetinchem dat ploegen die ‘nergens meer voor voetballen’ toch nog aardig in de weg kunnen liggen. Daarnaast staat er voor OLIVEO nog wel degelijk iets op het spel. Er is namelijk nog steeds geen ticket voor nacompetitievoetbal in het bezit, dit ondanks de derde plaats op de ranglijst. Er moest dus gewonnen worden van de gastheer uit Waddinxveen om in de race te blijven voor een verlenging van het seizoen. OLIVEO bleek over de langste adem te beschikken en nadat ASW knakte ging het snel met de treffers. Het werden er uiteindelijk zes voor OLIVEO en twee voor ASW, de één nog mooier dan de ander.

Costa del Waddinxveen
De hierboven genoemde zomerse omstandigheden waren er waarschijnlijk debet aan dat beiden ploegen op een laag tempo aan de gezapige eerste helft begonnen. OLIVEO had voornamelijk balbezit maar liet de bal te traag rond gaan op het warme kunstgrasveld om tot fatsoenlijke opbouw te komen. Ter illustratie: de zonnebrand ging sneller rond in de kleedkamer dan de bal op het kunstgras van ASW. De thuisploeg beperkte zich tot de edele kunst van het verdedigen waar redelijk in geslaagd werd. De zebra’s kwamen niet veel verder dan het zestienmetergebied van ASW. Er was in de beginfase één grote kans voor de Pijnackenaren te noteren. Wessel Kleij kopte tegendraads in maar de doelman van ASW wist knap te redden. In de daaropvolgende rebound leek Jeffrey Paanakker te scoren maar deze treffer werd – terecht – geannuleerd wegens buitenspel. Dit bleek niet de laatste maal dat de grensjager van ASW het vlagsignaal zou hanteren. Of het nu kwam door de oranje-zwarte bril van de grensrechter of de grote schoenmaat van de Pijnackerse aanvallers, de leidsman had het druk met fluiten voor buitenspelsituaties.

Terwijl OLIVEO zich druk maakte om het scoren van een benodigd doelpunt deed ASW dit vrij gemakkelijk aan de overzijde. Een vrije trap recht voor het doel werd door doelman Martijn Duijvestijn weggewerkt maar belandde precies in de voeten bij een instormende aanvaller van de thuisploeg. Deze kon ongehinderd binnen schuiven. Zoals wel vaker liep de equipe van trainer De Mooij dus al vroeg in het duel achter de feiten aan. Gelukkig hadden de blauw-witten zondag wel de vorm om deze achterstand om te buigen in een prima zege. Na wat kleine (vruchteloze) mogelijkheden voor de Pijnackerse equipe was het Niels Bentvelzen die Robin Hoogland in staat stelde om alleen op de doelman van ASW af te gaan. Met een subtiele voetbeweging stuurde hij de linksbuiten weg. Hoogland aarzelde geen moment en schoof de 1-1 binnen. OLIVEO moest tot na de (ijs) thee wachten op meer treffers.

Genieten geblazen
Terwijl de meeste toeschouwers nog genoten van het voorjaarszonnetje op het terras van de gastheer schoot Robin Hoogland OLIVEO al naar een voorsprong. De boomlange aanvaller nam aan en plaatste zijn volley prachtig buiten bereik van de ASW doelman waardoor de 1-2 een feit was. Na deze vroege treffer brak het verzet van ASW definitief en moegestreden werd er steeds meer ruimte prijsgegeven. En van deze ruimte werd dankbaar gebruik gemaakt door Jeffrey Paanakker en Robin Hoogland. Waar Hoogland dacht een one-man-show op te voeren verstoorde Paanakker dit optreden door prachtig met links raak te schieten om zo de 1-3 op het scorebord te brengen. Zijn inzet verdween in de bovenhoek. Hierna dacht ook Kleij te delen in het feestgedruis maar hij zag zijn poging van dichtbij op de lat uiteenspatten. Hoogland was er als de kippen bij om de teruggekaatste bal wederom via de lat raak te ‘juinen’ waardoor hij zijn dagtotaal op drie bracht en OLIVEO een kwartet goals bezorgde. Hierna pakte Paanakker de ‘mic’  weer terug voor een Oliveaans slotakkoord. Identiek aan zijn eerste treffer schoot hij ook zijn tweede van de dag raak. Tot slot stond hij aan het eind van een mooie aanval en bracht zo de stand op 1-6. De toegift kwam van de thuisploeg. Uit schier onmogelijke hoek werd de 2-6 binnen gekopt waarna de leidsman een eind maakte aan een mooie voetbalmiddag in Waddinxveen.

Doordat concurrent HOV/DJSCR ook weer won, dreigt er een teleurstellend scenario voor de Pijnackenaren. De zebra’s worden waarschijnlijk derde in 3C maar kunnen zomaar naast het recht op nacompetitievoetbal grijpen. Volgende week moeten de blauw-witten hun laatste kans grijpen door op maandag 2e pinksterdag thuis te winnen van Hillegersberg en vervolgens hopen op een gunstig resultaat elders. Komt dat zien!

Opstelling OLIVEO: Duijvestijn, Van Oort, Van Hagen, Brouwer (Visser), Woutersen, Milolaza, Luscuere, Paanakker, Bentvelzen, Kleij (Voois), Hoogland

 

Overig clubnieuws van Oliveo 1