Oliveo 1 | OLIVEO 1 houdt hoop op periode levend met regelmatige overwinning

Het vlaggenschip van de Pijnackerse voetbalvereniging kruiste zondag de degens met NOC Kralingen uit de gelijknamige Rotterdamse wijk. Bij een remise tussen koploper Antibarbari en runner-up DONK was alles nog mogelijk voor de blauw-witten. Daar hoopte iedereen die blauw-wit ademt natuurlijk op. Grappige bijkomstigheid was dat OLIVEO in Kralingen op het complex van NOC speelde en Antibarbari DONK één veld verder werd gespeeld waardoor een directe lijn niet nodig was.

Natuurlijk moest er eerst gewonnen worden van de Rotterdamse opponent voordat het überhaupt zin had om naar andere resultaten te kijken. In speelronde één werden de Rotterdammers nog van het kastje naar de muur gespeeld. OLIVEO liet destijds geen spaan heel van het matte NOC, in Pijnacker werd het 6-0 in het voordeel van OLIVEO. Toch bleek NOC de tweede seizoenshelft een ploeg vol verassingen. Gezien het feit dat NOC thuis won van zowel Antibarbari als DONK was trainer De Mooij vooraf op zijn hoede voor de grilligheid van de tegenstander.

OLIVEO was dus gewaarschuwd en begon ook scherp aan het duel. Zoals vaker had de ploeg moeite om een licht veldoverwicht in goals uit te drukken. Het was NOC er duidelijk alles aan gelegen om een dito nederlaag als in de heenwedstrijd te voorkomen, de focus lag meer op het tegenhouden dan een aantal maanden geleden. OLIVEO zette vanaf het startsignaal weer overal druk en probeerde de opbouw van NOC vroeg te verstoren. Dit leidde nog niet tot het gewenste resultaat want echte grote kansen waren er niet te zien. Grootste mogelijkheden waren voor Jeffrey Paanakker en Niels Bentvelzen. Paanakker kwam wat lengte tekort om een scherpe voorzet tot doelpunt te promoveren en Bentvelzen vond de doelman van NOC op zijn weg.
De dadendrang van de zebra’s bleef in de laatste fase van de eerste helft beperkt tot wat afstandsschoten. Robbert Brouwer en Dewie van Wichen mochten het beiden een keer proberen vanaf achttien meter maar vonden de muur op hun weg. Aan de andere kant moest Martijn Duijvestijn één keer ingrijpen nadat de rechtsbuiten Leon Woutersen zijn hielen liet zien. De rappe aanvaller was sneller bij de bal maar stuitte dus op de rechtervoet van Duijvestijn. Hierna floot de leidsman voor rust.

Met de ingevallen Lex Visser in de gelederen (Brouwer moest zich laten wisselen wegens een blessure) ging OLIVEO na rust op jacht naar de openingstreffer. NOC bleef redelijk gedisciplineerd spelen en het was zoeken naar een gaatje. Eerste kansjes kwamen er via de flanken waar Hoogland en Bentvelzen hun vaste bewakers steeds vaker voorbij kwamen. Eén van deze aanvallen leidde uiteindelijk tot de grootste kans van de wedstrijd. De leidsman bestrafte een handsbal binnen de beruchte lijnen met een penalty. Mark Milolaza mocht aanleggen voor dit buitenkansje maar miste oog in oog met de Rotterdamse doelman. Zo leek ‘de klok’ de vijand te gaan worden van OLIVEO.

Het gemis van de geschorste goalgetter Wessel Kleij leek de Pijnackenaren op te gaan breken totdat linksbuiten Robin Hoogland de ploeg bij de hand nam. De linksbuiten zag een gaatje en paste zijn inzet er precies tussendoor. Met rechts draaide hij de bal op kenmerkende wijze in de lange hoek.  Ook de tweede buitenkans van dichtbij was wel besteed aan de boomlange flankspeler. Hij stond op de juiste plaats om een afgeslagen inzet te promoveren tot doelpunt waarna de overwinning niet meer in gevaar kwam voor OLIVEO.Helaas werd er op het nabijgelegen veld gejuicht door Antibarbari waardoor de titel voor de Rotterdammers een zekerheid lijkt. OLIVEO moet nog alle zeilen bijzetten om nacompetitie voor promotie te behalen. HOV/DJSCR moet nog minimaal één keer puntverlies lijden en OLIVEO moet twee keer winnen. Volgende speelt de ploeg uit bij ASW.

Overigens kwam er alsnog goed nieuws uit Den Haag voor de selectie. OLIVEO 2 kroonde zich daar rond 13:30 ongeslagen tot kampioen van de reserve eerste klasse!

Opstelling OLIVEO: Duijvestijn, Van Oort, Van Wichen, Brouwer (Visser), Woutersen, Milolaza, Luscuere, Paanakker, Bentvelzen, Van der Pol, Hoogland (James)