Oliveo Oliveo 2 | Oliveo domineert, maar wint niet

Er werd om 9 uur s’ochtends verzamelt, want er zou al om half 11 worden afgetrapt in Roelofarendsveen tegen DOSR. DOSR was het seizoen niet sterk begonnen, maar was ondertussen opgeklommen naar de 3e plek achter Oliveo en RKDEO. De mannen van Paanakker verzamelden ondanks het vroege tijdstip fris en fruitig op sportpark de Groene Wijdte om richting Roelofarendsveen te reizen. Daar aangekomen bleek dat er onder een heerlijk zonnetje op een mooi grasveld zou worden gespeeld. Complimenten voor de grasmeester van DOSR, dat er in deze fase van de competitie nog zo’n veld ligt.

Niels was door zijn gele kaart vorige week geschorst. Daarentegen was Mark eindelijk weer fit genoeg om minuten te gaan maken. Oliveo trapte af in de volgende opstelling.
Opstelling: Brian Ruigrok, Luuk Woutersen, Brian de Jong, Tom van Hagen, Max Kouwenhoven, Didider Jansen, Jort Roos, Joey Den Hoed, Danny van Ruyven (Mark Trieling), Rafael Schreur, Mike van der Pol. 

Lex Visser uit de A was bereid om op zijn zondagochtend zo vroeg op te staan om het 2
e te helpen

Al gauw bleek dat DOSR Oliveo het balbezit gunde en vanuit een goed georganiseerde defensie af en toe onder de druk van Oliveo probeerde uit te counteren. Oliveo speelde te onrustig om het de tegenstander heel lastig te maken. Gelukkig stonden bij de sporadische momenten dat DOSR dacht te kunnen counteren de verdedigers op de juiste plaats om het gevaar te keren. De enige momenten dat DOSR nog een beetje gevaar kon stichten is als de luchtmacht van achteruit naar voor kwam bij een corner of vrije trap. Oliveo had moeite om door de hechte defensie van DOSR heen te snijden, maar af en toe lukte het toch. Meestal was dit via de rechterkant. Enkele keren lukte het om Danny of de opstomende rechtsback Luuk te bereiken die vervolgens een voorzet konden geven. Het lukte helaas slechts tweemaal om paniek te creeren voor het doel van DOSR, de bal wilde er echter niet in.

In de rust was Paanakker relatief tevreden over de prestatie van zijn ploeg. Hij hamerde op het feit dat de concentratie moest worden behouden en er iets meer rust aan de bal moest zijn waardoor de slordigheden zouden verminderen. Oliveo begon dan ook weer sterk aan de 2e helft. DOSR probeerde iets meer druk te geven maar deed dit zonder echte overtuiging waardoor Oliveo er onder uit kon voetballen. DOSR had dan ook veel overtredingen nodig om het spel te onderbreken. Helaas waren verkregen vrije trappen net als de corners niet op maat waardoor de doelman van DOSR maar amper handelend hoefde op te treden.
 
Opnieuw werd een speler van Oliveo aangepakt door de tegenstander

Richting het einde van de wedstrijd werd de druk nog eens opgevoerd. De geblesseerde Danny werd vervangen door Mark, die zijn rentree maakte na een blessure en Oliveo creëerde nog enkele kansen om de wedstrijd over de streep te trekken.
Helaas ging een omhaal van Rafael net naast en kopte Mike de bal in het zijnet en probeerde Didier de bal met zijn rechterbeen binnen te tikken, waar zijn linker misschien beter was geweest. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af en moest er genoegen worden genomen met 1 punt.
 
Paanakker bespreekt de wedstrijd na met Jort

MOTM: Didier Jansen. Speelde een goede wedstrijd op het middenveld waar hij zijn man uitschakelde en tegelijkertijd het spel goed verdeelde.

RKDEO won zijn wedstrijd van VUC, met als gevolg dat die ploeg tot 4 punten is genaderd met nog 4 wedstrijden te spelen. Komend weekend is Oliveo 2 vrij. Maar het weekend erna staat de topper tegen de naaste concurrent RKDEO op het programma. Deze wedstrijd kan beslissend zijn in de strijd om het kampioenschap, dus komt dat zien! Zondag 24 April om 11:00 op Sportpark de Groene Wijdte.

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2