Oliveo 1 | 'Ezel' OLIVEO stoot zich voor de tweede maal aan Rotterdamse steen

Na de belangrijke 5-2 overwinning tegen HOV/DJSCR vorige speelronde, traden de zebra´s zondag aan tegen middenmotor CKC. De uitdagers uit Rotterdam legde de Pijnackerse ploeg eerder dit seizoen nog flink op de pijnbank. De mannen van trainer De Mooij namen toen nog een mooie 1-0 voorsprong maar het duel mondde uit in een dikke nederlaag. CKC nam de drie punten toentertijd mee naar huis na een 2-4 overwinning die voornamelijk in de tweede helft tot stand kwam. Het was dus zaak om - met de kennis van het heenduel in het achterhoofd - de zaken iets anders aan te pakken ditmaal. OLIVEO was al gewaarschuwd voor de (vooral aanvallende) kracht van CKC en deze aanvallende kracht bleek niet minder geworden… In een op en neer golvend duel moest OLIVEO wederom de meerdere erkennen in CKC. De Rotterdammers wonnen ietwat geflatteerd met 4-1 waarna OLIVEO met de staart tussen de benen naar huis vertrok.

In de beginfase van het duel leek er letterlijk en figuurlijk geen vuiltje aan de lucht voor de zebra’s (of spreekwoordelijke ezels). Na een eerste kleine mogelijkheid die niet benut werd, bracht Guy Luscuere OLIVEO namelijk op een 0-1 voorsprong. Hij tikte een voorzet van Wessel Kleij bij de eerste paal binnen waardoor de vroege voorsprong een feit was. Minuten later kwam Kleij een paar centimeter te kort om de 0-1 binnen te koppen. Nog wat speldenprikjes ten spijt bleef het bij een 0-1 stand. Wat er hierna gebeurde met de ploeg is nog steeds een raadsel. In een tijdsbestek van ongeveer twintig minuten werd het duel volledig uit handen gegeven. Eerst schoot één van de rappe aanvallers van CKC de thuisploeg vanaf praktisch de achterlijn weer op gelijke hoogte. Zijn inzet verdween over doelman Duijvestijn heen, hoog in de lange hoek. CKC rook bloed en kwam ook al snel op voorsprong. Even later had de defensie namelijk weer het nakijken. Wederom was één van de watervlugge aanvallers van de Rotterdammers de gehele defensie te vlug af waarna Duijvestijn andermaal gepasseerd werd, ditmaal van dichtbij. OLIVEO was volledig de kluts kwijt en incasseerde ook nog een ongelukkige derde tegentreffer. Via de kluts belandde de bal wederom bij één van de efficiënte aanvallers van CKC en zo kwam de 3-1 voorsprong voor CKC op het scorebord.

Gezegd mag worden: de aanvallers van CKC werkten behoorlijk efficiënt af maar wat er verdedigend aan vooraf ging van OLIVEO zijde was niet om over naar huis te schrijven. Hopen op verbetering tijdens de tweede helft maar drie treffers maken in één helft… Het zou lastig worden.

En dat bleek. De Pijnackerse equipe kwam nog wel goed uit de kleedkamer en creëerde flink wat kansen gedurende het tweede bedrijf maar kon het overwicht niet uitdrukken in doelpunten. Iets waar CKC al in staat bleek zonder overwicht te creëren. De blauw-witte kansen stapelden zich op. Dewie van Wichen kon zowel uit een corner als uit een voorzet bijna raak prikken maar miste twee keer nipt. Ook Luscuere en Jeffrey Paanakker kregen beide een grote schietkans. Helaas stond er telkens wel een Rotterdamse verdediger in de weg. Eén keer werd een kansrijk schot gekraakt en éénmaal werd een zeker doelpunt nog van de lijn gewerkt door een CKC verdediger. Na ongeveer zestig minuten spelen werd OLIVEO een strafschop onthouden. Kleij werd overduidelijk gevloerd binnen de beruchte lijnen maar de leidsman had blijkbaar geen overtreding waargenomen. Nadat er nog twee mogelijkheden om zeep werden geholpen door de blauw-witten besliste CKC het duel in de eindfase door uit een counter de 4-1 te maken. De thuisploeg profiteerde optimaal van de vrijgekomen ruimte waarna de zege niet meer in het geding kwam voor de Rotterdammers. Misschien was de zege voor CKC niet eens zo onverdiend. OLIVEO had dan wel meer balbezit en ongeveer even zoveel kansen als CKC, afwerken en verdedigen is nu eenmaal onderdeel van het edele balspel….

Zo werd ook de tweede confrontatie tussen de teams op bijna identieke wijze beslists in Rotterdams voordeel. OLIVEO zal zich nu waarschijnlijk moeten richten op het behalen van een ticket voor de nacompetitie, de titel lijkt definitief uit zicht. Met nog vier duels te gaan moet minimaal een derde plaats worden afgedwongen om dit te bewerkstelligen.

Volgende week staat er een fraai duel op het programma voor de zebra’s. Topklasser Scheveningen komt op bezoek in Pijnacker in het kader van het Haaglanden Voetbaal Toernooi. Mooi moment om het blazoen op te poetsen. De mannen van trainer De Mooij hebben niets te verliezen in dit duel en kunnen dus vrijuit voetballen. En het winnen van de beker blijft de kortste weg naar Europees voetbal, dus wie weet. Komt dat zien!

Opstelling OLIVEO: Duijvestijn, Van Oort, Van Wichen, Brouwer, Woutersen, Milolaza, Luscuere, Jeffrey Paanakker, Hoogland (Voois), Kleij (Mitchel Paanakker), Bentvelzen