Oliveo Oliveo 2 | Oliveo stoot zich wederom aan “dezelfde steen”

Na de knappe overwinning in de lastige uitwedstrijd tegen GDA volgde er een voetbal loos paasweekend. Om het ritme toch vast te blijven houden volgde er op de dinsdag na Pasen een oefenwedstrijd tegen Den Hoorn 2. Naast een doordeweekse wedstrijd ook een mogelijkheid om de krachtsverschillen tussen beide 1e klassen eens te vergelijken.

De wedstrijd tegen Den Hoorn was van Oliveo-zijde, ondanks vele personele wijzigingen, heel goed. We lieten hen niet voetballen en met de 4-0 kwamen zij nog goed weg, mede omdat de scheidsrechter na 78 minuten noodgedwongen de wedstrijd moest staken i.v.m. een kuitblessure. Met een positief gevoel ging Oliveo dan ook de wedstrijd in tegen Gona/Wateringse Veld

Vandaag
 
moesten de volgende mannen het gaan doen,
Opstelling: Brian Ruigrok, Luuk Woutersen  (Rafael Scheur), Kevin Jansen, Brian de Jong, Max Kouwenhoven, Didier Jansen (Jort Roos), Mitchel Paanakker, Joey den Hoed, Wesley Voois, Niels van Duinen, Danny van Ruyven.

We starten ook goed en zonder echte grote kansen te creëren werd de tegenstander vastgezet op eigen helft. Het leek er dan ook op dat Oliveo snel kansen en doelpunten zou gaan creëren. Maar naarmate de 1e helft vorderde werd het spel van de “Blauw Witten” steeds slordiger, met name de passing en de aannames werden steeds onzuiverder.  Uiteindelijk creerde Oliveo slechts 2 echte kansen in de 1e helft.  Allereerst was er een mogelijkheid voor Joey,  die schrok echter  van het hoog geheven been van de tegenstander en kopte daardoor van dichtbij naast. Vervolgens was er een kans voor Wesley maar die schoot veel te zacht in om het de keeper lastig te maken.

Zoals een ongeschreven wet in de voetballerij echter luidt: “als je ‘m zelf niet maakt………”. Deze wet ging ook nu weer op want uit een corner van GONA, de enige kans die ze hadden in de 1e helft, volgde een scrimmage voor het doel van waaruit vlak voor rust de 0-1 werd gescoord.

Na de rust, waarbij een verdediger (Luuk) werd opgeofferd voor een extra middenvelder (Rafael), werd  vol overgave de aanval gezocht. GONA kraakte, maar uiteindelijk moest een strafschop voor de gelijkmaker zorgen. Niels werd in de beruchte 16-meter vastgehouden en voltrok zelf het vonnis door de bal hard en hoog in te schieten (1-1). Met nog ruim 30 minuten te gaan ging Oliveo op zoek naar de voorsprong, die er uiteindelijk ook kwam. Wesley ging goed door op links en gaf laag voor alwaar Danny bij de 2e paal klaarstond om de bal in te schieten. Niet veel later kreeg GONA nog een domper te verwerken nadat een centrale verdediger Niels een kopstoot geeft en met een rode kaart kan vertrekken.
 

Niels scoort uit deze penalty zijn 18
e van het seizoen

Gona gaf zich echter niet zomaar gewonnen en wist een aantal vlijmscherpe counters te plaatsen. Het was dan ook aan keeper Brian te danken dat de gelijkmaker niet eerder viel. Daar waar Oliveo in een eerdere fase de 3-1 had moeten maken (3 tegen 2 slecht uitgespeeld, 2 keer buitenspel en missen op 2 meter van de keeper). Uiteindelijk viel de goal toch aan de verkeerde kant van het veld. Slap verdedigen en achteruit lopen in combinatie met een handig overstapje van de spits van Gona zorgde ervoor dat de opkomende middenvelder in de 92-ste minuut de 2-2 kon intikken. Een zware domper voor de manschappen van Paanakker. Vooral omdat het niet voor de eerste keer was dat er in de slotminuten van de wedstrijd punten verspeeld werden.
 

Paanakker ziet lijdzaam toe hoe zijn ploeg opnieuw op de valreep punten verliest

Ondanks dat we 1 punt op naaste belager RKDEO uitliepen dat met 3-0 bij Velo verloor overheerste toch de teleurstelling van dit onnodige puntenverlies.

MOTM: Er was er maar één die voor deze titel in aanmerking kwam en dat was keeper Brian. Met een aantal katachtige reddingen in de 2e helft neutraliseerde hij de counters van GONA.
 
Brian hield zijn ploeg meerdere malen op de been

Daarnaast wederom dank aan Ludo, die bereid was de vlag te hanteren, en als dank daarvoor door de scheidsrechter tot 2 keer toe werd genegeerd toen hij terecht voor buitenspel vlagde.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen DOSR .  De nieuwe nummer 3 in de poule na het gelijke spel tegen HVV. We zijn gewaarschuwd. We zullen alles uit de kast moeten halen en tot het allerlaatste fluitsignaal moeten vechten om de 6 punten voorsprong op RKDEO te verdedigen.

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2