Oliveo 1 | OLIVEO revancheert zich tegen gehavend HOV/DJSCR

Na de bizarre ontsnapping van DONK, twee weken geleden was het OLIVEO er veel aan gelegen de drie punten ditmaal in Pijnacker te houden. In de heenwedstrijd tegen de Rotterdamse opponent van zondag had de Pijnackerse equipe ook al averij opgelopen. Destijds eiste de leidsman de hoofdrol op door twee strafschoppen en een vrije trap toe te kennen aan HOV waaruit drie tegentreffers vielen die de eindstand op 3-3 bepaalde. De toegekende vrije trap en minimaal één strafschop waren zeer discutabel te noemen, een duel waarin Oliveo eigenlijk drie punten moest pakken maar er maar één kreeg. Waar hebben we dat meer gezien....

De vlag hing er nu voor HOV heel anders bij. De club verkeerde afgelopen week in crisis want op 1 april (het bleek geen grap te zijn) vertrok de trainer van de runner-up nadat een deel van de spelersgroep het vertrouwen in hem had opgezegd.  Het andere deel van de spelersgroep dat nergens vanaf wist bleef loyaal aan de trainer wat resulteerde in een kleine exodus bij de Rotterdamse club. Vijf spelers - waaronder de keeper - vertrokken waardoor HOV met een enigzins afgeroomd elftal aan de aftrap verscheen in Pijnacker. Dit kwam de equipe van trainer De Mooij niet erg slecht uit, ook al schrijft het voetbalcliché voor altijd van eigen kracht uit te gaan. Om nog enigszins aansprak te maken op een hoge eindrangschikking moest er namelijk door OLIVEO gewonnen worden van de getergde bezoekers. Een fris OLIVEO maakte slim gebruik van de geboden ruimtes en won - enigzins geflatteerd - met 5-2 in Pijnacker.

Ook in Pijnacker werd er een minuut stilgestaan bij het overlijden van de Amsterdamse grootmeester

Op een zonovergoten sportpark de Groene wijdte werd er omstreeks 14:00 afgetrapt. Wat nog bekend was van de heenwedstrijd, was dat de grootste kracht bij HOV in de aanval ligt. De ietwat log ogende spits is handiger dan hij er uit ziet en met veel beweging vanaf het middenveld wordt er getracht de vijandelijke defensie stuk te spelen. Iets wat vaak lukt gezien dat hoge rangschikking van de Rotterdamse bezoekers. HOV scoorde toch noch toe de meeste goals in 3C, namelijk 64. Alleen de defensie van de Kralingers blijkt vaak zo lek als een mandje waardoor hoge uitslagen geen zeldzaamheid zijn. Maar om wat Cruijffiaanse uitspraken te gebruiken: ''Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als de tegenstander''. En dat is natuurlijk gewoon waar HOV goed in was gebleken.

Na ongeveer vijf minuten al kreeg het makkelijk combinerende HOV de eerste kans van het duel. Menig supporter had zijn jasje nog niet gladgestreken of de eerste aanvaller van de bezoekers mocht al op doelman Martijn Duijvestijn af. Die reageerde met een prima reflex waardoor de brilstand gehandhaafd bleef. Na een eerste poging van Jeffrey Paanakker die in het zijnet belandde was het raak voor rechtsback Jeffrey van Oort. Zijn voorzet werd foutief ingeschat door de doelman van HOV waarna het leder in het doel belandde. Deze keeper die getransfereerd was uit de veteranen van de Kralingers zou Oliveo nog één a twee maal helpen, later in het duel. Bij de 2-0 van OLIVEO trof de doelman echter geen enkele blaam. Niels Bentvelzen stelde topscoorder Wessel Kleij in staat om van dichtbij binnen te schuiven middels een prachtige steekpas. Even voor rust leek Bentvelzen ook zichzelf op het wedstrijdformulier te werken. Zijn lob ging over de keeper maa raakte helaas het houtwerk in plaats van het net. Met een 2-0 tussenstand werden de kleedlokalen opgezocht.

Het was ouderwets druk en gezellig bij OLIVEO!

Vlak na rust kwam HOV terug in de wedstrijd. De sterke spits van de Rotterdamse bezoekers draaide kort weg bij zin directe bewaker en passeerde Duijvestijn met een streep in de korte hoek en zo werd de aansluitingstreffer een feit. Maar kort na deze aansluitingstreffer brachten de zebra's de marge al weer op twee. Via een prachtige carambowl belandde een voorzet van Bentvelzen in het doel van HOV. OLIVEO kwam na deze treffer niet meer in de problemen en breidde de marge nog verder uit. Bentvelzen was de tweede van de middag die scoorde middels een afgedwaalde voorzet en de 4-1 aantekende. Zijn hoge inzet verdween wederom over de doelman heen maar ging nu aan de juiste kant van de paal binnen. Hierna redde Duijvestijn OLIVEO nog één maal voordat Kleij zijn tweede van het duel binnen schoof. Een inzet van Van Wichen ketste terug van de paal waarna Kleij kon intikken. Wederom ging de keeper van HOV niet vrijuit maar dat mocht de pret niet drukken. Slotakkoord was voor de Kralingse bezoekers. Uit een vrije trap werd de 5-2 eindstand op het scorebord gebracht.

Met nog vijf duels te gaan is het ongekend spannend in 3C. In theorie maken vijf ploegen nog kans op het kampioenschap waarvan OLIVEO er één is. Volgende week moet de volgende horde genomen worden, OLIVEO speelt uit tegen middenmotor CKC. Komt dat zien!

Opstelling OLIVEO: Duijvestijn, van Oort, Van Wichen, Van Hagen, Woutersen, Milolaza, Luscuere, Paanakker, Bentvelzen, Kleij (Brouwer), Hoogland (Van der Pol)

Beelden: David Dilling

Link naar de foto's: https://www.amazon.com/clouddrive/share/ew5qcIb04B0nrj04alqIkMADn7apO7nmm4lX9ymFm9M?v=grid&ref_=cd_ph_share_link_copy

 

Overig clubnieuws van Oliveo 1