Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 wint overtuigend en vergroot gat naar 5 punten

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd bij GDA op het programma. De avond van te voren was vrijwel het gehele team aanwezig bij de 2e editie van het Oliveo feest. Vorig jaar werd er de dag na dit feest een dramatische wedstrijd gespeeld en had de alcohol een enorm effect op de prestatie van het team. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er door de spelers gesproken over het feit dat zoiets dit jaar niet opnieuw mag gebeuren.

GDA is een team dat in het begin van het seizoen nog een concurrent was voor Oliveo en tegen wie gestreden werd om de 1
e periode. De ploeg is echter de afgelopen tijd vrij ver weggezakt. 
Oliveo daarentegen kon bijna op volledige oorlogssterkte aantreden. Het aantal blessures en afwezigen neemt af en dus had trainer Paanakker keuzes te maken hetgeen resulteerde in de volgende opstelling.

Opstelling: Brian Ruigrok, Luuk Woutersen, Brian de Jong, Tom van Hagen, Max Kouwenhoven, Jeffrey van Oort, Jort Roos, Joey den Hoed (Didider Jansen), Danny van Ruyven, Rafael Schreur (Niels van Duinen), Wesley Voois.

Dit keer werd er gespeeld op veld 3 hetgeen gelijk al aangeeft hoe belangrijk het 2e elftal voor GDA is !!!. Veld 3 was een grasveld dat er vanaf de zijkant goed uit lijkt te zien. Als de spelers echter bezig zijn met de warming up blijkt dat dit toch niet het geval is. Het veld is volledig verdroogd en er zijn vele polletjes te bekennen.

In de eerste minuten van de wedstrijd lijkt Oliveo nog wat slapjes en niet helemaal hersteld van het feestje van de avond ervoor. GDA begint feller dan de blauw-witten en krijgen een eerste kansje uit een corner die naast geschoten wordt. Hiermee zijn gelijk alle wapenfeiten van GDA verteld. Vanaf dat moment is het eigenlijk alleen maar Oliveo dat de klok slaat. De spelers van Oliveo zetten elkaar op scherp en zorgen dat  iedereen er korter op zit. Dit zorgt ervoor dat Oliveo al snel het overwicht heeft en al na 10 minuten leid dit tot de 1e goal van blauw-witte kant. Danny  zet druk op de verdediging van GDA en verovert de bal. Vervolgens geeft hij een vroege voorzet op Wesley die met een rustige afronding Oliveo op het scorebord zet. Vanaf dit moment is GDA de weg kwijt en Oliveo maak hier snel gebruik van. De keeper van GDA denkt, de opnieuw goed storende Danny uit te kappen maar dat gaat fout. Waardoor Danny in een leeg doel de 0-2 kan aantekenen. 

Max en Wesley vallen via de linkerflank aan

Niet veel later valt ook de 3
e goal al. Een voorzet bij de 2e
paal van Jort wordt door een verdediger van GDA terug het doelgebied ingekopt. Daar staat Wesley opnieuw op de juiste plaats om te scoren. Nog voor rust krijgt Oliveo kansen om de stand uit te breiden. Rafael schiet 1 op 1 tegen de keeper aan en enkele andere kansjes worden ook niet verzilverd. Tegelijkertijd staat de verdediging als een huis en er wordt helemaal niets weggegeven. Ruigrok hoeft dan ook niet eenmaal handelend op te treden.
 

Grensrechter Ludo hoefde, net als keeper Brian, vandaag niet veel te doen

In de rust wordt er de nadruk op gelegd dat de ploeg de concentratie moet vasthouden en moet proberen aan het doelsaldo te werken aangezien dit in de strijd om het kampioenschap met RKDEO nog belangrijk kan worden.

In de 2e helft is het spelbeeld echter anders dan in de 1e helft. GDA zet wat meer druk op de achterste linie van Oliveo waardoor er sneller de lange bal gespeeld moet worden. Vervolgens worden er teveel tweede ballen verloren waardoor de wedstrijd wat rommelig wordt. Een voordeel was wel dat er in de rust een buitje was geweest, waardoor het veld beter bespeelbaar werd. Ondanks het feit dat de wedstrijd wat rommelig werd, bleef Oliveo wel de bovenliggende partij. Het duurde echter een redelijke tijd voordat er weer echt gevaar voor de goal was. Het is uiteindelijk Rafael die de 1e kans krijgt. Hij schiet de bal van dichtbij net naast het goal.

Vervolgens krijgt ook Didier nog een kans. Hij krijgt echter de bal net niet over de keeper gelobt. In plaats daarvan schopt hij, totaal onbewust, de tegenstander tegen zijn achterste (omdat hij naar de dalende bal blijft kijken) en ontvangt daarvoor als beloning ook nog eens totaal onterecht de gele kaart. Uiteindelijk is het slotakkoord van de wedstrijd voor vakantieganger Niels. Na een misverstand lopen de keeper en de centrale verdediger tegen elkaar aan waardoor Niels de bal in een leeg doel kan binnenschieten. 

De mannen in de verdediging vonden de modder die volgde uit de regenbui wel lekker, getuige deze foto

Al met al een goede prestatie van de ploeg van Paanakker en Klarenbeek. 90 minuten lang met z’n 11en hard gewerkt, gedisciplineerd verdedigd en toegeslagen op de juiste momenten. Concurrent RKDEO verliest voor de 3e week op rij punten waardoor Oliveo 2 weer 5 punten los is met nog 6 wedstrijden te spelen in de strijd om het kampioenschap. Volgende week is Oliveo vrij met de paasdagen en over 2 weken wordt er op de Groene Wijdte gespeeld tegen Wateringseveld/GONA

Allereerst gaat de dank uit naar Ludo. Ondanks dat hij geblesseerd is belette hem dat niet de vlag te hanteren waarvoor hulde.

Rest ons nog de “Man of the Match”. Dat maken we dit keer “Men of the Match”. Ondanks dat deze wedstrijd iedereen een ruime voldoende scoorde waren er dit keer 2 spelers die de titel verdienen. Op basis van de 1e helft was dit Danny, op basis van de 2e helft Jeffrey van Oort. Dus deze keer, bij uitzondering “ men of the match”

Rest ons iedereen prettige paasdagen toe te wensen en tot over 2 weken.

 

 

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2