Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 wint weer eens en loopt uit op concurrent

Na de forse teleurstelling van vorige week tegen Velo waarbij de “blauw-witten” door toedoen van een volstrekt incompetente scheidsrechter in de laatste minuut 2 punten verloren, kwam nu Laakkwartier naar de “Groene Wijdte”.

In de uitwedstrijd bleek deze ploeg erg compact te spelen en had de ploeg van Paanakker de grootste moeite om een gaatje te vinden. Het zou dus opnieuw niet makkelijk worden. Daar kwam nog eens bij dat Oliveo opnieuw allerminst op volle oorlogssterkte was. Zo moest Jort werken, stonden Mike, Maarten en Niels op de lange latten en ontbrak Brian de Jong ivm privé omstandigheden. Of dat nog niet genoeg was blesseerde Ludo van Adrichem zich tijdens de warming-up aan zijn lies, zodat we al met al niet zonder kleerscheuren aan het duel tegen de nr. 10 van onze poule begonnen.

Opstelling: Brian Ruigrok, Ludo van Adrichem (Lex visser), Luuk Woutersen, Jeffrey van Oort, Max Kouwenhoven, Kevin Jansen, Didier Jansen, Joey den Hoedt, Danny van Ruyven, Rafael Schreur, Wesley Voois

Dat een wedstrijd die onder een minder goed gesternte lijkt te beginnen lang niet alles zegt bleek nu wel weer, want de wedstrijd was nog geen 3 minuten oud of Kevin geeft halverwege de helft van de tegenstander vanaf rechts een voorzet die door Rafael (vanaf randje “16”) met een boog, over de met stomheid geslagen keeper van Laakkwartier, in de verre hoek werd gekopt (0-1).

Een uiterst goed begin hetgeen direct de nodige rust in de ploeg gaf. Laakkwartier, verrast door deze achterstand, trok alle registers open. Voetballend kon men het niet bijbenen, dus werden andere middelen aangewend teneinde dit tekort te compenseren. Zo werd er, vooral tegen de scheidsrechter, veel gepraat, kreeg Max een “doodschop” en vond de keeper het nodig (terwijl er al lang en breed gefloten was) door te lopen op Rafael. Inmiddels was Ludo vervangen door Lex, die daardoor binnen 24 uur zijn 2e wedstrijd speelde (chapeau!!!)

Voetballend kregen we nog wel de nodige mogelijkheden, met name vanaf links, daar waar Wesley de 52-jarige rechtsback (!!!!) meerdere malen zijn hielen liet zien. Het was dan ook volledig aan onszelf te wijten dat de positie voor de goal dan wel de eindpass niet goed was zodat we met 1-0 ook de rust ingingen.

Na de thee bracht Laakkwartier wat nieuwe mensen in, en gingen wat opportunistischer spelen met wat lange ballen op de “good old” Ricky Hoogendorp, maar echte kansen voor Laakkwartier deden er zich voor de goal van Brian niet voor. Enige dat we onszelf in die periode kunnen verwijten is dat we zelf de trekker niet overhaalden voor de definitieve genadeklap. Die gaven we pas in de 80-ste minuut.

Laakkwartier ging achterin 1 tegen 1 spelen, en bij de eerste de beste aanval ging Luuk goed door op rechts, en gaf de bal laag voor. Rafael liet de bal handig lopen waarna het een koud kunstje voor Wesley was om bij de 2e paal de 2-0 in te tikken. Laakkwartier gaf zich gewonnen en de wedstrijd werd uitgespeeld.

Al met al een goede uitslag voor een wedstrijd waartegen we vóóraf best hadden opgezien. Het werd nog leuker toen we hoorden dat RKDEO in de wedstrijd tegen Boshuizen niet verder was gekomen dan 1-1 zodat onze voorsprong die de afgelopen weken van 5 punten was geslonken naar 1, weer werd uitgebreid naar 3.

MOTM kon niemand anders zijn dan Rafael. Als stand-in spits voor wintersporter Niels nam hij de honneurs meer dan uitstekend waar. Hij scoorde een schitterend doelpunt en werkte keihard voor elke bal, een verdiende titel!

Speciale dank nog aan Lex Visser, die na zaterdagmiddag 90 minuten bij de A1, nu 70 minuten maakte bij ons in het 2e, en dit uitstekend deed.

Komend weekend gaan we op bezoek bij GDA dat 4e op de ranglijst staat en ons de zege niet cadeau zal doen. Weten we ook deze te winnen dan zijn we na “herbstmeister” ook “Paasmeister” en weer een stapje dichter bij ons uiteindelijke doel.

 

 

 

 

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2