Oliveo 1 | Oliveo bijt zich stuk op Mercedes-Benz O408 van ESTO

De recente resultaten van de zebra’s boden genoeg reden tot optimisme onder de fervente aanhang van Oliveo en ook de media weten Pijnacker eindelijk weer te vinden. Dankzij drie prima overwinningen werd de aansluiting bij de top in 3c hervonden. Tussendoor werd ook de volgende ronde van het Haaglanden Voetbal Toernooi nog bereikt, er kon dus gesproken worden van een heuse ‘winning streak’.  Zondag moest de volgende horde in Bodegraven genomen worden. ESTO, dat vier punten minder had dan de equipe van trainer De Mooij was gastheer voor ons vlaggenschip. Tijdens de heenwedstrijd op sportpark De Groene Wijdte had ESTO al laten zien tot welke grootste ‘parkeer de bus’ (leenterm uit het dele spel FIFA*) praktijken het team in staat is. Destijds ging de bezoekende ploeg - geheel tegen de verhoudingen in – met de drie punten aan de haal. Onverdiend is natuurlijk en subjectieve term, maar de 0-1 toentertijd riekte ook volgens de neutrale supporter naar een perfecte benadering van deze oer oude term.  

* Heb je je trouwens nog niet ingeschreven voor het grote FIFA 16 toernooi bij Oliveo, doe dat dan snel via de volgende link:http://www.oliveo.nl/nl_NL/news/item/default/10004438

Het team van trainer De Mooij leek dus gewaarschuwd. Ook al is in 3C puntverlies niet direct ‘dodelijk’ voor de titelaspiraties, echt helpen doet het niet. De waarschuwing in de vorm van het puntverlies vroeg in het seizoen was echter aan dovemans oren gericht want Oliveo moest al vroeg in het duel een tegentreffer incasseren. De blauw-witte supporters hadden zich goed en wel geïnstalleerd op de staantribune langs het veld aan de Kievitsheuvel, of de knikker lag al in de zak. Een bal die eigenlijk op boerenkool-wijze (Oliveo Voetbalquizz, 2016) uitverdedigd had moeten worden (hard en gigantisch hoog en ver weg) werd panklaar gelegd voor een inlopende aanvaller van ESTO. Deze plaatste het projectiel buiten bereik van doelman Martijn Duijvestijn in de hoek. Zo was een vroege voorsprong voor de thuisploeg een feit. Met deze 1-0 werd ESTO behoorlijk in de kaart gespeeld want direct hierna kon de grote Mercedes-Benz O408 voor het zwart-witte doel gereden worden. Waar hadden we dat eerder gezien?!

Oliveo herpakte zich na deze vroege tegenslag en had alle beste bedoelingen om de muur van ESTO te slechten. ESTO verdedigde echter behoorlijk en het meeste Pijnackerse gevaar kwam via afstandsschoten. Helaas was daar niet op getraind en echte gevaarlijke momenten leverde dit dan ook niet op. Doordat Oliveo wel ver vooruit speelde ontstond er veel ruimte achter de defensie van de runner-up. ESTO maakte enkele keren gebruik van de geboden ruimte en counterde zich naar enkele kansen. Helaas werd er constant aan gedacht om de bus goed op slot te draaien (iets wat bij Oliveo nog wel eens vergeten wordt) wanneer de zwart-witten zich naar de overzijde bewogen voor een tegenaanval. Wat kleine speldenprikjes aan beide kanten ten spijt werd er gerust bij een 1-0 tussenstand.

Onze blauw-witte helden dachten tijdens de rust overigens even aan een sfeeractie van de uit de as herrezen onofficiële supportersvereniging Blauw-Wit-Boerenshit (Oliveo Voetbalquizz, 2016) echter was het de bliksem die aan de Kievitsbloem insloeg. De inslag was dusdanig dichtbij dat het scorebord er spontaan me stopte, met de schrale 1-0 voorsprong voor ESTO als aanblik, was dat gelukkig geen ramp. Gelukkig trok de bui snel over en kon er gewoon doorgespeeld worden.

Zeus (God van de bliksem: vier letters) zag Oliveo uit de startblokken schieten na de thee. Helaas stond de dikke Mercedes van ESTO nu aan de overkant. Metaforisch gesproken kunnen we zeggen dat Guy Luscuere en Robin Hoogland er wat deuken in schoten, helaas was de bal er nog niet langs. Eerst mocht Luscuere namelijk uithalen van ongeveer 15 meter. Zijn schot schoof over de grond in de handen van de keeper. Hoogland had goed opgelet want hij deed tien minuten later exact hetzelfde. Zijn inzet met links kon wederom makkelijk opgeraapt worden door de doelman. Onder aanvoering van de mediagenieke Wessel Kleij trachtte de runner-up om langs de stugge defensie van ESTO te geraken. Oliveo was in deze fase van de wedstrijd heer en meester alleen koopt men daar niets voor als het niet uitgedrukt wordt in doelpunten. Nadat Hoogland andermaal op de doelman was gestuit, kon hij bij zijn derde poging gelukkig wel juichen. Een afgeslagen bal belandde voor zijn voeten, waarna de linksbuiten geen moment twijfelde en droog raak schoot. Met nog tien minuten op de klok leek er nog tijd voor een ouderwets ‘dr op en dr over’.

Drie maal scheepsrecht voor Robin Hoogland afgelopen zondag.

Uiteraard was het aan de overkant ook opletten geblazen. ESTO counterde via de ijverige spitsen naar twee aardige mogelijkheden. Eén poging werd verijdeld door de defensie en vlak voor tijd schrok een aanvaller van ESTO zo van Duijvestijn dat hij het leder uit kansrijke positie hoog over schoot. Oliveo werd in de eindfase ook nog gevaarlijk. Via de rechterflank bereikte Bentvelzen twee keer de achterlijn waarna een voorzet niet beantwoord werd in de doelmond van ESTO. Een gemiste kans voor Oliveo. Toen vlak voor tijd alle ballen op het dak van de bus bleken te liggen werd er ook nog maar een bal van Oliveo gebruikt, dat krijg je als je de bus op zo’n onhandige plek parkeert. De leidsman vond het na precies 90 minuten welletjes geweest en floot voor het einde van de wedstrijd.

Eindstand: banden lek, zijspiegels er af, en alle raampjes aan diggelen maar het felbegeerde punt was behaald voor ESTO. It takes two to tango zullen we maar zeggen en die tango zien we helaas te weinig dit seizoen. Het puntverlies is zuur maar niet onoverkomelijk. Oliveo raakt weer ietsje achterop in de strijd om de bovenste plaatsen maar dat kan volgende speelronde weer totaal anders zijn.

Volgende week treed het vlaggenschip aan tegen naaste buur en ‘goede vriend’ van ESTO; Bodegraven. De uitwedstrijd bij Bodegraven was onmiskenbaar spannend en aantrekkelijk met twee ploegen die graag wilden voetballen. Op zoek naar spektakel komende zondag? Kom dan vooral kijken. In tegenstelling tot ESTO heeft Bodegraven beloofd om niet met de bus te komen!

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Hagen, Van Wichen, Brouwer, Woutersen, Milolaza, Luscuere, Paanakker, Hoogland, Kleij, Bentvelzen.

Overig clubnieuws van Oliveo 1