Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 laat onnodig steek vallen tegen HVV

Na wederom een weekend rust, hoe verzint de KNVB een programma als dit, trad Oliveo 2 afgelopen zondag aan tegen HVV. Een ploeg die door de winst op GDA inmiddels was opgeklommen naar de 3e plaats op de ranglijst.

Iedereen had het Carnavals weekend overleeft en de meeste blessures waren inmiddels genezen zodat we konden starten in een formatie, en met een “bank” waar menig profclub de vingers bij zou aflikken. Alle reden om de wedstrijd met veel vertrouwen tegemoet te zien. Ludo en Jeffrey O. waren eindelijk weer fit en konden weer minuten gaan maken bij het 2e.

We begonnen daarom in de volgende formatie:

Brian Ruigrok, Luuk Woutersen, Brian de Jong, Ludo van Adrichem (25 min. Jeffrey van Oort), Max Kouwenhoven (55 min. Kevin Jansen), Didier Jansen, Mike v.d. Pol (70 min. Danny van Ruijven), Joey den Hoed, Niels van Duinen, Maarten v.d. Zanden, Wesley Voois.

Oliveo startte voortvarend. Er werd snel druk gezet en dit resulteerde al snel (10e minuut) in de 1-0 door Maarten met een mooie schuiver in de linkerhoek. Zoals zo vaak dit seizoen verslapt na de voorsprong zichtbaar de concentratie. Terwijl HVV er een schepje bovenop doet. Dat leidt al snel tot een tegenslag voor de mannen van Paanakker. Nog geen 3 minuten na de 1-0 trapt de Brian de bal snel uit (1 tegen 1 voorin). De verdediger van HVV wint echter het duel en kopt de bal terug. De bal wordt op 35 meter van onze goal opgevangen door een speler van HVV. Niemand zet druk zodat deze kan draaien en, nog steeds ongehinderd, de spits kan inspelen. De spits wordt ook niet voldoende onder druk gezet met als gevolg dat hij ongehinderd de 1-1 binnen kan schieten. Een lelijke tegenvaller en volkomen aan onszelf te wijten.

Blijkbaar waren de blauw-witten hier nog niet wakker van geworden. Nog geen 5 minuten later lag de 1-2 erin. Slap verdedigen in onze linkerzone gaf HVV de gelegenheid de bal vrij voor te geven waar een speler geheel vrijstaand de bal vanaf 5 meter de bal zomaar in de touwen schoof (1-2).

Gelukkig toonde de ploeg net als eerder dit seizoen dat het wel veerkracht heeft. Vanaf de 1-2 werd de rug gerecht en werd er fanatiek naar de 2-2 gezocht. Het duurde ook niet lang voordat deze dan ook gevonden was. In de 25 ste minuut ontving Mike de bal op 25 meer voor de  goal, aarzelde niet en haalde snoeihard uit. Via de binnenkant van de rechterpaal plofte de bal in de linkerhoek (2-2). Vier goals in nog geen half uur tijd. Voor de neutrale toeschouwer een heerlijke pot.

Genoemde 2-2 was ook de ruststand. Helaas was er in de eerste helft nog wel slechts nieuws voor Ludo. Die was toch minder hersteld van zijn blessure als gehoopt en werd al na 25 minuten gewisseld voor de andere zojuist herstelde speler van 1 Jeffrey van Oort. Voor Jeffrey zijn dit de eerste minuten sinds zijn heupoperatie. 
 
 

De natgeregende Danny  was zeer gefocust als grensjager

Oliveo kwam na de rust beduidend scherper uit de kleedkamer. HVV werd op eigen helft vastgezet en er ontstond een ware stormloop op de goal van de geel/zwarten.  Met name op rechts werd veel de achterlijn gezocht en ook gevonden. Veelal was echter de voorzet niet goed dan wel zat er een hoofd/voet van een HVV-speler in de weg.  Overige wapenfeiten: Max knalde van 25 meter keihard op de lat. Helaas betekende dat ook meteen een wissel door wat liesklachten waardoor K. Jansen zijn opwachting mocht maken. Even later werd er nog een kopbal van de lijn gehaald. Ondertussen kreeg Brian het in onze goal ijskoud, beperkte HVV zich tot het credo “vrouwen en kinderen eerst” en schreeuwde het publiek van HVV tegen de goed leidende scheidsrechter in de 43-ste minuut al dat het “tijd” was. Dat werd het uiteindelijk ook met een eindstand van 2-2

Daar waar we misschien tegen Boshuizen iets teveel hadden gekregen, kregen we op basis van de 2e helft tegen HVV duidelijk te weinig. Anderzijds moeten we ook de hand in eigen boezem steken, en hebben we in de 1e helft als team te slordig verdedigd.

Gevolg van dit puntverlies is dat concurrent RKDEO tot op 3 punten nadert. Aangezien zij hun wedstrijd tegen DOSR met een doelpunt in de 88e minuut winnend afsloten. Volgende week tegen VUC zal er dus 90 minuten scherpte moeten zijn om deze voorsprong te behouden. 

MOTM Max in actie

MOTM: Max Kouwenhoven, ondanks dat hij in de 55-ste minuut met een blessure aan de lies het veld moest verlaten, waren deze minuten voldoende voor de titel MODM. Zijn spetter op de lat had een beter lot verdiend.   

 

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2