Oliveo Oliveo 2 | Houdt Braef Stant uiteindelijk toch door de knieƫn

Houdt Braef Stant uiteindelijk toch door de knieën

Na afgelopen zondag moeizaam te hebben gewoon van een uitstekend spelend Boshuizen (dat overigens  de goede vorm bevestigde door nu met 4-1 van Velo te winnen), speelden de “Blauw Witten” afgelopen zondag bij en tegen Houdt Braef Stant, beter bekend als HBS.

 

Het verzamelen zondagochtend was vroeg, erg vroeg. Om 08:45 stond iedereen op de Groene Wijdte, dat bijna denken aan de tijden van F-Cees. Het was dan ook niet verwonderlijk dat sommigen er voor kozen rechtsreeks te gaan (Niels: net terug van wintersport, Jort; dag daarvoor jarig geweest en Wesley: woont bij iedere uitwedstrijd in de buurt).

Gelukkig was het 3e nog vrij zodat zij bereid waren een aantal spelers af te staan hetgeen noodzakelijk was omdat we naast Tom en Mike nu ook D.J. en Mitta moesten afstaan aan 1.

Uiteindelijk resulteerde dit in de volgende opstelling:

Brian R., Kevin, Brian de J., Luuk, Max, Joey, Jort, Maarten, Danny (70 min. Tim W.), Niels v. D., Wesley (78 min. Thierry).

Op een werkelijk erbarmelijk kunstgrasveld (daarbij is veld 5 op de Groene Wijdte een hoogpolig tapijt) werd er met een straffe wind dwars over het veld afgetrapt. Zoals gezegd, het veld werkte niet mee en de bal hobbelde en kaatste alle kanten op. Optisch had de equipe van Paanakker en Klarenbeek een veldoverwicht maar zeker in het begin van de wedstrijd waren de uitvallen van HBS gevaarlijk en moest Brian een aantal keren handelend optreden, dit mede veroorzaakt door slordig optreden in de eigen defensie.

 

In het tweede deel van de 1e helft begon Oliveo wat kansen te krijgen hetgeen resulteerde in een volley van Maarten over de goal en een lob van eveneens Maarten net naast de goal.  Uiteindelijk werd er ook nog gescoord door Oliveo. Zoals wel vaker dit seizoen scoorde Niels uit een voorzet van Wesley. Deze werd echter afgekeurd  wegens buitenspel (meningen hierover waren verdeeld). Zo leek de 1e helft op een “dubbel blank” ruststand af te stevenen totdat…… Max in de 43ste minuut diep inspeelde op Niels. Die liet op zijn beurt de bal handig lopen voor Maarten, die droog de 0-1 inschoot.

De 2e helft liet met name verdedigend een heel ander beeld zien. HBS wilde wel druk naar voren zetten maar de Oliveo defensie stond als een huis en iedere aanval van de tegenstander strandde op 25 meter van de goal. Doordat HBS verder naar voren ging spelen ontstond er meer ruimte en het wachten was dan ook op de 0-2 die ook spoedig volgde. Balverlies van HBS bracht Joey in balbezit die Maarten inspeelde. Maarten gaf een schitterende steekpass op Niels die goed opendraaide en de bal beheerst in de hoek schoof.

Oliveo loopt terug naar formatie na een doelpunt

Oliveo wisselde beide buitenspelers en kreeg nog meer kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. Het bleef echter 0-2 waardoor Houdt Breaf Stant toch het onderspit delfde.

Opmerkelijke feiten:

Kevin, ook wel bekend als de slager, maakte zijn naam weer waar. Hij kreeg geel na gevaarlijk en te hoog inkomen op de tegenstander. Commentaar Kevin: “ja ik raakte wel wat vlees”

HBS had echter ook een slager en daar had Jort last van. Hij ging naar de scheidsrechter en wees op zijn “open beenbreuk” Commentaar van de scheids: “nee joh, dat is geen bot dat je ziet, maar vet” (kijk naar de foto en oordeel zelf)
  

MOTM: Maarten. Gastspeler van het 3e die, na RKDEO uit, opnieuw nadrukkelijk zijn waarde bewees en aan de deur van het 2e klopte.

Concurrent GDA verloor wederom. Met als gevolg dat deze ploeg nu al op 14 punten achterstand komt en eigenlijk nieteens een concurrent meer is. RKDEO won wel. Zij wonnen 3-1 van Gona, dat het grootste deel van de wedstrijd met 10 man speelde. De voorsprong op DEO blijft daarom 8 punten (met 1 wedstrijd meer gespeeld).

Komend weekend zijn we vrij en reizen een aantal spelers voor, wederom een trainingsweekend, af tot onder de rivieren. Op 14 februari hervatten we de competitie, dan met een thuiswedstrijd tegen de ploeg die ondertussen naar de 3e plek is opgeklommen. Namelijk HVV (aanvang: 11.00 uur). Oliveo 1 speelt diezelfde dag eveneens thuis tegen koploper Zoetermeer, dus zet deze datum in de agenda voor een gezellig dagje op de Groene Wijdte.    

 

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2