Oliveo 1 | Oliveo aan de hand van Kleij naar ruime zeg

Een lange reis bracht het vlaggenschip van Oliveo afgelopen zondag bij Haastrecht. In één van de buurgemeentes van Stolwijk moest Oliveo afrekenen met Haastrecht. Haastrecht kan de punten net als Stolwijk prima gebruiken en wil graag omhoog. Oliveo was gebrand op een zege na twee nederlagen op rij. Een situatie waarin de equipe van trainer De Mooij niet vaak verkeerd. Helaas moest de trainer die onlangs zijn contact verlengde flink puzzelen dit weekend. Onder meer Leon Woutersen, Dewie van Wichen, Robin Hoogland en Ludo van Adrichem moesten verstek laten gaan voor dit duel. Gelukkig keerde Jeffrey van Oort en Robbert Brouwer na lang blessureleed weer terug in de wedstrijdselectie. Tel hierbij op wat konijnen uit de hoge hoed van de Oliveo oefenmeester en scherpe aanvalsleider Kleij en het succesverhaal van afgelopen zondag is geboren. Na een eclatante 2-6 overwinning in en tegen Haastrecht sluipt Oliveo weer richting de top drie.

De panaromaview van Haastrecht zou zo op een Hollandsche ansichtkaart kunnen!

Oud gediende Robbert 'Bobberd' Brouwer keerde na weken blessureleed weer terug in de wedstrijd selectie, nuchter en wel!

Sportpark Wilgenoord was decor voor de overwinning. Met enige jaloezie struinde menig Oliveaan door het spiksplinternieuwe clubgebouw van de competitiegenoot. Gelukkig wordt de kantine van Oliveo ook flink onder handen genomen! Het complex zelf van Haastrecht was minder uitnodigend onder de omstandigheden van afgelopen weekend. Wind en regen hadden vrij spel op het vlakke land. Enkele kale knotwilgjes boden helaas geen beschutting, want zo in de winter ogen die wat kaal. Genoeg ingrediënten voor een nare wedstrijd maar wonder boven wonder werd er redelijk gevoetbald. En zoals trainer De Mooij opmerkte: voetbal is altijd leuk als je wint…..

Haastrecht startte iets beter dan Oliveo aan het duel. Eénmaal moest doelman Duijvestijn optreden bij een inzet van de geel-zwarten. Daarna kroop Oliveo uit z’n schulp. Met Mike van der Pol op rechtsback en Mitchel Paanakker op linksback trad Oliveo aan met aanvallende intenties. Diezelfde Paanakker zorgde voor het eerste doelpunt van het duel. Hij liet zijn oudere broer Jeffrey (normaal de vrije trappen specialist) even zien hoe het moet door de bal van grote afstand ‘in te swingen’ onder het motto; altijd tussen de palen. De keeper van Haastrecht was zo onder de indruk van deze geavanceerde variant dat hij pardoes over de bal heen dook. Na de 0-1 kwam Oliveo al snel op een marge van twee. De aanvoerder van Haastrecht wachtte te lang met het ‘ruimen’ van het door hem zo gehate lederen projectiel. Scherpschutter Kleij ontfutselde hem de bal en schoof de knikker onder de uitstormende doelman van Haastrecht door.

Mitchel Paanakker overziet het veld vanaf een andere positie dan normaal. Hij kweet zich uitstekend van zijn taak en pikte zelfs een goaltje mee.

Liet Haastrecht het gewoon begaan? Niet helemaal, na dertig minuten moest Mitchel Paanakker namelijk aan de noodrem trekken, waarvoor hij een vrije trap tegen en een gele kaart gepresenteerd kreeg. Net als in de thuiswedstrijd incasseerde Oliveo een doelpunt uit een directe vrije trap, ditmaal wel minder schlemielig. De bal werd keurig langs de muur in het doel gekegeld. Gelukkig had ‘sniper’ Kleij zijn vizier recht staan zondag. Vlak voor de thee bracht hij de marge wederom op twee. Hij was eindstation van een ‘luchtaanval’. Via het hoofd van Luscuere en Jeffrey Paanakker belandde de munitie bij ‘het kanon’ die met een ferme kopstoot raak prikte. Zo kon Oliveo dus heel relaxed de catacomben in.

Na rust nam Haastrecht wederom als eerste het initiatief. Gelukkig stond de afweer van Duijvestijn ingeschakeld. Met twee belangrijke reddingen voorkwam hij dat de thuisploeg terug kwam in de wedstrijd. Eerst moest hij gestrekt naar de hoek en even later wierp hij zich twee keer voor een lage inzet waardoor hij de geel-zwarten van scoren afhield. De Haastrecht-supporters trokken zichzelf de haren uit het hoofd bij het zien van deze huzarenstukjes. Hierna was het weer Oliveo dat de klok sloeg. De gebroeders Paanakker stonden aan de wieg van de mooie 1-4. Jeffrey Paanakker gaf de uiteindelijk steekpass op Niels Bentvelzen die voor de tiende keer een doelwachter passeerde dit seizoen.

Jeffrey Paanakker laat zijn tegenstander de hielen zien

'Der Bomber' Kleij, die een serieuze bedreiging voor het record van Coen Dillen begint te vormen, wordt gewisseld voor A-junior Niels van der Spek die hiermee zijn de buut voor Oliveo maakt.

Hoogtepunt van de wedstrijd kwam wederom op naam van goudhaantje Kleij. Zijn inzet verdween in de winkelhaak van het haast rechte laswerk van de thuisclub. Feyenoord schijnt nog een spits te zoeken, heeft van Geel het nummer van Kleij is de vraag? Ook Steven Vloemans deed nog een duit in het zakje voor de zebra’s. Een schuiver van de balvirtuoos met modellenlooks was de keeper te machtig en betekende de 1-6. Hierna mocht A-junior Niels van der Spek nog invallen en tezamen met de 2-6 van de thuisploeg was dit het slotakkoord van de wedstrijd. Een mooi resultaat waarna de ploeg van De Mooij weer enigszins naar boven kan kijken. Volgende week is er een inhaalronde ingeroosterd, op Valentijnsdag wordt er aangetreden tegen koploper FC Zoetermeer. Kijken aan welke zijde er tegen die tijd gebroken harten vallen. Aan Zoetermeer zijde of aan Oliveo zijde. De zebra’s hebben in ieder geval nog een rekening openstaan bij de koploper!

En oja, op dinsdag 9 februari doet Oliveo voor het eerst sinds jaren weer eens mee aan de Haaglandencup. In de eerste ronde nemen de zebra's het op tegen BSC '68 uit Benthuizen. De laatste ontmoeting eindigde in 2-0 of 3-0. Een spookgoal was toentertijd onderwerp van discussie tijdens een felle oefenwedtrijd en hield de gemoederen flink bezig onder de drie aanwezige supporters. Misschien is de wedstrijd van volgende week dinsdag weer zo spraakmakend als toen dus komt dat zien!

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van der Pol, Brouwer (Jansen), Van Hagen, Mitchel Paanakker, Milolaza, Luscuere, Jeffrey Paanakker, Bentvelzen, Kleij (Van der Spek), Vloemans

Overig clubnieuws van Oliveo 1