Sponsor van de maand januari – Cream

Oliveo is (gelukkig!) als club vele mooie sponsoren rijk. Deze sponsoren verdienen het om eens in het zonnetje gezet te worden. In januari aandacht voor het technische brein achter de vernieuwde website: Cream.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Oliveo op zondag 3 januari werd de vernieuwde website van Oliveo onthuld. Voor de aanwezigen een nieuwtje van enkele minuten, voor de betrokkenen en ontwerpers een wat langduriger proces. De nieuwe ‘look and feel’ van de website mag er zijn, dat is in ieder geval duidelijk na talloze positieve reacties van de gebruikers. Uiteraard zijn webmasters Michael Moerman en Martijn Toussaint betrokken bij het herindelen van onze website, de technische ‘reken- en bouwkracht’ kwam van sponsor Cream. Het bedrijf maakte ook de vorige website, waarop wij drie jaar lang naar hartenlust onze wedstrijdverslagen en voetbal gerelateerde nieuwtjes kwijt konden. Nu was het dus tijd voor een nieuw jasje waarbij Cream wederom de ‘kleermaker’ is.

 

De ontwikkeling van Cream

Cream is een internetbureau gevestigd aan de Leeuwenhoekstraat 134 in Berkel en Rodenrijs. Het creatief ingerichte kantoor is gelegen nabij de N471 richting Rotterdam. Veel nieuwe bedrijven vestigden zich daar de afgelopen jaren, zo ook het team van Cream. Toen het bedrijf in 2006 startte, was er nauwelijks sprake van een team. Founder (en algemeen directeur) Danny Verkade richtte het internetbureau in 2006 op onder de naam MBWP Internetbureau. Een jaar later kwam huidig operationeel directeur Marcel van Wijk erbij, waarna het bureau verder werd uitgebouwd. In 2009 veranderde de naam van hun gezamenlijke creatie naar Cream.

Rond diezelfde tijd besloten Danny en Marcel zich met Cream te richten op het ontwikkelen van webshops. Deze strategische keuze heeft het bedrijf de laatste zes jaar geen windeieren gelegd. Het bedrijf is winstgevend, financieel gezond en net zo belangrijk: groeiende! Met een talentvolle en ervaren groep medewerkers wordt er gewerkt aan het realiseren van succesvolle webshop-oplossingen. Het team bestaat inmiddels uit tien jonge creatieve breinen die samen complexe technisch uitdagingen tackelen (een andere vorm van tackelen dan wij gewend zijn. Hoewel, er ligt kunstgras in één van de kantoren van Cream … dus wie weet!).

Marcel vertelt vol passie over webshops: ‘Het mooie van online verkoop is natuurlijk dat alles meetbaar is. Van een reclamecampagne op tv is het veel moeilijker te analyseren wat precies de toegevoegde waarde is voor een ondernemer. Wij kunnen dat heel makkelijk inzichtelijk maken bij onze webshops.’ Vooral het ‘tweaken’ (IT-taal voor optimaliseren) van de webshops levert de ontwikkelaars veel plezier op. En voor de klant kan het serieus schelen in omzet/afzet. Wederom Marcel: ‘Soms scheelt het duizenden euro’s als je een knop in een webshop een andere kleur geeft. Die zoektocht naar wat werkt is echt interessant.’

Overigens wil de strategische keuze voor webshops als corebusiness absoluut niet zeggen dat Cream geen websites meer bouwt, zoals dus gebleken is bij Oliveo. Het internetbureau heeft onlangs bijvoorbeeld ook nog de website van Bloemendaal Ruigrok naar volle tevredenheid ontworpen.

 

Binding met Oliveo

Danny en Marcel zijn beiden geboren en getogen Pijnackenaren. Marcel woont er nog steeds en Danny is in Berkel geland (lekker dicht bij z’n werk). Als echte Pijnackerse jeugd werd er natuurlijk gevoetbald bij Oliveo, alleen niet zo lang. Danny voetbalde tot en met de C-jeugd, Marcel hield het nog iets eerder voor gezien en speelde alleen in de F-jeugd. Daarna ontplooiden beiden zich op andere terreinen, waaronder IT. Geen slechte keuze, gezien het succesvolle carrièreverloop van beide aandeelhouders. Veel later raakten de twee dus weer betrokken bij Oliveo, ditmaal als bouwers van de website. Rond 2011 voor versie 1.0 van de website en nu dus voor versie 2.0.

Cream is als bouwer van de website lid van de Business Club bij Oliveo en in die hoedanigheid aan te merken als sponsor in natura. En daar plukken wij als gebruikers van de website de vruchten van!


Cream stond afgelopen week tijdens de Webwinkel Vakdagen 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht

 

Start uw online shop/beleving!

Bij Cream kan een ondernemer terecht voor een webshop of website. Voor het hele traject van uw webshop/site – van hosting en ontwikkeling tot aan beheer en support – is Cream uw partner. Ook in bijvoorbeeld e-mail marketing is de onderneming gespecialiseerd. Dat de aanpak van Cream werkt blijkt wel uit de (lange) lijst met bedrijven die u voorgingen. Cream bouwde webshops voor onder meer BK (van de pannen), Holland Design & Gifts en Bolas (underwear). Voor een overzicht van de webshops kijkt u op www.cream.nl. Hier kunt u ook de contactgegevens van Danny en Marcel vinden om eventuele vragen te stellen. Gewoon het contactformulier invullen is natuurlijk ook mogelijk.

Bent u op zoek naar een partner die uw webshop of website realiseert? Cream garandeert resultaten, het team wordt enthousiast van online verkopen. Maar bij oplevering van het project begint het pas: het doorontwikkelen, verbeteren en optimaliseren zorgt pas echt voor succes!