Van de bestuurstafel - januari 2016

Na een winterstop die voordat het echt koud werd al voorbij was, is de bal weer gaan rollen. Via deze weg voor iedereen die we nog niet gezien hebben tijdens het jubileumzaaltoernooi, tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie of bij de legendarische Oliveo Voetbalquiz: een gezond en sportief 2016!!

Sportief en organisatorisch staat ons weer een uitdagend jaar te wachten. Ons ledental groeit gestaag en de prestaties van de meeste elftallen zijn gewoon goed te noemen. Met als uitschieters de uitstekende uitgangspositie van het 2e en 3e zondag seniorenelftal om wederom kampioen te worden, en de unieke reeks van de A1 die in februari verder gaat proberen de finale van de KNVB-beker te halen. Nu nog hopen dat het Eerste de valse herstart na de winterstop in de resterende wedstrijden ruimschoots kan compenseren.

Als bestuur zijn we er blij mee dat we de technische staf voor het volgend seizoen alweer helemaal rond hebben. Dat geeft rust en stabiliteit binnen de vereniging. Trots zijn we ook dat we met Mike van der Pol en Brian de Jong Oliveanen aan het roer kunnen zetten van respectievelijk de B- en de D-categorie. Zij kunnen voortbouwen op het goede fundament dat daar de afgelopen jaren is neergezet. Binnenkort gaan we de contracten ondertekenen. In de volgende nieuwsbrief komen we met alle namen op een rijtje.

De tweede seizoenshelft staat weer bol van activiteiten, waarvan een aantal nog steeds is verbonden aan het succesvolle Legoplan. Zo gaan we weer koken met voetbalsterren, collecteren voor het Oranjefonds, tanken met AVIA-spaarpassen, FIFA16 spelen, klaverjassen en sinds kort ook met SponsorKliks artikelen bestellen. Teveel om op te noemen, maar zeker nog nodig om de metamorfose van de kantine te kunnen bekostigen. De contouren van de grote verbouwing worden steeds zichtbaarder en na de zomer hopen we de nieuwe kantine, want zo mogen we hem dan wel noemen, in gebruik te nemen. Met dank aan de meedenkende aannemers en vrijwilligers die hiervoor zo hard hun best doen.

Niet Legoplan gebonden, maar wel een groot evenement is het Oliveo Feest. Dit jaar op 19 maart, en zeker weten dat het enthousiasme van organisatoren Kevin, Mike en Sebas gaat zorgen voor een spetterende avond!

En het “gewone” werk gaat ook nog door met het Millenniumtoernooi, de overige toernooien, vele extra trainingen o.l.v. hersteltrainer Dick Kuipers en zelfs ADO-trainingsdagen in de Krokusvakantie. En dan moet het voorjaar nog beginnen ... Trots zijn we ook dat het Oliveo Jeugdkamp binnen 24 uur (nagenoeg) was uitverkocht, een deelnamerecord zit er zeker aan te komen deze zomer. Het is bijna niet te doen om alle activiteiten op te sommen, want het zijn er gewoon te veel. De prachtige vernieuwde website biedt uitkomst, dus gebruik hem vooral!

Waar kunnen we nog hulp gebruiken? Eigenlijk op allerlei gebied, want een bruisende en groeiende vereniging heeft nooit vrijwilligers te veel. Heb je zin om te helpen bij de bardiensten, bij trainingen, als scheidsrechter, als klusjesman of bij wat dan ook, stuur een mailtje naar ons en we zorgen voor een contactpersoon.

Als bestuur kijken we alweer verder vooruit, want ook de plannen rond de nieuwe entree en het overleg met de gemeente hierover komen dichterbij. Daarover in een volgende editie meer informatie.

Met sportieve groet,

John Weijgertse en Ruud Schalkwijk

voorzitter@oliveo.nl