Oliveo Oliveo 2 | Oliveo ontwaakt uitgerust uit winterslaap

Na een winterstop van ruim 5 weken gevolgd door een “intensief” trainingskamp in Newcastle werden afgelopen zondag de kicksen weer uit het vet gehaald voor de eerste wedstrijd van de zgn. terugronde. Onze eerste opponent was Boshuizen, een ploeg die naar ons oordeel veel te laag geklasseerd staat. Al in de heenwedstrijd lieten zij zien dat over een goed voetballende ploeg te beschikken en wonnen de “blauwwitten” daar iets wat gelukkig met  2-3. Oliveo was dus gewaarschuwd.

Oliveo was niet compleet. Kevin sloot aan bij het 1e, Rafael geschorst, en Niels van D. stond  op de latten in Oostenrijk zodat in de volgende opstelling werd gestart:

Brian Ruigrok, Luuk Woutersen, Brian de Jong, Didier Jansen, Max Kouwenhoven (82 min. Niels v. Rest), Jort Roos, Danny v. Ruyven, Mitchel Paanakker, Mark Trieling (68 min. Fabio Gronsveld), Joey den Hoed, Wesley Voois (68. min. Robbert Brouwer)

Onder werkelijk perfecte voetbal omstandigheden (miezerregen, windstil) werd aan de 1e helft begonnen. Boshuizen liet vanaf het begin zien de aanval niet te schuwen en met 2 razendsnelle buitenspelers  kwamen zij met regelmaat gevaarlijk door over onze flanken zonder dat dit tot echte kansen leidde. Oliveo kreeg de eerste kans. Een voorzet van Danny werd door Joey, weliswaar met z’n “chocoladebeen”, in één keer over het doel geschoten.

De beste kans was echter voor Mark. Hij speelde zich op de rand 16-meter fraai vrij  en stond op 8 meter van de goal 1 op 1 met de keeper. Waarschijnlijk schrok hij zo van de geboden mogelijkheid dat hij de keeper raakte. Enig wapenfeit de eerste helft was nog een uitstekende 1 op 1 redding van Brian na een vlijmscherpe counter uit een corner van Oliveo. Ruststand: 0-0.

Mottto voor de 2e helft was een iets snellere opbouw maar vooral toch het advies op dezelfde voet door te gaan. De mogelijkheden zouden dan vanzelf wel komen. Die kwamen er ook maar dan vooral uit de zgn. “dode spelmomenten zoals de corners en de vrije trappen. Het moet gezegd worden dat bij iedere mogelijkheid de “Warner Hahn” van Boshuizen kordaat optrad.

Uiteindelijk viel de 1-0 dan toch. In de 67ste minuut belandde een corner van “Mitta” via de knie van Didier in het doel van Boshuizen. Na de goal bracht Oliveo een 2-tal verse krachten in. Mark en Wesley werden vervangen door Fabio en Robbert, waarbij het voor Robbert weer de eerste minuten waren na een zware enkelblessure opgelopen in de bekerwedstrijd tegen Rozenburg.

 

 

Fabio en Robbert maken beide hun eerste minuten in 2 dit seizoen.

Boshuizen drong aan op zoek naar de gelijkmaker zonder dat dit toch echte kansen leidde. Dit bood Oliveo de gelegenheid de genadeklap uit te delen, echter verder dan een afstandsschot van Danny die op het dak van het doel belandde kwamen we niet. De wedstrijd eindigde dan ook in 1-0 waarmee de eerste overwinning van 2016 een feit was.

MOTM aan  Oliveo-zijde was ‘Mitta’ Paanakker, speelde ijzersterk op het middenveld.

 

De ‘MOTM’ geniet van een welverdiend biertje

 

Overige complimenten zijn er voor de scheidsrechter die de wedstrijd uitstekende leidde en uiteraard voor Boshuizen. Deze ploeg staat onderaan in de reserve 1e klasse, maar aan Oliveo kant begrijpt niemand waarom want deze ploeg heeft het de equippe van Paanakker beide wedstrijden tot het uiterste gedwongen voor de overwinning. Ga zo door dan gaan jullie nog zeker de nodige punten pakken.

Komende week uit naar HBS. Als iemand het niet weet te vinden, Wesley weet het wel. Hij schijnt namelijk ook daar vlakbij in de buurt te wonen. 

 

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2