Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 behoudt 5 punten voorsprong op runner-up ondanks arbitrale blunders..

Vandaag was het zover. De wedstrijd waar de mannen van Oliveo 2 al weken naar uitkeken. De topper tegen gemeente-genoot RKDEO. De vaste volgers kennen de historie tussen Oliveo 2 en RKDEO 2. Vorig jaar vochten de 2 ploegen om het kampioenschap in de 2e klasse. Oliveo verloor in eigen huis van RKDEO na 2-0 voor te hebben gestaan tegen 10 man. Uiteindelijk trok Oliveo dat jaar aan het langste eind door het kampioenschap te winnen. RKDEO haalde na een lange nacompetitie ook de promotie binnen en speelt nu weer in dezelfde divisie als Oliveo 2.

Het bizarre wil dat beide ploegen ook dit jaar weer met elkaar om het kampioenschap strijden. Dit maal dus in de 1e klasse. Oliveo 2 staat 1e met 5 punten voorsprong op RKDEO. De enige ploeg die het spoor van deze 2 ploegen nog enigszins kan volgen is GDA. Al staan zij momenteel al op 11 punten van de blauw-witten.

De manschappen van  Gronsveld waren echter hevig gehavend. Maar liefst 6 potentiele basisspelers waren afwezig om diverse redenen. Voois en Van Hagen zaten bij 1. Trieling, Van Bragt en De Jong waren geblesseerd terwijl Woutersen nog 'Down Under' is. Tijdens de warming-up raakte K. Jansen ook nog geblesseerd. Dit leidde tot te volgende opstellling.

Brian Ruigrok, Jort Roos, Didier Jansen, Mike van der Pol, Max Kouwenhoven, Joey den Hoed, Rafael Schreur, Mitchel Paanakker, Danny van Ruyven, Niels van Duinen, Maarten van der Zanden.

Helaas voor Oliveo 2 hadden trainers Paanakker en Klarenbeek een mannenweekend aan de spaanse kust geboekt. Zij lagen dus heerlijk aan het warme strand met een corona in hun hand terwijl Gronsveld en Van Rest de posities van de trainers overnamen. Dit leek een positief gegeven voor de blauw-witten aangezien Oliveo 2 nog nooit verloor onder leiding van Gronsveld.


De stand-in trainers Gronsveld en Van Rest

Oliveo begon dan ook meteen geweldig aan de wedstrijd. Na een goede actie en voorzet van Van Ruyven stond 'Yoogh' Van der Zanden op de juiste plaats om de 0-1 binnen te koppen. Van der Zanden had de afgelopen jaren enkele jaren in de niet-selectie gespeeld, maar was dit seizoen terug gekomen om de Oliveo selectie te versterken. Hij was dit seizoen belangrijk voor Oliveo 3 en maakte vandaag zijn rentree in het 2e elftal van Oliveo. Deze rentree bekroonde hij dus al na 1 minuut en 40 seconden spelen.
 
Er staat pas 1.41 op de klok en de mannen van Oliveo vieren al een doelpunt.

Oliveo drukte ook na deze 1-0 goed door. Van der Pol speelde zeer verdienstelijk als centrale verdediger en opende enkele keren goed op de buitenspelers Van der Zanden en Van Ruyven. Die beide een plaag waren voor hun directe tegenstanders. Echter leidde dit niet tot grote kansen. De eerstvolgende grote kans kwam pas in de 20e minuut toen Roos een vrije trap mocht nemen op 20 meter van de vijandige goal. Hij schiet de bal goed in maar de 3 meter lange keeper tikt de bal uit de hoek en de rebound gaat ook net naast.


Van der Zanden, vaak belangrijk bij 3, vandaag goed spelend bij 2!

Daarna komt RKDEO wat beter in de wedstrijd. Oliveo komt wat minder aan voetballen toe en wordt op de eigen helft gedrukt. Als Oliveo eindelijk van de eigen helft afkomt dan countert de tegenstander scherp. RKDEO creert uiteindelijk 2 kansjes. Allereerst wordt een volley door Ruigrok weggetikt en vervolgens wordt de bal bij de eerste paal naast geschoten. Ook Oliveo kreeg nog een grote kans. Van Ruyven onderschepte een bal van de centrale verdediger en bereikte Van Duinen. Die schoot helaas naast en langs de kant was de mening dat hier meer in zat en dat Van Ruyven misschien voor eigen kans had moeten gaan. Verder zijn er geen kansen meer en gaan de manschappen van Gronsveld met een 0-1 voorsprong de rust in.

Na rust is het juist de thuisspelende ploeg die scherp begint. Ze hebben duidelijk een donderspeech gehad en dat heeft effect op het spel. Oliveo wordt net als eind 1e helft naar achter gedrukt. In de eerste minuten krijgt RKDEO meteen een grote kans maar Ruigrok is attent. Verder is de achterste linie scherp en worden er geen kansen weggegeven. Na 10 minuten in de 2e helft is de storm van ’DEO’ gaan liggen en neemt Oliveo het initiatief weer over.

Oliveo is deze fase duidelijk de baas in de wedstrijd. RKDEO krijgt weinig ruimte om te spelen door goed druk te zetten. Het middenveld overloopt het nootdorpse middenveld en onze buitenspelers Van Ruyven en van der Zanden zijn hun tegenstanders duidelijk de baas. Van Duinen wordt enkele keren goed in stelling gebracht en wist zich goed vrij te spelen, maar de afronding lukt net niet. Of er zat net een voetje tussen of de keeper wist te redden. In het  laatste kwartier ging RKDEO 1 op 1 spelen. Dat leverde OLIVEO nog meer ruimte op.

Dit leidt ook tot de 0-2. Een schitterende pass van Den Hoed werd door van den Zanden in een  keer op zijn slof genomen. Een schitterend doelpunt en naar verwachting van  Oliveo de beslissing in de wedstrijd. Maar helaas werd de goal volkomen ten onrechte vanwege buitenspel afgekeurd. Dit leidde tot veel frustratie aan de Pijnackerse kant. Zeker aangezien diezelfde grensrechter al de hele wedstrijd moeite had om zijn arm naar beneden te houden. De hoeveelheid keer dat deze man gevlagd heeft begon meer op een Formule 1 race te lijken. De dienstdoenende arbiter ging er ook elke keer in mee en liet de grensrechter niet één keer staan. Daar waar de Oliveo grensjager Van Elst enkele keren wordt overruled. Er leek desondanks voor Oliveo geen vuiltje aan de lucht. RKDEO wist niks te creeeren, Oliveo had de controle over de wedstrijd. Maar toch ging het in de voorlaatste minuut nog mis.

RKDEO kreeg een corner. Ruigrok kwam zijn goal uit de stompte bal goed weg waarbij hij werd geraakt door een tegenstander. De scheidsrechter floot en iedereen verwachte een vrije trap voor Oliveo. Maar tot ieders grote verbazing,  inclusief RKDEO mensen, geeft de scheidsrechter een penalty aan RKDEO: een volstrekt onbegrijpelijke beslissing.  De frustratie die hiervoor al benoemd werd bij het onterecht afgekeurde 2e doelpunt werd alsmaar groter. Dit leidde dan ook tot enkele gele kaarten aan Oliveaanse kant. Ruigrok krijgt nog een handje aan de bal, maar kan hem niet stoppen(1-1). Nog voordat de wedstrijd hervat wordt krijgt Schreur zijn 2e gele kaart van de arbiter omdat hij: ‘Koekenbakker’ schijnt gezegd te hebben. Een hele kinderachtige reactie van de scheidsrechter die blijkbaar niet begrijpt dat er na zo’n belachelijke beslissing emoties los komen. In de laatste minuten na de gelijkmaker gebeurde er niet veel meer en zo eindigde de topper onbeslist.

In deze verslagen hou ik er niet van om te veel over de arbiters en zijn assistenten te praten. Over het algemeen maakt het als je beter bent dan je tegenstander niet uit wat de scheidsrechter (en grensrechter) beslissen. Maar vandaag kon Oliveo helaas niet winnen van 12 tegenstanders.

Uiteindelijk is een gelijkspel wat overblijft. Gronsveld blijft ongeslagen als trainer van 2 en de spelers van 2 blijven dit seizoen nog ongeslagen. Nu het winterstop is kan worden geconcludeerd dat Oliveo 2 er heel goed voorstaat.. De voorprong op RKDEO wordt helaas niet uitgebreid, maar blijft op 5 punten staan. Wat wel een opsteker is, is dat het team vorig jaar 2 maal van RKDEO had verloren. Maar dit jaar blijkt dat Oliveo ondanks alle blessures stappen heeft gemaakt en oppermachtig was.

Oliveo 2 vervolgt de competitie op 24 januari met een thuiswedstrijd tegen Boshuizen 2. Deze ploeg staat momenteel gedeeld laatste maar de uitwedstrijd was misschien wel de moeilijkste wedstrijd die Oliveo 2 dit jaar gehad heeft. Hopelijk kan Oliveo dan de goede reeks van voor de winterstop doorzetten. Tot dan!

MOTM is Danny van Ruyven. Het ging de afgelopen niet allemaal zoals hij wilde. Maar vandaag streed hij voor elke bal, maakte hij veel verdedigende meters, zorgde hij voor veel dreiging en gaf hij de puntgave assist op het enige doelpunt van Oliveo kant. Al met al een verdiende MOTM-verkiezing.

 

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2