Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 is “herbstmeister” en klaar voor de topper na winst op Foreholte

Afgelopen zondag kwam Foreholte op bezoek naar de Groene Wijdte. Een vereniging met een tenue dat een grote mate van gelijkenis vertoont met dat van “020”. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Van der Sar daar zijn eerste schreden op de groene mat heeft gezet.

Oliveo was gewaarschuwd. Foreholte had na een slechte start de weg naar boven gevonden en deed met 6 punten uit de laatste drie wedstrijden aardig mee in de 2e periode. De warming-up van Foreholte zag er verzorgd uit en geconcentreerd uit en alles leek erop dat Oliveo stevig aan de bak moest.

Paanakker had deze week weer een paar nieuwe kopzorgen erbij. ‘L’ Woutersen, waar ik u vorige week over vertelde was de kou in ‘De lage landen’ zat en besloot naar ‘Down Under’ te vliegen voor een reis door dat schitterende land. Trieling was ook nog steeds geblesseerd en Van Hagen en K. Jansen zaten bij het 1e. Gelukkig was Schreur weer terug na een vakantie en was A-speler Mulder bereid om het team te versterken. Al deze veranderingen leidde tot de volgende opstelling.
Opstelling: Brian Ruigrok, Jort Roos(Donny Mulder), Brian De Jong (Rafael Schreur), Didier Jansen, Max Kouwenhoven, Joey den Hoed, Mike van der Pol, Mitchel Paanakker, Danny van Ruyven, Niels van Duinen, Wesley Voois. 

Gelegenheidsback Roos stond uitstekend zijn mannetje
Zoals eerder gezegd bleek Foreholte niet naar de Groene Wijdte te zijn afgereisd om afgemaakt te worden. De mannen uit Voorhout beten goed van zich af. Gelukkig was Oliveo gewaarschuwd door Paanakker en begon ook scherp aan de wedstrijd. Het begin ging dus ook gelijk op zonder dat er zich voor beide doelen echte kansen voordeden.

Waar Oliveo niet voor was gewaarschuwd was het onbehouwen optreden van de nr. 4 van Foreholte. Van Duinen had naast scheenbeschermers eigenlijk ook kuit, knie en nekbeschermers nodig. Na 10 minuten had hij reeds zijn 1e gele kaart te pakken na de zoveelste onbesuisde actie op Van Duinen

Oliveo kreeg gaandeweg meer grip op de wedstrijd en de 1-0 volgde in de 28ste minuut. Een vrije trap op rechts werd door Paanakker laag voorgegeven. Via D. Jansen en de keeper viel de bal voor de voeten van goaltjesdief Van Duinen die de 1-0 in de touwen schoof. 

De 1-0 van Van Duinen wordt gevierd door de spelers

Vervolgens moest De Jong zich laten wisselen omdat zijn rugklachten erger waren dan gehoopt. Het vervangen duurde even omdat Schreur zijn scheenbeschermers in de kleedkamer had laten liggen. Maar toen hij eenmaal in het veld stond maakte hij dit snel goed.   Want uit een voorzet van Voois kopte Schreur in de 30 ste minuut vallend de 2-0 binnen. Daarna volgde de gebeurtenissen elkaar snel op. Eerst maakte Voois zelf de 3-0, waarbij wij ons langs de lijn allemaal afvroegen of Van Duinen de bal nog een laatste tikje had gegeven. Toen wij dit in de rust aan Voois vroegen was het commentaar zoals verwacht: ‘Neejoh, ben je gek ofzo joh schele’

Ook nog voor de rust maakte de nr. 4 van Foreholte zijn zoveelste lompe overtreding. Hij was te laat in een duel met D. Jansen en raakte hard de man ipv de bal. Hierdoor kon de scheidsrechter niets anders doen dan hem zijn 2e gele kaart te geven. Het agressieve gedrag van de speler, en nog erger de verbale reactie van de supporters van Foreholte was zeker geen reclame voor het voetbal. Oliveo bleef echter onverstoorbaar spelen en maakte via Den Hoed vlak voor rust ook nog de 4-0. Het eerste doelpunt van Den Hoed in het 2e elftal van Oliveo.


De grensjager van Foreholte was vrij lang, dit tot irritatie van Paanakker die hem nog al eens in de weg vond staan.

In de rust werd afgesproken de bal tegen de 10 van Foreholte rustig rond te laten gaan, dan zouden de kansen vanzelf wel komen. En die kwamen er ook. In de 55ste minuut werd Van Duinen vrijgespeeld die de 5-0 inschoot. Daarna maakte Voois zijn verkiezing tot MOTM definitief waar. Eerst stifte hij in de 75 ste minuut de bal over de keeper in de verre hoek (6-0). Daarna kwam hij in de 82-ste minuut vanaf links naar binnen en krulde hij de bal met rechts in de verre hoek (7-0). De eindstand en daarmee de grootste overwinning van dit seizoen was een feit.

Komende zondag staat voor Oliveo 2 de topper tegen nr. 2 RKDEO op het programma. Momenteel staat RKDEO op 5 punten van Oliveo. Bij winst kan Oliveo en enorme slag slaan zo net voor de winterstop. Maar bij verlies is de titelstrijd weer helemaal open. Een zeer belangrijke wedstrijd dus voor de manschappen van Paanakker. Nr. 3 GDA raakte verder achterop na het verlies tegen Laakkwartier. Hun achterstand op de “blauw-witten” is inmiddels gegroeid naar 11 punten. Dit laat nog maar eens zien dat de wedstrijd tegen RKDEO erg beslissend kan zijn voor het verloop van de rest van het seizoen. Manneh, nog 1 keer gas geven, dan kunnen we met zn allen met een goed gevoel aan het Kerstdiner.
3 doelpunten voor MOTM Voois

Zoals gezegd Wesley Voois maakte drie goals en zorgde daarnaast nog voor een assist. Hiermee heeft hij de titel “MOTM” meer dan verdiend. 

 

Tot volgende week. Om 11:00 bij RKDEO in Nootdorp.

        

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2