Oliveo 1 | Efficiƫnt Oliveo de betere in pover duel

Het zoete gevoel na de overwinning bij Hillegersberg smaakte naar meer voor Oliveo. De tweede helft van de vorige week, bood genoeg aanknopingspunten voor een positief vervolg.  Laagvlieger ASW kwam zondag op bezoek en dit leek de ideale tegenstander om de ingezette lijn door te trekken. Niets bleek minder waar op sportpark de Groene Wijdte, waar Oliveo enorm veel moeite bleek te hebben met de ploeg uit Waddinxveen. ASW was uiteraard naar Pijnacker gekomen om de huid duur te verkopen. Maar ongeacht het stugge ASW leek de thuisploeg meer tegen zichzelf te spelen want echt goed gevoetbald werd er niet. Toch werden de begeerde drie punten in eigen huis gehouden, want de basis was zondag wel in orde. Weinig weggeven en meer goals maken dan de tegenstander.

Uw reporter werd op vrijdag door de sint met de neus op de feiten gedrukt. Deze vroeg zich namelijk af waarom er in godsnaam zoveel overbodige informatie over tegenstanders in het wedstrijdverslag verwerkt wordt. Special voor de oude bromsnor dus toch weer (zei het karig) info over het volstrekt onbekende ASW. Deze vereniging ontstond in 2010 na (u raadt het al) een fusie tussen VV Wadinxveen en WSE. Deze fusie is nog terug te vinden in de kleuren van het shirt wat gelijk verklaart waarom er gekozen is voor de geel en oranje bies in het tenue….mooi is anders maar over smaak valt niet te twisten! Tegenwoordig wordt er in Waddinxveen gevoetbald op sportpark De Sniep, dat niet zo ‘gemutlich’ is als het klinkt, want er is een flink ‘nieuwbouwproject’ neergezet. Wel lekker, die vloerverwarming in de kleedkamer! Na deze lange en overbodig intro, kunnen we een stuk korter zijn over de wedstrijd want die werd ‘gewoon’ zakelijk gewonnen.

Nadat een stormachtige ochtendwind iets was afgenomen in snelheid, trapten de Oliveanen omstreeks 14:00 uur af.  De beginfase was ongeconcentreerd  maar toch poogden de zebra’s middels  gestructureerd kuddespel bij het vijandelijke doel te geraken. Goede aanvallen bleken helaas spaarzaam en Oliveo kon niet echt een vuist maken tegen de bezoekers uit Waddinxveen. ASW had in de beginfase dan ook meer mogelijkheden dan de blauw-witten. Doelman Martijn Duijvestijn moest zich strekken bij een, door de wind gedragen, vrije trap en ook Leon Woutersen bood assistentie bij het verdedigen van het eigen doel. De blauw-witten kregen langzaamaan iets meer grip op het spel van de bezoekers en dwongen zowaar ook wat kansjes af. Via schoten van Kleij en Robin Hoogland kwam de equipe van trainer De Mooij het dichtst bij een treffer. De doelman van ASW stond ook goed op te letten en zo werd er gerust met een 0-0 tussenstand na een povere eerste helft.

Tijdens de tweede helft bracht Oliveo iets meer strijd, dit leek een vereiste voor een goed resultaat aangezien ASW ook flink de mouwen opstroopte. De kudde kwam eindelijk een beetje op gang en een doelpunt leek aanstaande. Zeker nadat de centrale verdediger van ASW zich even ‘Rocky Balboa’ waande en de bal middels een directe rechts hoek uitverdedigde. De leidsman gaf aan dat deze speler er niets aan kon doen, waarvan akte…. Zo kennen we er natuurlijk nog wel een paar…. Pas na een ongeveer 60 minuten voetbal wist Wessel Kleij het eerste doelpunt aan te tekenen. Een prachtige combinatie tussen Guy Luscuere en de ingevallen Niels Bentvelzen leek in schoonheid te sterven. Een verdediger van ASW pikte de bal namelijk van Luscuere zijn voeten. Deze verdediger waande zichzelf echter in vrijheid die hij niet bezat. Kleij verscheen (als echte mandekker) ineens naast hem en kon scoren.

Bentvelzen werd eindelijk weer eens geknmuffeld na een doelpunt. Op de foto wordt hij fijngeknepen door de niet zachtzinnige Woutersen.

Vier minuten later leek Bentvelzen het duel in het slot te gooien via een mooie boogbal na een dito pass vanuit achter. (2-0). De leidsman brak het duel echter weer open door een fopduik te belonen (ziet u zelf vanaf 12:30 in onderstaande video) met een strafschop voor ASW. Waar Oliveo dus eerder een strafschop verdiende en niet kreeg, kreeg het nu een onterechte tegen. Zo bleek het strafschoppensaldo ook voor dit duel weer negatief uit te slaan. Op dat gebied mogen we tot noch toe gewoon spreken van pech…. Of natuurlijk een complot tegen ons vlaggenschip. Bij de FIFA hebben we gezien dat het allemaal kan. Enfin,dit betekende de 2-1 en een opleving voor de bezoekers.

Een slotoffensief ten spijt werd er niet meer gescoord door ASW maar nog wel éénmaal door Oliveo. Kleij maakte zijn status als goalgetter waar en schoof de afsluitende 3-1 binnen na goed voorbereidend werk van Robin Hoogland. Een ietwat geflatteerde uitslag.  De neutrale supporter werd niet verwend maar de Oliveo-aanhang zal (hopelijk) tevreden zijn met de drie punten. ‘’Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat’’ aldus trainer De Mooij en zo geschiedde. Een prachtige oneliner waarmee we dit wedstrijdverslag afsluiten.

Volgende week wacht de laatste krachtmeting van 2015 tegen Antibarbari. De studentenvereniging verloor zondag de derby van NOC Kralingen en zal dus uit zijn op eerherstel, zo vlak voor de winterstop. Komt dat zien!

P.s. Ondank de slechte wedstrijd is het, razende videoreporter, David Dilling toch weer gelukt om 17 vermakelijk minuten te monteren. Dit is een prestatie op zich dus alleen daarvoor moet u het filmpje al bekijken!

 

Overig clubnieuws van Oliveo 1