Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 pakt de draad weer op tegen SJZ en zet de goede lijn voort

Stel je voor: windkracht zes dwars over het veld, slagregens, 8 graden en een voetbalveld omgeven door sombere weilanden met schapen. Alle ingrediënten voor een leuke zondagochtend wedstrijd waren aanwezig. De tegenstander was RKVV SJZ, kort voor RKVV Jan Sint Zoeterwoude.


De ambiance was, net als het weer, niet om over naar huis te schrijven

Trainer Paanakker haalde nog even in de voorbespreking aan hoe ons 1e ongeveer 2 jaar geleden in bijna soortgelijke omstandigheden ten onder ging in de laatste 8 minuten van de wedstrijd. Van belang was niet in dezelfde situatie te geraken en vroeg afstand te nemen.

Dit werd gedaan in de volgende opstelling:                                                                         
De grootste veranderingen ten opzichte van andere wedstrijden was dat K. Jansen op het middenveld stond geposteerd. Daarnaast stond door de rentree van De Jong het befaamde duo B en L (De Jong en Woutersen) samen in het centrum in de verdediging.
Brian Ruigrok, Aaron Droogh (Dion van Bragt), Brian de Jong, Luuk Woutersen, Max Kouwenhoven, Kevin Jansen, Mitchel Paanakker, Mike van der Pol (Nuri James), Danny van Ruyven, Niels van Duinen, Wesley Vooijs.

De intentie was vanaf de eerste minuut duidelijk. Oliveo schoot letterlijk uit de startblokken en na 5 minuten had het 2-0 moeten staan. Eerst ging Van Ruyven op rechts alleen door maar zijn voortzetting was noch een voorzet noch een schot. De bal verdween bij de 2e paal over de achterlijn. In de minuut daarop kreeg Van der Pol uit een afgeslagen bal het leder voor het linkerbeen maar schoot helaas naast.   

Onze buitenspelers waren keer op keer hun directe tegenstanders te snel af maar even zo vele keren was de eindpass niet goed. Zodoende moesten we tot de 20ste minuut wachten alvorens de 0-1 viel. Het was dan ook niet verwonderlijk dat er werd gescoord door een verdediger. Uit een afgeslagen corner viel de bal voor de voeten van “ L” (U weet wel, van dat befaamde duo) die snoeihard uithaalde. De keeper kan ‘m alleen gehoord hebben.

Vervolgens maakten we de 0-2 die echter werd afgekeurd. Van Ruyven ging alleen door op rechts, gaf voor en Van Duinen tikte bij de 2e paal in. De assistent van SJZ vlagde (onterecht) voor buitenspel. De scheidsrechter kon het vanuit zijn positie echter onmogelijk zelf goed waarnemen, volgde de assistent en keurde de treffer af.

De 2-0 liet niet lang op zich wachten. De keeper van SJZ verwerkte met moeite een afstandsschot van ‘Mitta’ Paanakker tot corner. De corner van Voois werd door de verdedigers van SJZ onvoldoende weggewerkt. ‘Mitta’Paanakker pikte de bal weer op en draaide deze met het linkerbeen in de verre hoek.

SJZ kon hier niet veel tegenover stellen en kon slechts 2 keer dreigend worden uit vrije trappen die voor de goal werden geslingerd maar vakkundig door onze sterk spelende centrale duo werden weggekopt. Ruststand: 0-2.
 
De achterste linie was goed scherp vandaag

In de rust werd Droogh gewisseld voor Van Bragt . Droogh moest namelijk om 13.00 uur thuis zijn voor de familie foto (Panorama foto noodzakelijk wil heel de familie Droogh erop kunnen). Na de rust werd het weer iets beter, maar het spel van Oliveo nog niet. SJZ drong aan en wist zelfs te scoren. Gelukkig stond trainer/leider/manusje van alles maar op dit moment assistent scheidsrechter Peter Klarenbeek goed op te letten en constateerde buitenspel hetgeen door de scheidsrechter werd overgenomen.

De frustratie bij SJZ nam toe hetgeen uiteindelijk resulteerde in rood voor een van de spelers. Na een tackle op de bal van ‘de stier’ K. Jansen, nam de speler van SJZ wraak. De scheidsrechter kon niets anders doen dan de rode kaart trekken. Met 10 man werd SJZ nog een keer gevaarlijk. Een diepe bal van achteruit werd door de linkerspits van SJZ tegen de onderkant van de lat gewerkt.

Dit waren echter alle wapenfeiten van SJZ. Van der Pol werd vervangen door A-speler James en Oliveo zette nog een keer aan voor een slotoffensief. Uit een scrimmage schoot K. Jansen op het doel. De bal werd in 1e instantie nog door de keeper gekeerd, echter uit de rebound was het een koud kunstje voor Van Duinen om de 3e van de wedstrijd en de 12e van het seizoen aan te tekenen.

Invaller James zorgde voor het slotakkoord. Uit een voorzet tikte hij de bal eerst met het puntje van zijn voet tegen de lat. De terugspringende bal kopte hij vervolgens zelf in de hoek (0-4).
 
Invaller James zag het eigenlijk niet zo zitten om in te vallen

Oliveo deed op deze manier goed zaken. De voorsprong van 5 punten op RKDEO werd vastgehouden (RKDEO won thuis met 4-1 van HVV), die op GDA werd zelfs met 2 punten uitgebouwd tot 8 punten (GDA speelde met 2-2 gelijk tegen DOSR).

Komend weekend spelen we om 11.00 uur thuis tegen Foreholte dat aan een opmars bezig is (6 punten uit de laatste 3 wedstrijden). Onderschatting is dus uit den boze.

MOTM: ‘Mitta’ Paanakker. Hij heerste op het middenveld en bekroonde een sterke wedstrijd met een mooie goal. Hierdoor heeft hij zijn seizoenstotaal van vorig jaar al overtroffen!

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2