Oliveo 1 | Oliveo wordt tekortgedaan/doet zichzelf tekort in subtop duel

Gezocht: Vrouwe Fortuna voor één keer in de week op zondag. Graag te huur of te koop (niet te duur want het clubbudget gaat al grotendeels op aan het opknappen van ons clubgebouw). Bouwjaar: 204 jr. v. Chr. Staat: gebruikt is prima, zolang ze nog maar werkt….

Oliveo krijgt het behoorlijk voor de kiezen tijdens de eerste helft van het seizoen 2015/2016. Met een vierde plaats kan de Pijnackerse ploeg de hooggespannen verwachtingen vooralsnog niet geheel waarmaken. Deels door eigen schuld, deels door externe factoren. Waar het kwartje voorheen nog wel eens de goede kant opviel is het de eerste weken van het nog prille seizoen vooral pech dat Oliveo heeft. Tel daar afgelopen zondag een warrige arbiter en wat blauw-witte missers bij op en u heeft het recept gevonden voor wederom een teleurstellende speelronde. Uiteraard is er ook ruimte voor positiviteit, want Oliveo toonde enorm veel veerkracht. Van een voorsprong naar een achterstand en weer terug naar een voorsprong. Uiteindelijk had de arbiter het laatste woord en droop Oliveo af met één schamel punt. Het gelijkspel bij nummer drie HOVDJSCR voelde aan als een nederlaag en nog een hele zure ook.

Tegenstander HOV/DJSCR is een fusieclub die in 2009 ontstaan is. Deze samentrekking van HOV (Hoop Op Vooruitgang sedert 1918) en DJSCR (De Jonge Spartaan SCR Combinatie sedert 1992) speelt op de Bosdreef in Rotterdam. Waar de verenigingen voor de fusie konden bouwen op een roemrucht verleden is de huidige fusieclub dus nog een ‘jonkie’. Na een kampioenschap in de vierde klasse in het seizoen 2014/2015 komt de vereniging dus uit in de derde klasse C. Het team veroverde tot noch toe 17 punten in 8 duels en bezette daar de derde plek mee, voorafgaand aan het duel tegen Oliveo. Zeker een ploeg om rekening mee te houden!

De scheidsrechter had blijkbaar wat moeite gehad om sportpark de Bosdreef te vinden want rond 14:00 stonden 22 spelers op het veld om af te trappen, alleen de leidsman ontbrak. Deze kwam om 14:10 op z’n dooie akkertje het veld op om vervolgens rustig aan zijn warming-up te beginnen.
Oliveo leek weinig last te hebben van de vertraging want binnen drie minuten lag de bal al bijna in het vijandelijke doel. Jeffrey Paanakker werd weggestuurd in de diepte en kon zo doorlopen op de keeper van HOVDJSCR. Zijn inzet van dichtbij had te weinig richting en werd helaas gekeerd. Even later stond de lat diezelfde Paanakker in de weg bij zijn jacht op een doelpunt. Vanaf ongeveer de zelfde plek plaatste hij de bal net te hoog om doeltreffend te zijn.

Robin Hoogland was na dertig minuten spelen een stuk efficiënter. De supporters waande zich voor even in het circus nadat Van Wichen Hoogland bediende met een pass achter zijn standbeen langs. Hoogland werd niet afgeleid door dit hoogstandje en was doeltreffend met een schot uit de draai. Een op dat moment meer dan verdiende voorsprong. Daarna trok de scheidsrechter de aandacht naar zich toe. Misschien lichtelijk geïntimideerd door de verbaal felle Rotterdammers legde de leidsman na vijfendertig minuten spelen de bal op de stip na een vermeende handsbal van Van Adrichem. Deze was zich van geen kwaad bewust aangezien hij de bal met zijn buik had aangenomen. Het vroege sinterklaas cadeautje werd uitgepakt door een middenvelder van de Rotterdamse ploeg. Na deze tegenslag bewees Oliveo zichzelf óók nog een slechte dienst. Want vlak voor rust werd de 2-1 nog weggegeven. Hoogland verdedigde in de ogen van de scheidsrechter te enthousiast en kreeg een vrije trap tegen op eigen zestien. De scherp aangesneden vrije trap werd met het hoofd teruggelegd door de licht kalende voorstopper van HOVDJSCR waarna zijn assist over de lijn werd gelopen door één van zijn ploeggenoten. Van geen vuiltje aan de lucht, naar rusten bij 2-1 achterstand met een zucht.

Lichtpuntje voor Oliveo: Milolaza maakte zijn rentree

Na rust nam de thuisploeg meer initiatief dan Oliveo. Eenmaal in het zadel geholpen ging het lopen bij de Rotterdammers. De equipe van trainer De Mooij had de handen vol aan de vlugge en behendige aanvallers. Toch werd er knap stand gehouden waarna de zebra’s weer wat meer controle over de wedstrijd kregen. Luscuere bracht de bezoekers helemaal terug in de wedstrijd door vanaf 25 meter fantastisch uit te halen. Zijn inzet zeilde over de keeper heen en sloeg in de kruising pas tegen het net. Een doelpunt uit het niets maar de Pijnackenaren roken nu bloed en gingen op zoek naar de winnende treffer. Er werd geprofiteerd van de flinke gaten die vooral op het middenveld vielen, dit leidde uiteindelijk ook tot de 2-3 voor Oliveo. Wessel Kleij kopte knap binnen na een voorzet vanaf de zijkant.

Een tumultueuze eindfase leverde nog een rode kaart op voor Leon Woutersen. Hij kreeg een tweede gele kaart te zien van de leidsman nadat hij in een poging om de bal te blokken, medespeler Luscuere raakte. Toch leek het, met nog tien minuten te spelen, niet meer mis te kunnen gaan voor de blauw-witten. Er werden nauwelijks mogelijkheden weggegeven. Helaas hebben we eerder dit seizoen al gezien dat één mogelijkheid te veel kan zijn. En zo geschiedde ook afgelopen zondag. Luuk Woutersen liet zich verleiden tot een sliding in het Oliveo zo bekende 16-metergebied. Zijn tegenstander ging naar de grond en wederom plaatste de leidsman het leder op de stip. Ook dit keer kon doelman Duijvestijn de inzet niet keren en zo kwam HOVDJSCR alsnog tot drie doelpunten en dus een gelijke stand.

U zult inmiddels begrijpen vanwaar de bovenstaande vacature vandaan online is gezet. Met een beetje geluk had Oliveo bovenaan gestaan maar topscoorder Wessel Kleij zegt altijd: ''als m’n tante een snor had gehad, was ’t m’n oom geweest.'' En daar zit geen woord Spaans bij. Uiteraard mag de hand ook in eigen boezem want niet alleen de scheidsrechter was debet aan dit puntverlies. Oliveo had het zichzelf een stuk makkelijker kunnen en moeten maken. Laten we afsluiten met Hoop Op Vooruitgang voor zowel Oliveo als de arbiter!

Volgende week treed Oliveo thuis aan tegen het eveneens hoog geklasseerde CKC. Komt dat zien, om 14:00 wordt er afgetrapt. Mits iedereen op tijd is natuurlijk ;)

Overig clubnieuws van Oliveo 1