Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 wint topper en periodetitel!

Excuses voor het late verslag. Laten we als reden maar zeggen dat de verslaggever nog 3 dagen moest herstellen van het aantal alcoholische versnaperingen na een geslaagd voetbal-feestje.

Afgelopen zondag werd door Oliveo 2 de strijd aangegaan met de Rooms-Katholieke Sportvereniging Gabriel Dell Addolorata (GDA) vernoemd naar een Italiaanse heilige. De website leert dat Tim Peters, een neefje van Wessel Kleij, daar zijn eerste doelpunten als spits scoorde voordat hij toetrad tot het Betaalde Voetbal.

Het belang van deze wedstrijd was groot. Door het verassende verlies van GDA een week eerder tegen Velo kon Oliveo, zelfs met een beperkt verlies, de 1e periodetitel niet meer ontgaan. Oliveo was echter niet van plan punten weg te geven en wilde ongeslagen blijven. Leuke bijkomstigheid was dat de trainer van GDA vorig jaar de trainer was van RKDEO 2 met wie we tot op de laatste wedstrijddag gestreden hadden om het kampioenschap.

We waren niet compleet. Door blessure gevallen bij het 1e moesten we Van Hagen en Woutersen afstaan. Daarnaast was De Jong opnieuw geblesseerd. Gevolg was dat 3 van de 4 verdedigende posities moesten worden opgevuld. Dit leidde tot de volgende opstelling:

Opstelling: Ruigrok, Van Bragt, Jansen, Jansen, Kouwenhoven, Roos, Paanakker, Trieling(Den Hoed), Voois(Schreur), Van Duinen, Van Ruyven

De verwachting was dat GDA haar laatste kans zou grijpen en vol op de aanval zou gaan spelen. Niets was echter minder waar. GDA zakte in en wachtte geduldig op initiatief van Oliveo.  Het was dan ook niet verassend dat wij de eerste kans kregen. Een bal in de “16” werd door Didier doorgetikt naar Mark die, met de buitenkant van de voet de bal net naast de verkeerde kant van de rechterpaal tikte. Oliveo had niet veel te vrezen van het aanvalsspel van GDA. Er ontstonden echter toch enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Ruigrok. Dit was dan vaak niet door een goede aanval, maar door onzorgvuldigheid van de laatste linie.  Zoals eerder gezegd is dit niet heel verassend aangezien Oliveo nog nooit met deze spelers in deze formatie had gespeeld. Gelukkig toonde Ruigrok  in die gevallen echter aan in een uitstekende vorm te steken. Zo redde hij 2 maal uitstekend en was enkele keren snel van de lijn om dreigend gevaar te stoppen.  Zonder al te veel grote kansen werd dan ook de rust bereikt met 0-0.
 
Ruigrok zet zijn muur neer bij 0-0 stand.

Na de thee veranderde er aan het spelbeeld niet veel. De verdedigingen van beide teams lieten weinig kansen toe en de wedstrijd leek op een bloedeloos gelijkspel af te stevenen. Tot aan de 85-ste minuut. Oliveo kreeg een vrije trap aan de rechterzijde van het veld die door een uitstekend spelende Kouwenhoven hard en laag werd ingebracht. Van Duinen stapte over de bal heen en de keeper van GDA kon de bal slechts tegenhouden maar niet klemmen. De bal kaatste op van zijn vuisten en al vallend kopte invaller Schreur de 1-0 in de touwen. 
Schreur in de rol als wissel, verzorger en later de maker van de winnende goal.

De wedstrijd werd vervolgens vakkundig uitgespeeld en na 96 minuten floot de goed leidende scheidsrechter, bij wie enige gelijkenis met Catweazle niet ontzegd kon worden, voor het eindsignaal. Een overwinning op de directe concurrent en belangrijker nog, de 1e periode was daarmee een feit. 
Daar moet op gedronken worden

Vele spelers zouden al blij zijn met 1 prijs (in dit geval een periode titel) in een seizoen. Kouwenhoven heeft er zo vroeg in het seizoen al twee. Na eerst bij ons 90 minuten gespeeld te hebben werd hij, met een gereed staande escorte vervoerd naar TOGB in Berkel. Wat wilde het geval…

Naast Oliveo 2 had ook Oliveo 3 een kans om de 1e periode te pakken. Alleen die had men niet in eigen hand. Concurrent Haastrecht op voorhand de beste papieren en kon bij winst op VEP de 1e periode pakken. Echter Haastrecht speelde gelijk waardoor Oliveo 3, met Kouwenhoven als invaller in de 2e helft in de gelederen, met een 3-1 overwinning er met de prijs vandoor ging.

Dit alles moest dus gevierd worden en dat gebeurde dan ook. Daar waar Oliveo 1 de week daarvoor de bekeruitschakeling “vierde” met een etentje bij De Guyter, werd er dit maal in De Guyter nu echt “los gegaan’’. Zo’n 40 spelers,begeleiders en partners namen het grootste gedeelte van de Guyter over. Jeffrey v.d. Meer hield een toespraak, Jort dronk bier uit een wijnglas, het Oliveo lied werd aangeheven en er werden heel wat “kannetjes” aangerukt. Al met al een leuke afsluiting van een zeer succesvolle periode voor 2 en 3. Van belang is wel dat dit het begin, en niet het einde is van een seizoen dat nog heel mooi kan worden. Dan zal er echter met dezelfde intensiteit en opkomst moeten worden getraind en gespeeld zoals de afgelopen periode het geval was.

Voor wat betreft de “Man of the Match”, dat kon volgens alle betrokkenen er maar 1 zijn: “Boer”. Vorig seizoen kon hij vele wedstrijden op de grond gaan zitten met een krantje erbij. Voorafgaand aan dit seizoen hoopte hij vaker beslissend te kunnen zijn. Vandaag was hij dat zeker, met een aantal uitstekende reddingen onderscheidde hij zich. Daardoor verdient hij terecht deze titel.

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2