Oliveo Oliveo 2 | Oliveo wint van de “ kappers” uit Laakkwartier

Zoals maar weinigen zullen weten is Laakkwartier in oorsprong (1920) ontstaan uit een aantal klanten van de goedlopende herenkapperszaak Kemmers op de hoek van de Elboogstraat en de Peilstraat in Den Haag. Nadat ze een succesvolle vriendschappelijke wedstrijd hadden gespeeld besloten zij een voetbalvereniging op te richten genaamd H.V.L. Dit stond voor Haagsche Voetbalvereniging Laakkwartier.

 

 

Het eerste jaar was in feite een experimenteel jaar. Men speelde vriendschappelijke- en seriewedstrijden tegen verenigingen aangesloten bij de H.V.V.B. (Haagsche Volks Voetbal Bond). Deze bond bestond uit verenigingen die nog niet over een “officieel” eigen veld beschikten.
Niemand kon bevroeden dat dit Laakkwartier uiteindelijk zou uitgroeien tot een waar voetbalbolwerk in de gelijknamige volkswijk van Den Haag, dat in haar historie vele spelers aan het betaald voetbal zou afleveren. Van oude legendes als “Aadje Mansveld tot de huidige generatie zoals Danny Bakker.  


Shirts van de Laak-spelers die het betaald voetbal hebben gehaald

Terug naar het heden. Trainer Paanakker moest weer behoorlijk puzzelen met de opstelling deze week. K. Jansen en Voois moesten het 1e versterken, D. Jansen moest werken en Trieling was nog even een weekje op vakantie voordat hij aan een echte baan gaat beginnen. Tel daarbij op dat Hoogland zich op zondagochtend met migraine afmeldt en dan snapt u dat Paanaker aardig wat kopzorgen had. Roos had zaterdagnacht tot 7 uur gewerkt maar was toch gewoon aanwezig. Hij moest de afwezige Hoogland dan maar vervangen ondanks zijn slaapgebrek. Daarnaast waren Raymond van der Burg en Jaimy Taal uit de A erbij om het team te versterken. Dit was het eindresultaat van de puzzel:

Brian Ruigrok, Luuk Woutersen, Brian de Jong, Tom van Hagen, Dion van Bragt, Jort Roos, Rafael Schreur, Mitchel Paanakker, Mike van der Pol (Raymond van der Burg), Niels van Duinen, Danny van Ruyven (Jaimy Taal)

Op een fantastisch hoofdveld (gras) mochten we aantreden tegen Laakkwartier 3 dat de afgelopen weken een aantal verrassende uitslagen had laten zien (zo werd met 7-0 verloren van RKDEO, maar wel weer gewonnen van Erasmus). Laakkwartier kampte net als Oliveo met veel personele problemen. Zo hadden onze buitenspelers een tegenstander die met een beetje goede wil (wat betreft leeftijd)  hun vader had kunnen zijn. Desondanks had Oliveo het moeilijk. Laakkwartier zakte in rond de eigen 16 en liet Oliveo het spel maken. Af en toe probeerde de Hagenezen wel om eruit te komen door middel van de lange bal. Maar de verdediging van Oliveo, met de weer fitte Van Bragt en De Jong, gaf geen krimp. Oliveo liet de bal echter te langzaam rondgaan en kwam niet door de hechte verdedigingslinie heen. De kansen in de 1e helft waren dan ook op de vingers van één hand te tellen. Schreur kopte vrijstaand over, Van der Pol schoot van dichtbij over en één op één op de keeper ongecontroleerd naast. De ruststand was dan ook “ dubbel blank” .

In de rust werden de puntjes op de spreekwoordelijke “ i”  gezet. Een hoger baltempo (en bij sommigen) wat meer inzet werd gevraagd. Oliveo kwam dan ook stukken scherper uit de kleedkamer en Laakkwartier werd direct vastgezet. Het duurde even, maar na een kwartier spelen viel het eerste doelpunt van de middag. Na vroeg storen in de verdediging van Laakkwartier werd de bal verovert.  Dit resulteerde in een overtal situatie die door Van Duinen en van der Pol keurig werd uitgespeeld. Laatstgenoemde schoof beheerst met links de bal in de verre hoek (0-1).

Duidelijk was dat met een ervaren tegenstander als Laakkwartier 1 doelpunt verschil niet genoeg is. Oliveo drukte dus meteen door. De blauw-witten waren een stuk fitter dan de meeste tegenstanders en dat werd steeds zichtbaarder. Vooral de buitenspelers kregen steeds meer ruimte om hun actie te maken. Dit leidde rond de 70e minuut tot de 2-0. Opnieuw waren Van der Pol en Van Duinen hierbij betrokken. Van der Pol gaf een strakke voorzet voor het doel langs. Daar was Van Duinen al slim weggelopen bij zijn tegenstander. Die had het gevaar te laat in de gaten en zag toen geen andere optie meer dan aan het shirt van de goalgetter te gaan hangen. Penalty. Dit is uiteraard een koud kunstje voor Van Duinen. Hij schiet de bal onberispelijk binnen en maakt alweer zijn 9e van het seizoen.

Of het nu Laakkwartier was dat wakker werd of Oliveo dat een stapje minder deed, feit bleek dat na de 2-0 de wedstrijd kantelde. Oliveo was minder scherp waren en kwam wat meer onder druk te staan. Voornamelijk de hoge ballen op de 2 meter lange aanvoerder van Laak zorgde voor wat verwarring. Gelukkig bleef de verdediging fier overeind en hield Laakkwartier op afstand van de goal. Slechts 2 maal is er echte dreiging. Eerst reageert Ruigrok alert op een een afstandsschot. Vervolgens wordt een goal van Laakkwartier afgekeurd vanwege het aanvallen van de keeper. Daarnaast waren er nog wat stevige luchtduels als er weer een vrije trap de 16 in werd getrapt. Maar deze ballen werden keer op keer goed verwerkt. Uit de counter krijgt Oliveo ook nog wat kansen op een hogere uitslag. Maar een voorzet van de ingevallen Taal komt net niet aan en de doelman van Laak pakt nog enkele schoten uit de hoek. Al met al een degelijke overwinning, een grotere uitslag zou ook niet verdiend zijn geweest. Oliveo gaat weer met 3 punten naar huis en Roos kan zijn bed weer in.


Als u goed kijkt ziet u dat Roos na het laatste fluitsignaal moeite heeft om zijn ogen open te houden.

Man of the Match: Het gebeurt niet vaak dat de man van de wedstrijd vóóraf al bekend is. In dit geval wel: Jort Roos. Zoals eerder gezegd was Roos gezien de magere bezetting bereid om na een nachtdienst tot zondagochtend 7.00 uur gewoon te komen voetballen. Door de afwezigheid heeft hij zelfs gewoon 90 minuten gespeeld. Niks “ Playstation Generatie”. Chapeau!!!

Doordat GDA verrassend verloor bij VELO bedraagt het gat nu 3 punten. Dat betekent dat we op zondag 1 november op de “ Groene Wijdte” in een onderling duel tegen GDA bij winst het periode kampioenschap veilig kunnen stellen. Komt dat zien!!

 

 

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2