Oliveo 1 | Oliveo doet gooi naar WK-titel kansen missen en verliest

De nieuwe strak gespannen netten op Sportpark De Groene Wijdte lijken vervloekt. Oliveo wist de punten wederom niet thuis te houden . Ditmaal was ESTO de blauw-witten te slim af. De ploeg uit Bodegraven groef zichzelf in, scoorde een mooie goal en ging er met de buit vandoor. De spelers van ESTO vroegen zichzelf na afloop hardop af hoe zij deze wedstrijd in godsnaam hadden gewonnen. En zij waren niet de enigen…… Na de regelmatige overwinning van vorige week moest het Bodegravense varkentje gewassen worden. Eendracht Strekt Tot Overwinning bleek toch net wat fortuinlijker dan Oliveo. Zo kon het dat de mannen van trainer De Mooij wederom met lege handen stonden na een eenzijdig duel.

Oliveo komt tegenwoordig het veld op onder muziekale begeleiding. Ons aller clublied, ingezongen door het voormalige Oliveo-mannenkoor wordt dan ten gehore gebracht.  Maar wij zijn dus niet alleen. Ook ESTO heeft een prachtig oud-Hollandsch clublied en dit lied luidt ongeveer zo (denk de melodie er even bij):

Waar in 't Bodegraafse land
Voetbal hoogtij viert
Zwarte broek en 't witte shirt
d'Esto-sportman siert
Waar j'elkander kennen leert
Vrienden talrijk zijn
Daar ligt ons voetbalveld (bis)
't Esto-sportterrein (bis)

Hoger op de rangenlijst
Leus voor iedere dag
Voor een groter ledental
Rond de Esto-vlag
Staal je spieren en je wil
Denk om je fatsoen
Dan zingt, wat zingen kan (bis)
Esto Kampioen (bis)

Vooral de termen ‘voetbal viert hoogtij’ en ‘hoger op de ranglijst’ liggen na zondag even gevoelig bij de zebra’s….

Naast al dit muzikale geweld werd er uiteraard gewoon gevoetbald. Oliveo begon gedecideerd aan de wedstrijd en speelde het leder van kant naar kant. ESTO zakte (zoals ongeveer elke tegenstander in 3C) terug tot ongeveer eigen helft alwaar Oliveo probeerde door de wit-zwarte muur te breken. Dit lukte maar af en toe. Enkele spaarzame kansen werden echter verkwanseld. Wanneer de bal netjes op doel ging stond de keeper van ESTO goed op te letten. Twee hachelijke momenten, waarbij ook nog een bal van de lijn werd gehaald, voor het doel van ESTO werden opgevolgd door een doelpunt voor de bezoekers. Een afgemeten voorzet werd binnengekopt door de aanvallende middenvelder van ESTO. Mag gezegd worden, een mooi doelpunt maar wat kon hij vrij inkoppen.

Oliveo voetbalde, creëerde kansen en viel aan. ESTO hield zich vooral bezig met tegenhouden maar was dus wel veel effectiever dan Oliveo. De bal viel steeds net niet goed en als de bal goed viel stond er weer een zwart-witte op de doellijn om het leder weg te rossen. Alle kansen ten spijt werd er gerust met een 0-1 tussenstand. Er was nog geen sprake van paniek bij Oliveo, want ‘ de doelpunten zouden immers tweede helft wel komen’.

Oliveo liet zich ook na rust niet van de wijs brengen en ging stoïcijns verder met het aanvalsspel. Allemaal leuk en aardig, maar doelpunten leverde het nog niet op. Vooral het aantal voorzetten dat bij Oliveo voor het vijandelijke doel voorbij rolt was af en toe schrijnend om te zien. Supporters langs de kant wilden hem er af en toe waarschijnlijk het liefst zelf intikken.

Het houtwerk werd ook nog eens drie keer geraakt gedurende de tweede helft. Eerst mocht Bentvelzen geheel vrij op de vijandelijke doelman aflopen. Hij vond de paal op zijn weg naar glorie. Even later mocht Vloemans van dichtbij aanleggen. Ook hij verzuimde te scoren maar dan zonder het houtwerk te raken. Ook Paanakker wist vanaf een meter of vijf voor het doel niet te scoren. Zijn schot ging over.  Nadat Oliveo nog tweemaal de lat raakte en nog twee ballen van de lijn gehaald zag worden was de schiettent compleet. Als u het niet gelooft? (wat ik u overigens niet kwalijk neem) Kijk dan onderstaande video vanaf minuut twaalf tot het eind maar eens.

Met kunst en vliegwerk hield ESTO het doel schoon waardoor de drie punten in de tas meegingen naar Bodegraven.

Of het nu pech is, of kwaliteit is even niet belangrijk. Laten we hopen dat de vloek op de thuisgoals van Oliveo snel opgeheven wordt zodat we weer ouderwets kunnen genieten van veel doelpunten. Want daar blonk Oliveo toch vorig jaar nog in uit, het maken van doelpunten.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Adrichem, Van Wichen, Woutersen, Brouwer, Luscuere, Milolaza (Jansen), Paanakker, Bentvelzen (Van Duinen), Vloemans (Hoogland), Kleij

Beelden: David Dilling via www.daviddilling.com

Overig clubnieuws van Oliveo 1