Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 wint topper overtuigend en is als enige nog zonder puntverlies

Zoals in het vorige verslag al aangegeven troffen we in Voorwaarts Utile Dulci Combinatie (afgekort VUC)  de derde Haagse "traditionsverrein" in 2 weken na HBS en HVV. VUC opgericht in 1905 heeft in haar lange historie de nodige hoogtepunten gekend waaronder de strijd om het algeheel landskampioenschap dat in 1944 tegen de Volewijckers werd verloren. Genoeg over het verleden, terug naar nu. VUC was naast Oliveo nog de enige ploeg die ook geen puntverlies had geleden. We waren dan ook gewaarschuwd. We werden ontvangen in de misschien iets wat kleine maar werkelijk schitterende kleedkamers die naast luxe ook nostalgie uitstraalden getuige de schitterende zwart/wit foto's die er hingen. 

Één van de vele foto’s die het succesvolle verleden van VUC lieten zien

Oliveo reisde met 14 man af naar Den Haag, toch was de bank niet dik bezet. Schreur en van Bragt waren net terug van een blessure en werden rustig gebracht door trainer Paanakker. De Jong zou zelfs helemaal niet spelen behalve in geval van nood omdat hij last had van zijn knie.

Brian Ruigrok, Kevin Jansen, Didier Jansen, Tom van Hagen, Luuk Woutersen (Dion van Bragt), Jort Roos, Mark Trieling (Rafael Schreur), Mike van der Pol, Wesley Voois, Niels van Duinen, Danny van Ruyven

Om 11.00 startte de wedstrijd onder werkelijk heerlijke omstandigheden (gras, nat veld en optrekkende mist die plaats maakte voor een zonnetje). Oliveo startte, zoals elke wedstrijd dit seizoen, sterk. Vanaf het begin werd de tegenstander onder druk gezet. Dit resulteerde al in de 3e minuut in een goal van Van Duinen. Deze goal werd echter op aangeven van de assistent scheidsrechter afgekeurd vanwege buitenpel. Oliveo bleef in de beginfase het betere van het spel houden en kreeg nog wat mogelijkheden uit corners van Voois en Roos. Dit leverde echter niks op voor de blauw-witten.
Een gevaarlijk moment voor het VUC-doel

Toen de wedstrijd wat vorderde begon VUC wat uit haar schulp te kruipen mede door het van achteruit opkomen van de sterke centrale verdediger. Dit leidde na 10 minuten spelen tot een achterstand voor Oliveo. Een corner kon nog worden weggewerkt. De afvallende bal was echter voor VUC, het daaropvolgende schot kaatste 1 meter voor Ruigrok op het natte gras. Dit leidde ertoe dat  Ruigrok de bal niet klem kon pakken en in de rebound stond een speler van VUC helemaal vrij om zijn ploeg op voorsprong te schieten.

De huidige koploper van de 1e klasse A was echter niet onder de indruk van deze tegengoal. De bal bleef rustig in de ploeg rondgaan en er werd gezocht naar mogelijkheden. Die kwamen er voornamelijk door de goede acties van buitenspelers Voois en Van Ruyven. In de 28e minuut zorgde een mooie aanval van de rechterkant dan ook voor de gelijkmaker voor Oliveo. Na een korte één-twee tussen Roos en van Ruyven werd van Duinen aangespeeld. Hij legde de bal met buitenkant voet perfect neer voor Van der Pol die met links zijn eerste van het seizoen aantekende.
Ook na de gelijkmaker hield Oliveo het betere van het spel, al kwam het nog wel een keer goed weg nadat Van Hagen onder de bal doorgaat. Gelukkig is Ruigrok snel van zijn lijn af om dit gevaar af te wenden.

In de rust werd aangegeven dat met name op het middenveld heel veel ruimte ontstond omdat de middenvelders van VUC niet doordekten. Met deze informatie in het achterhoofd werd er begonnen aan de 2e helft. Oliveo had weer veel balbezit en speelde de bal geduldig rond. In de 63e minuut kwam dan eindelijk de verdiende voorsprong. Van Duinen denkt in het strafschopgebied weg te draaien bij zijn tegenstander maar werd hierbij wel heel nadrukkelijk vastgehouden. De scheids ziet het en fluit voor een penalty. Van Duinen legt niet voor het eerst dit seizoen aan voor de penalty en net als alle voorgaande keren schiet hij de bal er overtuigend in. 

Na de 1-2 was er jammer genoeg toch weer een fase waarin er niet werd doorgedrukt waardoor VUC weer wat geloof krijgt. Al zijn de enige kansen die VUC krijgt uit fouten in de verdediging bij oliveo. D. Jansen en Van Hagen spelen beide een keer de bal in de voeten van de aanvallers van VUC. Gelukkig voor Oliveo lossen ze het beide keren zelf op.  Ook komt Oliveo nog een keer goed weg als K. Jansen een bal van de lijn wegkopt. In de 71-minuut beslist Oliveo de wedstrijd definitief in zijn voordeel. Voois die zijn directe tegenstander de 2 helft met enige regelmaat het (Haagse) bos instuurde legde aan voor een corner. Deze gaf hij laag voor, de bal werd door iedereen gemist, en bij de 2e paal stond Schreur om met zijn eerste balcontact deze wedstrijd het leder binnen te tikken.  Vervolgens lag het bij VUC helemaal open waardoor Oliveo op de counter nog enkele grote kansen kreeg. De grootste was voor Voois. Nadat hij op snelheid zijn directe tegenstander weer te snel af was kon hij 1 op 1 op de keeper af. In plaats van door te lopen en rustig af te ronden koos hij voor een lob die helaas over het doel verdwijnt.
Het slotakkoord was in de laatste minuut voor de wedstrijd voor van Duinen. Aan de linkerkant speelde Schreur kort op Van Ruyven. Die probeerde de een-twee aan te gaan maar werd daarbij genadeloos onderuit getrapt door één van de verdedigers van VUC. De goed leidende scheidsrechter kon niets anders doen dan weer naar de stip wijzen. Dit was natuurlijk een koud kunstje voor Van Duinen. Al schoot hij de penalty dit maal minder overtuigend in, hij zat toch in het net en de eindstand was bepaald. 

Enkele spelers gingen vandaag net als vroeger op de fiets naar de uitwedstrijd 
 
De Man of the Match van deze week wordt niet veel in het verslag genoemd maar toch heeft hij de titel absoluut verdient. Hij legde de gevaarlijkste speler van VUC foutloos aan banden. De 3e speler die dit seizoen de eer van Man of the Match mag dragen is: Kevin ‘de stier’ Jansen.

Na vijf wedstrijden staan de manschappen van Paanakker en Klarenbeek al op 15 punten. De naaste belager GDA zit de ploeg op de hielen met 13 punten uit evenveel wedstrijden. Oliveo zal dus de komende weken alles uit de kast moeten halen om te blijven winnen en hiermee zicht te houden op de periode titel. Volgende week moet dit gedaan worden tegen VELO 3 om 11:00 op het sportpark de Groene Wijdte. Tot dan.

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2