Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 maakt in de 1e helft het verschil

Het 2e van Oliveo speelde afgelopen zondag tegen de Koninklijke Haagse Voetbal vereniging HVV. Opgericht in 1883, gezegend met 10 landskampioenschappen, en dus sinds 2007 spelend met een ster op het tenue. Van die geldingsdrang in het verleden was in ieder geval in de wedstrijd tegen ons niet veel meer over maar daarover straks meer.

De voorbereiding bij ons team liep niet over rozen. Zo was Wesley ziek,  kwam Nuri weer eens een keer te laat (sterker nog wij hebben hem in ieder geval helemaal niet gezien!!) en had de scheidsrechter autopech waardoor de warming-up langer duurde dan de bedoeling was. Uiteindelijk konden we om 11.30, een half uur later dan verwacht, toch beginnen. 

Het hoofdveld van HVV lag er mooi bij

Opstelling: Brian Ruigrok, Kevin Jansen, Brian de Jong, Tom van Hagen, Luuk Woutersen, Didier Jansen, Mitchel Paanakker (Rafael Schreur), Jort Roos, Danny van Ruyven, Niels van Duinen, Mark Trieling (Hugo Mentink)

We hadden een agressief HVV verwacht. De week daar voor hadden zij immers met 5-0 “op de broek” gehad van GDA . Niets was echter minder waar. Oliveo liet vanaf minuut 1 zien alleen met 3 punten genoegen te nemen en schoot uit de startblokken. Dit resulteerde in de eerste 15 minuten in een groot aantal corners, vrije trappen en kansen. Het eerste wapenfeit van HVV deed zich pas voor in de 17e minuut (schot van afstand). Ondanks de druk die we uitoefenden was het echter nog altijd 0-0. Daar kwam in de 22 minuut verandering in. Druk zetten van Tom deed de bal bij Danny belanden. Deze gaf een voorzet die Mark bij de 2e paal met het linkerbeen snoeihard in het dak van het doel volleerde. Mocht de keeper van HVV ‘m gehoord hebben, gezien heeft hij ‘m zeker niet  (0-1).

Oliveo ging door. Een schot van Niels spatte van 30 meter uiteen op de kruising en Danny speelde een 2 tegen 1 situatie niet goed uit. Uiteindelijk werd het in de 37 minuut toch 0-2. Een corner van Jort werd door de keeper weggestomp, Mitchel won het kopduel waarna de bal bij Didier belandde. Deze controleerde de bal in lucht en schot ‘m in één keer in de linkerhoek. Mitchel verrekte bij deze actie een spier in zijn nek, kon niet verder, en was genoodzaakt  (vanuit de VIP-stoel, met hoofdsteun) de wedstrijd langs de zijlijn te volgen. Rafael was zijn vervanger  

 Mitchell op zijn VIP-stoel

Het slotakkoord in de 1e helft kwam van Danny.  1 op 1 de keeper maakte hij geen fout en schoof de bal beheerst in de rechterhoek.  Een comfortabele ruststand van 0-3. We waren het er allemaal over eens dat we na de rust vol gas moesten geven en de wedstrijd snel definitief beslissen.

Over de 2e helft kunnen we echter kort zijn. Van de goede voornemens kwam niet veel terecht. Zowel  Oliveo als HVV speelden de bal wel erg veel “naar de verkeurde kleur” en ook de scheidsrechter deelde in de malaise door een overtreding op Niels ter hoogte van de pingelstip buiten de 16-meter te leggen en een “striptease” door een HVV speler bij wederom  Niels niet te belonen met een strafschop.

Hugo kwam er in de 70 minuut in voor Mark. Hij zorgde, als gelegenheids linksbuiten, voor het slotakkoord door in de 90-ste minuut (geheel in sfeer van de 2e helft) de bal via de rug van de tegenstander in het doel te werken waarmee de eindstand (0-4) op het bord kwam en de 3 punten mee naar Pijnacker gingen


 Gelegenheids linksbuiten Hugo met de 3 punten in zijn tas

Speciale dank aan Hugo die zo bereidwillig en flexibel was om op het laatste moment met het 2e mee te gaan en aan de toeschouwer/arts van HVV die de nek van Mitchel onderzocht (“zo kereltje, dus jij hebt last van je nek”).

De man van de wedstrijd van deze week: Mark Trieling

Komende week opnieuw een uitwedstrijd. Nu bij de andere “traditionsverrein” uit het Haagse, VUC. De 2e helft snel vergeten en vasthouden aan onze uitstekende  1e helft.

Tot volgende week.

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2