Oliveo 1 | Druiven zijn zuur voor Oliveo na eerste nederlaag

Na de twee foutloze eerste speelrondes raakte Oliveo tijdens de derde speelronde de perfecte score kwijt. Thuis tegen V.V. Haastrecht kon de Pijnackerse equipe niet voorkomen dat de bezoekers met drie punten huiswaarts keerden. Gezegd mag worden, we hebben op Sportpark de Groene Wijdte lang niet zo’n onterechte nederlaag mogen aanschouwen. Oke, misschien lag het ook een klein beetje aan de scherpte van de thuisploeg… Er waren in ieder geval weer genoeg kansen te noteren en ook 80% balbezit is leuk. Maar met lege handen achter blijven na zo’n wedstrijd maakte de druiven extra zuur.

Allereerst weer een stukje achtergrondinfo voor wat betreft de tegenstander. Haastrecht is gelegen vlakbij het pittoreske Stolwijk en telt ongeveer 4500 inwoners. Ook is het dorp onderdeel van de gemeente Krimpenerwaard. Gezichtsbepalende gebouwen in Haastrecht zijn het stadhuis uit 1618, de ophaalbrug over de IJssel uit 1883 en de Hervormde kerk, waarvan de eerste delen in de 13e eeuw zijn ontstaan. En sinds kort dus ook de onneembare vesting; V.V. Haastrecht uit 2015...

De sterren van Haastrecht wensen de zebra's een fijne wedstrijd

Vanaf minuut één was het blauw-wit dat de klok sloeg. Via geduldig veldspel werd er getracht een gaatje in de defensie van Haastrecht te vinden. Dat lukte niet afdoende. Via Bentvelzen en Hoogland werden er in de beginfase van het duel speldenprikjes uitgedeeld. Ook gingen er weer twee goede voorzetten door het doelgebied van Haastrecht zonder dat iemand de bal kon beroeren. Daarna was het tijd voor Haastrecht. Met veel ruimte in de rug poogde Oliveo een doelpunt te maken. Uit een razendsnelle counter deed Haastrecht dit echter. Een steekpass werd op waarde geschat door Jay Eyra van Haastrecht die de 0-1 langs doelman Duijvestijn schoof.

Kenmerkend voor de zebra’s is dat er niet gepanikeerd werd. En het antwoord van Oliveo liet ook niet lang op zich wachten. Niels Bentvelzen knikte uit een hoge voorzet knap binnen. Zijn tegendraadse kopbal viel in de hoek binnen.  Dit leek het startsein voor meer Pijnackerse goals. Alleen moest ‘de bal nog wel even goed vallen’. Voordat men het wist was de eerste helft voorbij en stond er gewoon nog een 1-1 tussenstand op het bord. Na rust zou het vast wel goed komen….

Kleij laat zijn nieuwe 'pattas' aan de leidsman zien

De zebra’s kwamen fris de kleedkamers uit en eenzelfde spelbeeld als voor rust gaf de (blauw-witte) burger moed. Een doelpunt leek slechts een kwestie van tijd met grote kansen voor Bentvelzen en Hoogland. Ook Luscuere en Kleij mochten het een keer proberen van iets verder. Al deze pogingen ten spijt bleef de vermaledijde 1-1 op het scorebord staan. Langzaamaan sloop er iets van onrust in het spel van de blauw-witte machine.

Die onrust werd nog iets groter toen de linksback van Haastrecht rond het zestienmetergebied mocht aanleggen voor een vrije trap.  Dit was ongeveer de tweede keer dat meer dan één speler van Haastrecht zich bij het vijandelijke doelgebied bevond. En tsja, dan weet je het wel. De linksback schoof de bal over de grond op het doel af alwaar het een makkelijke prooi leek te gaan worden voor doelman Duijvestijn. De bal werd onderweg echter van richting veranderd en hobbelde droog de hoek in. Nu was er wel definitief wat verslagenheid te bemerken bij de zebra’s.

Het beslissende moment; Hans Mulder van Haastrecht 'kegelt' de 1-2 binnen.

Het slotoffensief had nog zomaar één of zelfs drie punten op kunnen leveren. Bentvelzen mocht vanaf vijf meter uithalen. Hij raakte de bal helaas nauwelijks waardoor dit geen doelpunt opleverde. Even later kwam een perfecte voorzet van invaller Voois op het hoofd van Kleij terecht. Hij mocht geheel vrijstaand inkoppen maar ook zijn kopbal trof geen doel. Slotakkoord in het kansenfestijn kwam van Brouwer. Zijn schot vanaf rand zestien spatte uiteen op de lat na goed keeperswerk van de Haastrechtse sluitpost.

En daar stond Oliveo dan, na het fluitsignaal. Er werd eens achter de oren gekrabd en waarschijnlijk diep nagedacht over hoe deze eenzijdige wedstrijd zojuist in godesnaam verloren was gegaan. Een snel antwoord was hier niet op te vinden.

De bekende clichés zijn uiteraard van toepassing. (1) Dit soort wedstrijden heb je er altijd tussen, (2) valt hij niet aan de ene kant valt hij wel aan de andere kant, (3) de bal is rond, (4) als je er één meer maakt dan je tegenstander dan win je. Maar uiteindelijk sta je toch met lege handen. De blije spelers van Haastrecht gaven aan dat ''ze'' wel lekker zouden smaken na hun overwinning. Of dat over de druiven ging is nog maar de vraag…

Volgende week gaat de equipe van trainer De Mooij op bezoek bij koploper FC Zoetermeer waar de schade gerepareerd kan worden. Maar dan moet het wel beter! Want nu alweer in de achtervolging dat is niks.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Adrichem, Brouwer, Van Wichen, Woutersen, Milolaza, Luscuere, Paanakker, Bentvelzen, Hoogland (Voois), Kleij

Tekst: Ludo van Adrichem
Beelden: David Dilling via http://www.daviddilling.com