Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 behoudt koppositie na zwaarbevochten zege

Na de klinkende overwinning van vorige week was het natuurlijk de vraag of Oliveo 2 de lijn kon doortrekken tegen Boshuizen 2. Veel van de spelers hadden nog nooit tegen Boshuizen gevoetbald. Omdat de wedstrijd VUC 2 – Boshuizen 2 vorige week was afgelast was ook daar niets uit af te leiden. Iedereen stond om half 10 op sportpark de Groene Wijdte de 12-inch race na te bespreken, maar iedereen leek wel scherp voor de wedstrijd.

Opstelling: Brian Ruigrok, Kevin Jansen (Mark Trieling), Brian de Jong, Tom van Hagen, Max Kouwenhoven, Didier Jansen, Mitchell Paanakker, Mike van der Pol (Joey Klein), Danny van Ruyven, Niels van Duinen, Wesley Vooijs.

Ondanks het feit dat iedereen er zich bewust van was dat het niet zo eenvoudig zou gaan als vorige week begon Oliveo toch slap aan de warming up. Trainers Paanakker en Klarenbeek, die weer terug waren van vakantie, waren hier dan ook niet over te spreken. Toen de wedstrijd begon bleek gelukkig dat de mannen van Oliveo wel degelijk gekomen waren voor een goed resultaat. Boshuizen was echter niet van plan om zich bij hun competitiestart weg te laten spelen door de huidige koploper. Er werd fel gestreden voor elke bal. Boshuizen speelde in een 4-4-2 opstelling, wat eventjes voor verwarring zorgde, maar al snel waren de taken duidelijk en begon Oliveo het overwicht te nemen. Gaandeweg de 1
e helft vorderde waren er wat irritaties bij Oliveo omdat het niet liep zoals men wilde. Dat was ook omdat de assistent aan de overkant van het veld wel erg vaak zijn vlag de lucht in stak. Dit leidde tot 2 domme gele kaarten voor praten van Vooijs en Van Duinen.

De enige momenten dat Oliveo echt gevaarlijk werd waren bij de standaard situaties. Eerst werd een indirecte vrije trap op 14 meter van de goal, na veel overleg, naast geschoten door Van der Pol. Later ontstonden er enkele kansen na indraaiende vrije trappen van Paanakker. Uit een van deze ballen van Paanakker kwam uiteindelijk ook de 0-1. De bal werd ingedraaid op het hoofd van Van Duinen die in eerste instantie nog op de keeper kopte, maar de rebound rustig binnentikt. De assistent had uiteraard zijn vlag alweer in de lucht, maar de scheidsrechter ging terecht niet in op zijn signaal en keurde de treffer goed.

Vanaf het moment dat Oliveo de voorsprong pakt gaat het fout. Het team zakt te ver terug en is continu een stap te laat. Dit leidt tot een gevaarlijk schot dat rakelings langs de kruising gaat en enkele hachelijke momenten na corners en vrije trappen. Gelukkig is daar dan de rust om alles weer goed neer te zetten, dachten de spelers. Maar niets is minder waar.

Na de thee komt Oliveo onherkenbaar uit de startblokken. Er wordt werkelijk niet één duel meer gewonnen en er worden geen tweede ballen gewonnen. Oliveo wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Dit leidt na 10 minuten dan ook in de 1-1 van Boshuizen. Na een actie en voorzet van de linksback wordt de bal keihard achter Ruigrok gevolleerd. Maar hier wordt Oliveo nog steeds niet wakker van en 5 minuten later ligt ook de 2-1 in het net. Één van de handige spitsen van Boshuizen mag zomaar doorlopen op Ruigrok, omspeelt hem en kan makkelijk binnentikken. Het was op dat moment aan knap keeperswerk van Ruigrok te danken dat het slechts bij deze 2 goals bleef

Vanaf dat moment ging het met de mannen van Paanakker weer beter lopen. Boshuizen liet zich iets verder inzakken en bij Oliveo gingen Van Hagen en Trieling, die er in de tweede helft in was gekomen voor de geblesseerde K. Jansen, dieper spelen. Oliveo liet Boshuizen niet meer voetballen en dit zorgde ervoor dat Oliveo weer beter in de wedstrijd komt en meer 2e ballen wint. Tot grote kansen leidde dit niet, totdat Vooijs zijn man omspeelt en de bal neerlegt bij de 2e paal waar Trieling de tegenstander overtreft met een zowaar nog hardere volley dan bij de 1-1. Langs de kant hadden de, helaas spaarzaam aanwezig supporters, weinig geloof meer in een goed resultaat voor Oliveo. Deze goal zorgt echter weer voor geloof. Oliveo twijfelt eerst tussen doordrukken en consolideren. Maar gaat uiteindelijk als een team vol voor de 3 punten en in de 90e minuut is er loon na werken. D. Jansen verovert de bal en speelt de bal in 1 keer diep op Van Ruyven. Die loopt samen met Van Duinen op de keeper af, is niet zelfzuchtig en legt de bal breed. Hierdoor scoort Van Duinen alweer de 4e van het seizoen en belangrijker de beslissende goal. Uiteraard staat onze vriend weer met de vlag omhoog. Maar Van Duinen was duidelijk achter de bal en de scheidsrechter negeert voor de 2e keer zijn assistent en keurt het doelpunt goed. Na 5 lange minuten blessuretijd fluit de scheidsrechter eindelijk af en is de zwaarbevochten zege binnen. Duidelijk is wel dat Oliveo in het vervolg niet meer zulke slechte fases mag hebben als vandaag, want dat gaat dan zeker punten kosten.

Oliveo heeft door deze overwinning als enige ploeg in de reserve 1e klasse A 6 punten uit 2 wedstrijden. Alleen VUC kan bij winst in de inhaalwedstrijd tegen Boshuizen ook op de perfecte score komen. Een goed begin voor de mannen van Paanakker. Volgende week wordt er weer op de Groene Wijdte gespeeld. Dan is om 11:00 uur HBS 3 de tegenstander.

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2