Oliveo 1 | Oliveo schiet uit startblokken tegen promovendus NOC Kralingen

Na een prachtige voorbereiding en een dito eerste bekerronde traden de zebra’s eindelijk voor het ‘echie’ aan tegen promovendus NOC Kralingen. Zoals reeds eerder benoemd komt Oliveo uit in de 3e klasse C. Dat Oliveo niet de beoogde Delftse poule kreeg toegewezen viel even tegen maar zoals trainer De Mooij het formuleerde: allemaal nieuwe tegenstanders is ook wel weer een keer leuk. Daar sluiten we ons maar bij aan want een winnende trainer heeft altijd gelijk. En gewonnen werd er door de Pijnackerse equipe…

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Adrichem, Van Wichen, Brouwer (Jansen), Leon Woutersen, Milolaza, Paanakker (Den Hoed), Luscuere, Bentvelzen, Hoogland, Kleij (Luuk Woutersen)

Omdat alle tegenstanders in poule 3C voor u waarschijnlijk ook grote onbekenden zijn, zullen we elk wedstrijdverslag starten met wat achtergrondinformatie. Misschien komt deze overbodige kennis u ooit nog eens van pas tijdens een voetbalquiz…  NOC Kralingen is in 2007 ontstaan uit SC Kralingen en NOC. NOC was in 1981 ontstaan uit een fusie tussen Het Noorden en ODI. SC Kralingen was ontstaan uit een fusie tussen NP ’81 en Eureka, maar niet voordat NP ’81 weer ontstaan was uit een fusie tussen De Pechvogels en Nestoro. Volgt u het nog? Nee? Wij ook niet dus onderstaand een schematisch overzichtje voor boven het bed! Wie dacht dat Oliveo een roemrijke geschiedenis had komt dus mooi bedrogen uit. Enfin, afgelopen zondag ging NOC Kralingen volledig terug naar de oudste roots, De Pechvogels…

Oliveo was namelijk op dreef en legde de pechvogels op de slachtbank. De equipe van trainer De Mooij kwam scherp uit de kleedkamer en zette de bezoekers direct onder druk. NOC Kralingen moest zich beperken tot verdedigen maar de eerste haarscheurtjes in de defensie ontstonden al snel.  Na goed voorbereidend werk van Jeffrey Paanakker kon gelegenheidslinksbuiten Wessel Kleij zijn eerste officiële doelpunt van de competitie aantekenen. Uit een moeilijke hoek mikte hij de 1-0 tegen de touwen. Even later werd de rode loper uitgerold voor Hoogland. Zijn inzet ging met een mooie boog over de Rotterdamse doelman heen maar vond de paal op zijn weg.

Niels Bentvelzen wist even later wel raad met een grote mogelijkheid. Dewie van Wichen lanceerde de rechtsbuiten vanaf de middencirkel. Zijn prachtige lange pas werd gecontroleerd door Bentvelzen alvorens hij hem langs de keeper schoot. Een doelpunt van grote schoonheid en aan de ‘oehs’ en ‘aahs’ te horen was het publiek het daar mee eens. Het éénrichtingsverkeer van Oliveo hield nog even aan. Wederom Kleij kon scoren na een mooie actie van Bentvelzen die niet zelfzuchtig was. Kleij liet hier mee zien over mee dan één specialiteit te beschikken. Naast de fantastische ‘floaters’ die hij soms lanceert heeft hij dus ook een neusjes voor het doel.

Voor rust werd Bentvelzen nog tweemaal weggestuurd met een zelfde uitkomst als even daarvoor. Eerst gaf Milolaza een Xavi-achtige pass waarna de rechtsbuiten kon scoren. Even later deed Bentvelzen het in tweeën na voorbereidend werk van Kleij. Zijn eerste inzet werd nog gepareerd waarna een sterk staaltje lijnvoetbal Bentvelzen toch nog zijn gewilde hattrick bezorgde.

Was Oliveo nou zo goed, of NOC Kralingen zo slecht tijdens de eerste helft?

Die vraag bleef tijdens de tweede helft onbeantwoord. NOC Kralingen probeerde Oliveo uit het spel te halen door ook druk te gaan zetten. Dit lukte maar mondjesmaat en de Pijnackenaren konden toch vaak onder de druk uitvoetballen. Maar zoals vaker werd Oliveo ook slordiger in balbezit bij een riante voorsprong. Zowaar kregen de Rotterdammers twee kleine mogelijkheden. Gelukkig had doelman Duijvestijn zijn rubbers stevig omgebonden en konden de twee speldenprikjes van NOC Kralingen onschadelijk gemaakt worden.

De zebra’s gingen er ook nog wel voor. Tijdens de rust was de wens uitgesproken om flink uit te halen tegen de promovendus. Helaas bleek de praktijk weerbarstiger dan de theorie. Luscuere liet twintig minuten voor tijd na om zijn eerste seizoenstreffer te maken nadat hij oog in oog met de Rotterdamse sluitpost faalde. Even later was Hoogland wel succesvol in de afronding. Hij schatte een steekpass van Bentvelzen op waarde en liet de keeper kansloos. Diezelfde Bentvelzen kreeg als laatste een mogelijkheid om de score uit te breiden maar schoof het leder ditmaal in de handen bij de ijverige doelman van NOC Kralingen.

De tweede helft was van een minder niveau dan het eerste bedrijf en de wedstrijd kabbelde naar een 6-0 eindstand. Dat neemt niet weg dat Oliveo een goede wedstrijd omgezet heeft in drie punten. Laten we hopen dat er nog vele overwinningen gaan volgen op de eerste. De uitwedstrijd tegen NOC Kralingen zal Oliveo in ieder geval flink aan de bak moeten want een invaller van de Kralingers had het lek boven na ongeveer 80 minuten spelen. ‘Mattie, als wij gaan tikken hadden we ze zeker weggespeeld’ aldus de ambitieuze aanvaller. De belooft wat voor de uitwedstrijd!

Bij Oliveo gaat de focus nu op Stolwijk, de volgende grote onbekende en tegenstander van volgende week. Op 13 september wordt er afgetrapt in Stolwijk (tussen het knusse Berkenwoude en het pittoreske Haastrecht in), zoekt u het even op voordat u erheen reist. Voordat u het weet valt u van de kaart! 

Geniet weer van de beelden die wederom mogelijk gemaakt zijn door David Dilling. Voor meer foto's kunt u terecht op: http://www.daviddilling.com/Oliveo-1-fotos-filmpjes-voetbal-2015-2016.htm