Oliveo Oliveo 2 | Oliveo 2 terug in de 1e klasse met klinkende overwinning

Vorig jaar zijn er helaas in de 2e seizoenshelft geen verslagen meer verschenen over Oliveo 2. Daar moest natuurlijk verandering in komen. Dus dit seizoen kan iedereen de verrichtingen van het 2e in de 1e klasse weer volgen. Ja idd, in de 1e klasse.
De supporters die de manschappen van Paanakker en Klarenbeek alleen via de verslagen volgden zullen het niet mee gekregen hebben, maar Oliveo is er vorig jaar op miraculeuze wijze in geslaagd om kampioen te worden. Oliveo hoefde de laatste speelronde niet te spelen en iedereen had zich al voorbereid op het spelen van nacompetitie. Maar dan komt het nieuws binnen dat RKDEO zijn laatste wedstrijd verliest van laagvlieger ASW. Dat betekend dat het 2
e aan de doelstelling voldaan heeft en na 1 seizoen afwezigheid weer terug is in de 1e klasse.


De voorbereiding op dit seizoen liep niet zoals gehoopt. Veel spelers kwamen laat terug van vakantie en daardoor konden er niet veel wedstrijden gespeeld worden om weer ingespeeld op elkaar te raken. Maar ondanks dat heeft Oliveo in de beker laten zien dat ze klaar zijn voor dit seizoen.
Er werd een keurige 1-1 genoteerd tegen hoofdklasse TOGB 2 en een 2-0 winst op VUC 3. Helaas was dit niet genoeg voor de volgende ronde. TOGB troefde Oliveo af op doelsaldo.

Opstelling: Brian Ruigrok, Kevin Jansen, Brian de Jong, Tom van Hagen, Dion van Bragt (Max Kouwenhoven), Didier Jansen (Thierry van Wijk), Steven Vloemans (Rafael Schreur), Mike van der Pol, Danny van Ruyven (Wouter Buzing), Niels van Duinen, Wesley Vooijs.

Vandaag stond dan eindelijk de eerste competitie wedstrijd van het seizoen op het programma. De eerste wedstrijd in de 1
e klasse werd gespeeld tegen Erasmus 2. Uitgerekend één van de ploegen die ervoor gezorgd hadden dat Oliveo 2 seizoenen geleden degradeerde. Oliveo was natuurlijk gebrand om zich in deze wedstrijd te revancheren. Gelukkig voor de manschappen van interim-trainer Gronsveld werd de wedstrijd van het Oliveo 3 afgelast waardoor er nog enkele versterkingen op de bank plaatsnamen.

Om klokslag 11 uur werd er dan eindelijk afgetrapt en vanaf het begin was Oliveo de ploeg die de wedstrijd controleerde. Het team liet de bal echter te langzaam en af en toe onzorgvuldig rondgaan waardoor er niet echt kansen gecreëerd werden. Bij één van de eerste kansen die de ploeg had was het meteen raak. Uit een afgeslagen corner bracht Van Ruyven de bal opnieuw in en daar stond De Jong klaar om de bal na een goede controle keihard onderkant lat in te schieten. Ze stonden er langs de kant ook van versteld dat de verdedigende rots in de branding ook zulke mooie goals kan maken. Door deze goal kregen de manschappen van Gronsveld iets meer rust in het voetbal en lieten ze de bal beter rondgaan. Doordat de bal makkelijker van voet naar voet ging werden er enkele kleine kansjes gecreëerd. Maar Oliveo slaagde er niet in om de verdediging van Erasmus kapot te spelen en grote kansen te creëren. Gelukkig werd het achterin goed dichtgehouden en werden vrijwel alle afvallende ballen gewonnen.
Op slag van rust zette Oliveo nog een keer goed druk op de achterste linie van Erasmus en kon Van Ruyven opnieuw een voorzet afleveren. Dit keer kwam de bal niet bij een ploeggenoot omdat Van Duinen onreglementair werd onderuitgehaald. Penalty! Dit is natuurlijk een koud kunstje voor onze specialist van Duinen. Zo ging Oliveo met een comfortabele 2-0 de rust in.

In de rust werd door Gronsveld aangegeven dat we de bal het werk moesten laten doen en dat de ruimte vooral aan de zijkanten lag. Dit bleek in de 2
e
helft ook het geval te zijn. Van Ruyven en Vooijs waren een ware plaag voor hun directe tegenstanders.

Na enkele minuten spelen in de 2
e helft ging Van Ruyven er op snelheid bij zijn directe tegenstander langs en gaf laag voor. Daar kon Van Duinen net niet bij de bal maar door een inschattingsfout van de keeper kon Vooijs de 3-0 binnenschieten en Oliveo in veilige haven loodsen. Vanaf dat moment werd Oliveo steeds zorgvuldiger in de passing en werd er kans na kans gecreëerd. Allereerst mistte Vooijs nog een geweldige kans door de bal alleen te schampen, die verdween tot ieders verbazing net naast. Maar hij revancheerde zich goed door maar liefst 3 doelpuntrijke vrije trappen. Allereerst gaf hij een vrije trap vanaf de zijkant panklaar op het hoofd van Van Duinen, die uitstekend binnenkopte. Zo heeft onze spits er toch weer 2 gemaakt. Daarna schoot hij vanaf 20 meter de bal keurig in het linkerhoekje. Tot afgrijzen van Gronsveld die even daarvoor nog geroepen had dat niet Vooijs maar Van der Pol de vrije trap moest nemen. Achteraf kwam hij toch maar terug op deze keuze. Hoe verder de wedstrijd vorderde hoe beter Oliveo voetbalde en het doel van Erasmus werd belegerd. Enkele steekballen kwamen net niet aan en enkele goede voorzetten werden niet tot doelpunt gepromoveerd omdat Van Hagen en Van der Pol geen richting aan hun kopbal konden geven. Tussendoor werd de frustratie de aanvoerder van Erasmus teveel en pakte hij door een domme overtreding op Kouwenhoven zijn 2e
gele kaart. De man meer situatie leverde ondanks enkele kansen nog maar 1 doelpunt op. Vlak voor tijd completeerde Vooijs zijn hattrick door een vrije trap vanaf de zijkant slim in de korte hoek te schieten terwijl de keeper nog bezig was zijn manschappen op de juiste plaats te zetten.

Al met al een uitstekende start van het seizoen voor de, op dit moment, koploper van de 1
e klasse. Volgende week staat de eerste uitwedstrijd op het programma tegen Boshuizen 2. Deze wedstrijd begint om 10:00, dus komt u kijken of Oliveo zijn goede seizoenstart een vervolg kan geven.

Overig clubnieuws van Oliveo Oliveo 2