Van Koppen & Van Eijk; van ambitieus plan tot florerend internationaal uitzendbureau

Het is alweer bijna dertien jaar geleden; het moment waarop Peter van Koppen samen met zijn partners het uitzendbureau Van Koppen & Van Eijk oprichtte (VKVE). Op 4 augustus 2003 zag het grote Nederlandse bedrijf het levenslicht. Nu bijna dertien jaar later groeit het bedrijf nog steeds ontzettend snel en krijgt voet aan de grond in nieuwe sectoren en nieuwe delen van het land. Oliveo mag trots zijn met hoofdsponsor VKVE want ook de komende twee seizoenen zal de uitzendgigant hoofdsponsor blijven van onze mooie vereniging.

We spreken Peter daags nadat de officiële contractverlenging bij Oliveo plaats vond. ‘’Allereerst ben ik er ontzettend trots op dat ik hoofdsponsor ben van Oliveo en vind ik het fijn dat wij dit kunnen doen’’ aldus Peter zelf. De 54 jarige inwoner van Pijnacker begon ooit tijdens zijn tienerjaren bij Oliveo, hiervoor was hij nog kortstondig lid van de scouting. Samen met zijn neefje Martin van Koppen zette hij zijn eerste stappen binnen Oliveo. Grappig genoeg stoppen ze nu ook weer gelijktijdig met voetballen bij Oliveo. Peter stopt namelijk na ongeveer 40 jaar actief voetballend lid te zijn geweest. De 54 jarige Commercieel Directeur is in al die jaren bij Oliveo enorm gegroeid als verdediger, in het elfde, het vijfde en daarna het zevende zondagelftal van de club. Belangrijkste kenmerken van hem, in het veld, waren altijd pro-activiteit, doorzettingsvermogen en het voorop gaan in de strijd. Kenmerken die hem ook in het zakenleven geen windeieren hebben gelegd. Gelukkig blijft Peter wel gewoon fluiten bij Oliveo, zowel senioren als junioren. Uiteraard blijft hij ook bij de club betrokken als hoofdsponsor in ieder geval voor de komende twee jaren en voetbalt zijn zoon Bram in de A-junioren. Genoeg reden dus om nog vaak bij Oliveo te komen.

Ontstaan VKVE en ‘ VKVE DNA’
Peter zelf was initiatiefnemer van VKVE. Nadat hij bij verschillende bedrijven ervaring had opgedaan kwam hij op het idee om zijn ervaring aan te wenden om een eigen uitzendbedrijf te beginnen. Zijn kompanen, Fons van Eijk en Derk Beetsma zagen wel brood in de ideeën van Peter en zo geschiedde. Na de eerder genoemde oprichting van het bedrijf in 2003 is VKVE snel gegroeid. Van ‘nul’ in 2003 naar 270 vaste medewerkers en 8500 uitzendkrachten in 2015 met een geschatte omzet van 150 miljoen. De drie oprichters zijn allen nog werkzaam binnen het bedrijf. Fons van Eijk is verantwoordelijk voor de algemene leiding van het bedrijf, Peter voor de commerciële zaken en Derk Beetsma neemt de operationele beslommeringen voor zijn rekening. ‘’Het werkt zo goed tussen ons drie omdat we alle drie heel verschillend zijn en elkaar dus prima kunnen aanvullen. Wat we wel gemeen hebben, is hetzelfde ‘VKVE DNA’ zoals we dat noemen. We vinden het ook belangrijk dat, iedereen die zich bij ons aansluit, zich kan vinden in dit DNA. Het mooiste wat je kunt zijn, is jezelf’’ aldus de geboren en getogen Pijnackenaar.  

Met dit ‘DNA’ bedoelt Peter dat VKVE respect heeft voor de uitzendkracht, bereikbaarheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel heeft staan en graag een optimale flexibiliteit biedt. Dit alles om de klant te ontzorgen. Hij vertelt: ‘’ik stond laatst te kijken bij een hockeywedstrijd van mijn dochter. Een klant belde op zondagmiddag dat hij de volgende dag twaalf medewerkers nodig had. Ik zei: dat gaan we doen. Op maandag belde hij weer, voor nog eens elf medewerkers. Op dag drie belde hij nogmaals voor tien medewerkers. Wij konden leveren en zo werkte daar ineens 33 uitzendkrachten van ons. Een mooi voorbeeld van onze bereikbaarheid en flexibiliteit’’.

Het respect voor de uitzendkracht komt óók sterk terug in het beleid van het inmiddels multinationale uitzendbedrijf. Er zijn zelfs missies opgesteld voor werkzoekenden en vaste medewerkers van het bedrijf. Wederom Peter: ‘’uitzendkrachten krijgen bij ons uitbetaald per week, zelfs voordat wij zelf factureren. Ook bieden we goede huisvesting en vervoer aan onze medewerkers’’.

Uitbreiding
Onlangs nam het bedrijf Bakker Detachering over in Noord Holland. Het uitleven van de ambitie van VKVE om landelijke dekking te bieden is hiermee weer een stap dichterbij gekomen. ‘’Uiteraard hebben de oud-eigenaren van dit bedrijf ongeveer het zelfde DNA als wij. En zij werken nu ook voor en met ons. Anders hadden we dit bedrijf niet overgenomen. Die match is belangrijk’’ geeft Peter aan. VKVE wil  verbonden zijn met- en impact hebben op de regio waar de medewerkers weggezet worden. Zo wordt ook kersverse hoofdklasser RKSV Halsteren uit Noord-Brabant gesponsord.
Naast de vele Nederlandse vestigingen heeft het uitzendbureau tevens vestigingen in Polen. Daar is het bedrijf alleen bekend als Beetsma, puur omdat de uitspraak van deze naam zich beter leent voor de plaatselijke taal.

Mensen die denken dat VKVE medewerkers en uitzendkrachten alleen in de tuinbouwsector werken, hebben het mis. Onlangs bijvoorbeeld, werkten tientallen medewerkers op Festivals als Defqon en Flying Dutch. Het bedrijf is actief in onder andere de tuinbouw, voeding, recycling, techniek, bouw en logistiek.

Wat kan Oliveo terug doen voor VKVE?
Zoals het uitzendbureau Oliveo helpt, kan Oliveo VKVE in de toekomst ook helpen. Hoe geweldig zou het zijn als ieder lid van Oliveo Peter en zijn bedrijf aan een nieuwe opdrachtgever helpt? Peters verzoek aan alle leden is dan ook om de oren en ogen goed open te houden in het netwerk om VKVE zo in contact te brengen met nieuwe potentiële opdrachtgevers. Zie jij kansen? Laat dat dan weten. Geheel in de benaderbare, bereikbare en transparante VKVE stijl staat het nummer van Commercieel Directeur Peter gewoon op de website van het bedrijf! Zelf op zoek naar getraind, betrouwbaar en kundig personeel? Kijk eens op
www.vkve.nl voor meer informatie.