Oliveo 1 | Verhitte bekerstrijd eindigt onbeslist

Dat de wedstrijd van Oliveo 'verhit' was zaterdag had natuurlijk alles te maken met de tropische windvlaag die afgelopen week over ons mooie land trok. Doordat het kwik steeg naar on-Nederlandse hoogte wist menig supporter de gang te vinden naar Sportpark de Groene Wijdte. Evenals een dag later richting had Raadhuisplein voor het Oliveo-getinte Foodtruckfestival genaamd Toost dat overigens een daverend succes was. Maar terug naar de wedstrijd... het weer zorgde ervoor dat de zebra's na negentig minuten volledig uitgeteld waren. De uiteindelijk 1-1 op het scorebord zorgde voor gemengde gevoelens. En wat betreft de supporters, waren die verwend? Ach het was lekker weer!

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Luuk Woutersen, De Jong, Van Wichen, Leon Woutersen, Van Adrichem, Luscuere, Paanakker (Voois), Van der Pol, Hoogland (Van Ruiven), Kleij

De stijgende lijn zat er duidelijk in bij de equipe van trainer De Mooij. Knappe oefenresultaten tegen Be Fair en TOGB deden de moraal zeker goed. Nu de 'echte' wedstrijden er aan komen maakt Oliveo zich op voor een superstart in de competitie. Althans dat is de bedoeling. Als eerste echte sparringspartner kwam Semper Altius uit de koker. De eerste van drie tegenstanders in de bekerpoule. Semper Altius, een ambitieuze middenmotor uit de derde klasse zaterdag (zelfde poule als buur DSVP) was niet naar Pijnacker gekomen om de punten zomaar weg te geven.

De Rijswijkse opponent hield de rijen gesloten en probeerde via lange ballen de voorwaartsen te bereiken. Oliveo liet de bezoekers begaan tot aan het zestienmetergebied en gaf zo geen kansen weg. Op het stroperige kunstgras creeerde de ploeg zelf verder ook weinig. Zoals u zult begrijpen leverde dit dus een saai schouwspel op. De enkele keren dat toeschouwers konden opveren waren op één hand te tellen. Na twintig minuten spelen ging Oliveo wat meer vooruit drukken. De ploeg trachtte overal druk te zetten om zo snel in balbezit te komen en de achterhoede van Semper te doen kraken. Het drukzetten ging niet vlekkeloos en leverde te weinig op.

Oliveo moest vlak voor rust zelfs een tegentreffer incasseren. Een vrije trap werd hoog ingebracht door een middenvelder van Semper. Doelman Duijvestijn rekende op een voorzet en verkeek zich op de inzet. De bal zeilde over hem heen in de lange hoek waar hij tegen de touwen sloeg. 0-1 dus bij rust.

Tijdens de rust werd er besloten om de tweede helft overal druk te houden op de bewoners van sportpark Hoekpolder. Een flinke uitdaging met het warme weer.

Na rust kwam er gelukkig een meer strijdbaar Oliveo uit de kleedlokalen. Of misschien lag het aan de conditionele gesteldheid van de Rijswijkse tegenstander die uiteraard ook last had van het tropische weer. Ongeacht de oorzaak, Oliveo had meer balbezit, speelde zo af en toe eens wat over en de aanvallen leken ergens op. Helaas stokten ze wel vaak rond het zestienmetergebied van de bezoekers. De schotkracht en creativiteit ontbraken zaterdag bij Oliveo. Het leek er dan ook op dat Oliveo een zwaar onnodige verliespartij ging lijden.

Invaller Van Ruijven had gelukkig wat verassends in petto. 

Van Ruijven kwam op snelheid door via rechts alwaar hij met een harde voorzet bij de eerste paal scoorde!? De keeper van Semper beoordeelde de voorzet namelijk niet helemaal lekker en stompte het leder pardoes in eigen doel. Toch nog de bevrijdende 1-1. Hierna drong Oliveo nog aan voor de 2-1.  Echt grote kansen waren er helaas wederom niet te zien. Na wat laatste schermutselingen van Kleij in het vijandelijke doelgebied vond de leidsman het welletjes geweest en floot voor het einde.

Nadat de 'smog-wolken' opgetrokken waren maakte Oliveo de stand op. Een acceptabel gelijkspel met pover spel. Laten we de weergoden verantwoordelijk houden voor de conditionele uitputtingsslag! In ieder geval een goede voorbereiding op het nieuwe seizoen waarin Oliveo zelf weer elke week het spel zal moeten maken. Dinsdag wordt het bekeravontuur hervat tegen Ariston 80. De wedstrijd is in Delft en begint om 19:30!